5 roligaste ämnena

De ämnen jag gillar bäst i skolan är dessa:

Psykologi- Jag har alltid tyckt att det är intressant att veta mer om hur vi människor fungerar, både fysiskt och mentalt. Av den anledningen gillar jag psykologi.

Idrott- Det säger ju säg självt att jag gillar idrott som den sportnörd jag är. Jag älskar känslan av när man tagit ut sig till max. Och likaså så älskar jag att ha träningsvärk, eftersom att man verkligen känner att man har ansträngt sig rejält.


Naturkunskap- Den kursen hade vi i ettan, men jag skulle absolut kunna göra om den. Vår lärare var jättebra, och det var nästan aldrig tråkigt att vara på lektionen.

Biologi- I biologin så är det tvärt emot naturkunskapen, vi har ingen bra lärare. Vi läste biologi A i ettan, och kommer läsa B-kursen i trean. Men vår lärare asså... Han är så sjukt enformig att lyssna på att man håller på att somna. Men det är ändå rätt kul att läsa om mycket av sakerna inom biologin, typ genetik och så. Roligast är det att jobba med saker som har med oss människor att göra.


Bild- Denna kurs läste jag i ettan. Det var roligt mest bara för att det inte var så strikta lektioner. ;)

5...

Idag när jag satt på mattelektionen och hade tråkigt, eftersom att jag inte fattade så mycket, så började jag fundera på lite andra saker i stället. En av alla tankar som for runt i min lilla skalle var rörande en ny kategori här på bloggen. Jag tycker att den verkar vara en rätt bra idé, så jag tror faktiskt att jag ska fixa det. Den nya kategorin kommer att heta "5". Namnet kommer av att jag i denna kategori har tänkt skriva inlägg av typen "5 saker jag vill göra innan jag dör" eller "5 personer jag skulle vilja bjuda på middag".


Jag tror det kan vara kul för både er och mig. För er eftersom att ni får en chans att lära känna mig lite bättre. Och för mig att faktiskt tänka till om lite roliga saker att skriva om. :)

Dag 17 - Person jag vill byta liv med 1 dag

En person jag skulle vilja byta liv med för en dag är ingen mindre än Petter Northug. Det skulle vara kul att känna hur mycket de som är idrottare i yttersta världsklass tränar, hur hela deras vardag ser ut egentligen. Dessutom så hade det varit intressant att veta vad han egentligen tänker om alla journalister och allt som ständigt kretsar kring honom. :)


Petter Northug.


Veckans...

..sporthändelse: Definitivt Australian Open, årets första Gramd Slam. Finalen, som spelades idag var grymt bra, vilket jag ju skrev om i ett tidigare inlägg. :)

                            Australian Open segraren Novak Djokovic.

..film/tv-serie: NCIS. Nu har TV3 börjat visa en ny säsong av min absoluta favoritserie, och jag sitter bänkad varje vecka! :D

..låt: Dance With Me Tonight med Olly Murs. Den är helt underbar! ♥ (Föresten så slog det mig just att jag kan ju lägga upp låten som blir "Veckans låt" här. Smart va? ;))


..sämsta:
Att man ska behöva vänta så himla länge bara för att få komma in och röntga en handled, som tar mindre än 10 minuter.

..bästa: Att jag faktiskt lyckades plugga flera timmar hemma i veckan. Det kanske inte är speciellt roligt, men mycket nödvändigt. Det är verkligen ingenting som händer speciellt ofta ska jag säga er! ;)

Daniel Radcliffe ♥

Förmodligen är jag en aning efter med att konstatera detta, men Daniel Radcliffe (ni vet Harry Potter) är ju grymt snygg. ;D Typ sådär sötsnygg som är rätt ovanligt tycker jag. :p

                                             Daniel Radcliffe. ♥

Jag kom på det här ikväll när jag typ "snubblade" över ett avsnitt av The Jonathan Ross Show på svtplay, där han var en av gästerna. Det var faktiskt en rätt roligt intervju att lyssna på också. :) Jag hittade delen där Daniel var med i programmet på youtube, så jag tänkte att jag kan ju dela med mig av det. Om ni hellre vill se programmet i sin helhet, klicka då här! :)


Dag 16 - Innehållet i min väska

Jag brukar för det mesta faktiskt undvika att använda väska eftersom jag bara blir irriterad för att jag måste gå och bära omkring på den. Dessutom är jag rädd att glömma bort att jag har med mig en väska, och sedan lägga bort den någonstans där jag inte har en aning om var den är. :p

Men om jag väl har en väska så är den antingen väldigt liten, där jag i princip bara får plats med plånboken och telefonen. Eller så är det en väska jag har med mig till skolan, där jag har böcker som jag måste ha med mig, och typ hårklämmor, tuggummi, pennor och säkert lite annat krams. :) En väska jag faktiskt skulle kunna tänka mig att ha är den på bilden här ovan. ;)


Australian Open Champion 2012

Alltså herre min skapare vilken otrolig tennismatch finalen av Australian Open blev! Jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen under fjärde och femte set. Det var så spännande, så nervkittlande, men framför allt, väldigt underhållande tennis. :D

Finalen på Rod Laver Arena i Melbourne blev den längsta Grand Slam-finalen som någonsin spelats. 5 timmar och 53 minuter tog det innan Djokovic till sist lyckades avgöra matchen till sin fördel, med en rak forehand. Matchen slutade 5-7, 6-4, 6-2, 6-7, 7-5. Jag är verkligen glad att det inte blev tiebreak i femte set, för jag tror seriöst inte att mina nerver hade pallat med det. ;)

                                             Novak Djokovic. ♥

Även om Novak Djokovic är min personliga favorit inom tennisen, så måste jag säga att jag inte bara är imponerad av honom, utan även Nadal. Att de över huvud taget lyckas stå på benen mot slutet av femte set är oerhört imponerande, och att då dessutom ha sådana bolldueller som de hade är så makalöst starkt gjort!

När Djokovic äntligen tog hem det blev jag såklart överlycklig! Det är en ganska härlig känsla ju, men tänk vilken fantastisk känsla det måste vara att själv faktiskt vara den som vinner sådär. Det går nog aldrig att faktiskt sätta sig in i den situationen, utan det är nog något som man måste uppleva själv för att kunna förstå fullt ut. :)

Grattis Novak Djokovic till ännu en Grand Slam-titel! :D ♥

God Morgon!

Härligt att inte sova bort hela dagen! Vaknade 9.15. :) Just nu funderar jag på att kanske traska in till köket för att ta mig något att äta, men jag ligger ju och ser finalen av Australian Open på tv:n och Marcialonga på svtplay... ;) Det är så spännande så jag vet inte om jag har tid att gå ifrån för att fixa nå frukost. :p Finalen i årets första Grand Slam- turnering spelas mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal, och det är verkligen jämt såhär långt. Nyss spelade de ett game som var jättelångt!

                                                 Nadal vs Djokovic.

Marcialonga är dessutom extra spännande i år eftersom att Petter Northug åker sitt första långlopp. Hittills har de åkt runt 55 km av de 70 som ska avverkas innan målgången i Cavalese, Val di Fiemme, Italien. De åker faktiskt på en del av banan som man åkte på under sista etappen av Tour de Ski, dock inte i slalombacken. ;)

Näe, nu kurrar det alldeles för mycket i magen, så jag måste nog springa in till köket och fixa något snabbt att äta. ;)


New Age

Här kommer ännu en låt jag älskar, och vill dela med mig av till de som ännu inte hört denna underbara låt. :)


"New Age"- Marlon Roudette.


Gott!

Jag sitter här och äter något så himla gott! Jag har inte provat det förut, för det har inte verkat som någon höjdare. Men nu tänkte jag att jag ska väl prova ändå. :p Det jag äter är inget mindre än hallon- och blåbär yoghurt med All Bran-fingor i, plus ett äpple. Så gott! Tänkte bara som ett tips eller nåt, om ni inte redan smakat på denna "avancerade delikatess". ;)


Hahah :p


Gladiatorerna!

Hej där! :)

Äntligen är det helg. Hur skönt som helst! :D Igår efter skolan följde Hanna med mig hem, eller i alla fall efter att jag varit på vårdcentralen och fått min knäppa handled röntgad. Hon stannade till idag på eftermiddagen, då hon tog bussen hem. :( Vi hann med att göra en del igår, bland annat var vi på en sightseeingtur runt byn, med sparken. ;) Kul hade vi i alla fall! :D


Nu ska jag skynda mig in till vardagsrummet och se Gladiatorerna tillsammans med resten av familjen. :)


Dag 15 - Någonting jag ångrar

Alltså jag ska vara ärlig och säga att jag kommer inte på något som jag riktigt ångrar. :) Visst, vissa saker önskar man väl i efterhand att man inte hade gjort, men då vet jag ju det till nästa gång liksom. Så nej, jag ångrar ingenting! :D

Dag 14 - Jag för ett år sedan

Det är faktiskt så att jag inte har en bild på mig själv för ett år sedan... Jag har letat och letat men jag kan verkligen inte hitta någon. Ni får helt enkelt klara er med en lite färskare bild. ;)


Dag 13 - Mitt drömbröllop

Alltså det har jag inte den blekaste aning om. Det känns ju inte som något jag behöver bry mig om än på länge heller. :p Men ett vinterbröllop skulle kanske vara fint? :)


Dag 12 - En bild på ett ställe jag varit på


Jag har varit uppe på toppen av Skjerfe. :)

(Jag glömde bort den här listan lite grann, så jag tar upp den på den dag jag skulle ha varit på nu. :))


Ai Se Eu Te Pego

Jag fullkomligt älskar den här låten! :D Den gör typ min dag en dag som denna. ;)


HATA KEMI!!

Usch, fy och blä vad jag hatar kemi! Det är verkligen inte min grej.. Tyvärr så har jag prov imorgon, så jag måste försöka plugga kemi i alla fall, eftersom att jag väldigt gärna vill slippa ett IG.

Men jag känner mig allt annat än glad...


Bella's Lullaby ♥

Nu har jag kommit igång med pluggandet, men jag tänkte bara tipsa er om ett bra knep jag använder när jag ska plugga. Det är nämligen så att jag inte kan koncentrera mig om det är helt tyst (förmodligen en "skada" sedan grundskolan... ;p). Så om jag ska plugga hemma brukar jag antingen sätta mig i köket (om vi har främmande) eller så slår jag på musik. Men då är det så att jag tycker det är svårare att koncentrera sig om musiken har text. Så när jag pluggar lyssnar jag helt enkelt på klassisk musik. ;)

En av favoriterna att plugga till är den här:


Plugg, plugg, plugg!

Ja, rubriken talar väl i stort sett för sig själv... Just nu är det en hel del saker som jag borde plugga på, men än så länge har jag bara lyckats förmå mig att ta upp böckerna ur väskan. Jag har kemiprov på torsdag, psykologiuppgifter att göra, svenska g-test att plugga till (som jag just kom på att jag har imorgon, och smart som jag är har jag glömt boken i skåpet. Duktigt Frida! :/). Dessutom hade jag tänkt plugga körkortsteori.

Det sistnämnda är i alla fall lite kul, eftersom man vet varför man gör det. Det har liksom ett tydligt syfte. De andra sakerna känns rätt meningslösa (även fast jag innerst inne vet att de inte är det). En grej som nu fått mig än mer taggad på att verkligen fixa körkortet så fort som möjligt är riskettan som jag var på idag. Det känns att det närmar sig lite. :)

Nu ska jag verkligen försöka ta mig i kragen och börja pluggandet! Även fast jag allra helst skulle vilja göra såhär:


Ojoj, vad härligt det hade varit!


Ekonomi..

Jag sitter just nu på Sigrid och Hannas ekonomilektion. Jag fattar typ ingenting av vad de pratar om, så jag "tittar" på tennis i sället. ;) Det går tyvärr inte att se tennisen live på internet men man kan i alla fall följa den via australianopen.com, och få live scores. :D

Det är Novak Djokovic som spelar mot Lleyton Hewitt. De spelar just nu fjärde set. Djokovic verkade ha allt under kontroll under de två första seten, som han vann rätt enkelt med 6-1, 6-3. Tredje set blev det i stället Hewitt som vann med 6-4, så det är rätt spännande nu kan jag ju säga. :o Hoppas Djokovic tar fjärde set nu så man slipper sitta här och plågas av spänning! ;p


Novak Djokovic.                           Lleyton Hewitt.

Btw, snart börjar körkortsteorilektionen, vilket känns rätt drygt eftersom jag måste vara kvar på skolan till klockan fem, minst... :/

Veckans...

..sporthändelse: Definitivt att Fredrik Lindström tog sin första seger i skidskyttevärldscupen! :D Synd bara att jag inte kunde se tävlingen... :(

..film/tv-serie: Mamma Mia! Jag älskar musikaler, och den är verkligen en av de bättre enligt mig. :)


..låt: Waka Waka med Shakira. Shakira har gjort så många bra låtar, men den här tycker jag är en av de bästa. :D Och det ska ju självklart vara den spanska versionen! ;)

..sämsta: Alla långa skoldagar, som känns ännu längre (typ evighetslånga) när man vaknar klockan 04.00 för att se tennis. Men jag får ju skylla mig själv faktiskt, för jag skulle ju kunna skippa tennisen för att sova i stället. :p

..bästa: Att jag fick åka slalom för första gången sedan förra vintern! Det var sååå härligt, även om det kanske inte var det allra bästa underlaget. :)


God kväll, god morgon, god natt?

Jaa, vad säger man egentligen såhär dags?

Oberoende vad man nu säger, så sitter jag i alla fall här och äter tacopaj. :p Jag blev så himla tvärhungrig så jag var helt enkelt tvungen att ta någonting att äta. Det går ju liksom inte att sova på tom mage. ;)

Nu ska jag alldeles strax krypa ner under mitt gosiga täcke och sova. Natti natti! ♥

Dag 8 - En dålig vana

En dålig vana som jag önskar att jag inte hade, är att alltid skjuta upp alla skolarbeten jag måste göra till sista stund. Det spelar ingen roll vad det är för ämne eller vad det är för uppgift. Jag skjuter ALLTID upp det. Men det är verkligen svårt att göra något åt, för jag har märkt att jag jobbar nästan bäst under press och när jag vet att det måste vara klart inom en mycket snar framtid.

Än så länge har min ovana inte varit till något större problem, så jag tänker fortsätt med det, även om det kan bli aningens stressigt ibland! ;)

Dag 7 - Om jag fick 1 miljon

Om jag fick 1 miljon kronor så skulle jag resa till en massa spännande platser. Exempel på olika länder jag skulle vilja besöka någon gång är Italien, Frankrike, Grekland, USA, Brasilien (men dit ska jag ju i april under Urugyayresan så :)), Österrike, Schweiz, Marocko, Belgien m.m.


Venedig, Italien.


Bad Gastein, Österrike.


Skopelos, Grekland.

Visst ser det härligt ut? :)


Irriterad!

Asså nu ska jag ta och berätta för er om en sak som kan göra mig så otroligt irriterad och småsur. Det är när man går till 14.55 varje fredag men inte är hemma för ens 16.00, och vet att det i princip varje fredag under vinterhalvåret är skidskytte på tv. Jättehärligt att komma hem och sätta sig och se på skidskytte kanske många tänker. Nej, det är det inte. Det eftersom att tävlingarna på fredagar är mellan ungefär 14.30-16.00, vilket då innebär att det blir inget skidskytte för min del. Ingen jättegrej för de allra flesta, men för mig, som ser i stort sett varje tävling annars så känns det inte alls kul.

Nu är det ju dessutom TV- "fucking" 4 som sänder skidskyttet i år, vilket gör att man inte kan se tävlingen i efterhand på TV4-play om man nu inte har premium (vilket jag inte har). När det var SVT som sände så kunde man ALLTID se tävlingen i efterhand, inget jävla premium hit och dit där inte.


                                      Näe, tacka vet jag SVT.

Så idag när jag kom hem från skolan så tänkte jag att "på Eurosport så visar dom ju typ alltid repriser av tävlingar, så där kan jag kanske se skidskyttet". Någon som vill gissa på hur det gick? Förmodligen har ni redan räknat ut det. Eurosport visar inte repris av dagens skidsskytte.

Det var ju inte heller vilken tävling som helst. Fredrik Lindström tog sin första världscupseger i dagens sprint i Antholz, och det hade varit så kul att se! :(


Fredrik Lindström. :)

Nu ska jag gå och deppa ihop lite till. Hejsvejs!


Glass i stora lass! ;)

Herregud vilken lång dag! Fast det är klart det känns så om man vaknar klockan 04.00... :p Inatt lyckades jag i alla fall hålla mig vaken och se tennisen, otroligt nog. Visst, jag halvsov ibland, och kände hur ögonen gick i kors mest hela tiden, men jag såg det viktigaste. :)

Jag kom inte hem från skolan för ens vid fem, eftersom vi har psykologi till 15.45, och bussen går 16.20. Så det är inte bara på grund av min tidiga morgon som dagen kändes dryg. Det har minsann också historian, svenskan, fysiken, och så slutligen psykologin hjälpt till med. ;/

Men även dagar som denna så finns det ju positiva saker som väger upp lite grann. Bland annat så hade jag min fjärde körlektion idag. Vi övade på att parkera, vilket faktiskt inte alls var lika svårt som jag först trodde. Det var till och med riktigt kul! :D

Nu ska jag äta min vaniljglass med kakao på som jag inte kunde äta igår eftersom det var slut. Jag tvingade pappa att köpa det idag. Mumsfillibabba! ;D


Åh vad jag blev tvärsugen på att åka till London igen!


Dag 6 - Typ av killar jag faller för

Alltså jag har inte riktigt en klar bild över vad som är en typisk kille som jag skulle falla för är. Men humor är ju alltid kul, eller hur? ;) Han får gärna vara sportintresserad också. Utseendemässigt så vet jag inte vad jag tycker bäst om.. ;p Näe, jag vet inte riktigt. Det var ju jättesvårt ju!


En av världens snyggaste enligt mig. ♥


Natti natti! ♥

Ikväll har jag varit och sett på bio med mamma, vilket var jättekul. Vi såg The Stig-Helmer Story. Han är ju bara för söt! ;) Dessutom har jag hunnit med att plugga psykologi. En rätt givande kväll om jag får säga det själv, vilket jag ju får! :)


Nu ska jag lägga mig och sova, vilket jag helst skulle gjort för ett tag sedan. Jag har nämligen tänkt kliva upp klockan 04.00 och se tennis. Jag hade tänkt göra det förra natten också, men då hade det blivit alldeles på tok för lite sömn. Nu blir det väl i alla fall ungefär 4 timmar... Vilket man kan klara sig på under en kort period, det har jag faktiskt läst i psykologiboken ikväll. ;p

Näe ni, nu säger jag natti natti! Sov gott! ♥

Dag 5 - Någonting jag vill ha just nu

Det jag känner att jag vill ha just i detta nu är.... *trumvirvel*...vaniljglass med kakao på. ;) Skulle även kunna funka med lov, inga tråkiga uppgiter att göra, körkort eller varför inte en skidresa till Alperna. ;p Men om jag vill ha något av detta just nu så känner jag att jag har nog störst chans med glassen alltså...


Svenska Idrottsgalan 2012

Igår såg jag ju som sagt Idrottsgalan, precis som jag gör varje år. Jag älskar att se alla klipp som de visar under kvällen och höra de som ska dela ut ett pris tala, för de brukar oftast vara väldigt bra på det, och ha något intressant att säga. Sedan är det ju inte var dag man ser idrottarna med klänning eller smoking, håruppsättningar och flugor, make-up och klackar. ;)

                                       Anna Haag & Emil Jönsson.

Pristagarna i de olika kategorierna var (för er som inte redan vet det):

Årets nykomling & Lilla Bragdguldet: Moa Hjelmer (friidrott).

Årets lag: Charlotte Kalla & Ida Ingemarsdotter (sprntstafett, längdskidor).

Årets tränare: Per Johansson (handboll).

Årets prestation: Therese Alshammar (simning).

                                              Therese Alshammar.

Årets kvinnliga idrottare: Therese Alshammar (simning).

Årets manlige idrottare: Marcus Hellner (längdskidor).

Jerringpriset: Rolf-Göran Bengtsson (ridsport).

De flesta av pristagarna tycker jag var helt rätt val, medan några kanske var aningens mer tveksamma enligt mig, men det är ju bara min åsikt. :)

Dag 4 - Mina mål/drömmar/önskningar

Det här tycker jag är väldigt svårt att säga någonting alls om eftersom att jag inte riktigt vet vad jag vill i framtiden. Visst, självklart drömmer vi alla, men det kan ju sväva iväg lite väl mycket ibland, så det ska vi nog inte gå in på. ;)


Slutat!

Hej på er!

Just nu sitter jag på skolan och ska snart gå och äta lite lunch. Det är tydligen laxlåda idag, om någon nu ville veta. :p Jag har faktiskt slutat nu, vilket är härligt men ändå en aning drygt eftersom att jag måste vänta på bussen som går först 14.10 för att kunna ta mig hem. Men jag är ju van, så jag ska nog kunna få tiden att gå på ett eller annat sätt :)

Idag när jag kommer hem har jag en del skolarbete jag måste göra, bland annat instuderingsfrågor till psykologin, matte, repetitionsuppgifter inför kemiprovet som vi har nästa vecka m.m. :)

Nu kom Sigrid så nu ska vi gå på lunch!

Hemma..

Idag stannande jag hemma från skolan eftersom jag varit sjuk under helgen och inte är helt bra än. Jag tror i alla fall att jag ska pallra mig till skolan imorgon, för nu börjar jag känna mig rätt pigg igen. :)

Jag som hade tänkt att jag skulle plugga lite även fast jag är hemma, men det kan jag ju säga att så blev det inte. Inte hittils åtminstone, men det är ju inte för sent än. ;) Funderar på att göra lite körkortsteori, men det får bli innan klocka 20.00, eftersom att då...

                                                  Idrottsgalan.

..är det, för er som inte redan vet det, Idrottsgalan på tv! Jag kommer självklart sitta bänkad i tv-soffan. :D Sen har ju  Australian Open (tennis) börjat igår/idag, eller hur man nu ser det. Eftersom det äger rum i Melbourne, Australien, så är det typ 10 timmars tidsskillnad, så det blir lite mysko när man tänker. Eller så är det bara jag som är lite trög.. :p Anyway, min favorit, tillika fjolårssegraren Novak Djokovic inleder turneringen någon gång inatt (svensk tid) och jag funderar starkt på att se matchen. Men jag får se hur det blir med den saken. Om jag bestämmer mig för att göra det så bör jag nog gå och lägga mig typ direkt när Idrottsgalan har slutat, det vill säga klockan 22.30.

Nu ska jag tydligen äta. Det blir Pappas special idag! Mums! :D

Dag 3 - Min favoritårstid och varför

Jag tycker att alla årstider har sin charm, men måste jag välja en så blir det vintern. :) Jag gillar när det inte är så varmt som på sommaren, och dessutom så älskar jag ju att åka slalom och skidor, och titta på olika vintersporter. Sedan så är det ju jul och till råga på allt så fyller jag ju år under vintern. What's not to like liksom? ;)

Veckans...

..sporthändelse: Den här helgen har ju varit en rätt bra helg för svensk vinteridrott. Igår tog Ida Ingemarsdotter sin första seger i sprinten i Milano, där Teodor Peterson blev trea. Idag vann Ida Ingemarsdotter igen. Den här gången sprintstafetten tillsammans med Hanna Brodin. Det svenska herrlaget i sprintstafetten (Calle Halvfarsson & Teodor Peterson) slutade på en andra plats. Dessutom blev Helena Ekholm tvåa i jaktstarten i skidskytte, och André Myhrer slutade tvåa i dagens slalom från Wengen.

                                 Hanna Brodin & Ida Ingemarsdotter.

..film/tv-serie: How to lose a guy in 10 days. Älskar den filmen! ♥

..låt: It Will Rain med Bruno Mars. ♥

..sämsta: Att jag blev sjuk igen. Det har fortfarnde inte gått över, och jag bävar för varje gång jag blir hungrig och måste äta något, eftersom det gör så j*vla ont att svälja. :(

..bästa: Att jag äntligen fått börja med körlektionerna! Det är så kul! Dessutom så är en av mina två lektioner i veckan lagd under en del av förmiddagen med svenska, varje vecka i flera veckor framöver. Inte klagar jag. ;)

Dag 2 - En person jag vill träffa just nu

Just nu vill jag träffa mommo. Det finns ingen speciell anledning till det, utan jag saknar henne bara. :) Jag tror jag ska ta och ringa och prata med henne en stund! ♥

*Suck...*

Åhh vad less jag blir!! Jag som kände mig helt frisk från min förkylning igår. Ha ha ha! Jag skulle nog aldrig ens ha tänkt den tanken, för när jag vaknade imorse så hade jag så ont i halsen att det till och med gör ont att andas och när jag inte ens sväljer...


Jag har ätit Bafucin och druckit te med honung i typ hela dagen, men ingenting verkar hjälpa det minsta lilla. :( Dessutom så känner jag mig helt orkeslös. Den här förkylningen vill liksom aldrig ge sig. Så om någon känner att de har något litet tips som de vill dela med sig av, som kan hjälpa mig att bli frisk så tar jag tacksamt emot det! :)

Dag 1 - En bild + 10 fakta om mig


En bild från i höstas.


Jag vill ta motorcykelkörkort i framtiden! :D

Jag är mer "spara" än "slösa". :p

Jag är inte det minsta långsint.

Jag älskar stark mat! :D

Jag tycker inte om att ligga och sola eftersom jag blir så rastlös då.

Jag kan inte sova i ett rum som är helt mörkt om jag är ensam där. Då har jag alltid minst en lampa tänd.

Jag fryser nästan alltid om händerna.

Jag gillar att vara för mig själv ibland.

Jag är väldigt blyg när jag träffar nya människor.

Jag älskar att åka karuseller! :D


Ännu en lista...

Jag känner att jag har lite svårt att komma på vad jag ska blogga om just nu, så jag tänkte att jag tar och kör en sån där rolig lista igen. Kanske att ni får veta nåt nytt om mig. ;)

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.

Kelsey ♥

Här kommer ännu en låt som är sååå bra! :D


How to lose a guy in 10 days

Äntligen är det helg! Jag är redan less på skolan, speciellt kemin, vilket ju inte känns så bra med tanke på hur länge det är till sommarlovet. :/

Efter skolan har jag i alla fall hunnit med både det ena och det andra. Bland annat så kom jag och pappa hem för ett litet tag sedan efter att vi varit och övningskört. Det är så himla roligt!! :D Kan inte riktigt fatta att jag snart är 18 och får ta körkort! Aningens mysko känsla måste jag säga.. :p

Ikväll ska jag bara ta det lungt och se filmen How to lose a guy in 10 days som de visar på TV4. :)


Ha en bra fredagkväll! ♥

Ny design!

Nu har jag suttit och kämpat med designen ett bra tag. Jag blev faktiskt riktigt nöjd! Rosa brukar inte riktigt vara en favoritfärg för mig, men det passade bra, och blev inte för mycket heller. :)

Nu ska jag kika på NCIS och sen sova! :D

Ännu en dag..

Nu börjar äntligen min förkylning släppa greppet helt! :D Jag längtar så himla mycket efter att bli frisk så jag kan träna. Jag vill testa min nya boxningssäck nu!! Men än har jag då inte lyckats få pappa att hänga upp den. Jag får helt enkelt ta i med hårdhandskarna och tvinga han snart. ;)

Idag har jag haft min andra körlektion. Det vi jobbade på var start i med- och motlut, plus att backa runt hörn. Det gick bra, förutom att det var jättesvårt att backa eftersom det snöade så mycket så man knappt såg någonting. Det var i stort sett vitt överallt!

Jag funderar på att göra någon ny, aningens finare design här, men det är väldigt klurigt tycker jag. Men vi får väl se hur det blir med den saken. :)

Körlektion! :)

Idag hade jag ju som sagt min första körlektion. Och det gick jättebra! :D Det var så kul och körläraren var jättebra! Han pratade på om annat, och inte bara om körningen. Dessutom så var han så lugn på rösten, och metodisk. :) Jag var så grymt nervös innan att jag hade ont i magen, men när jag började köra så var nervositeten väck! Jag har nästa lektion redan imorgon, och det ser jag fram emot. :)

                                   Jag kör med Ninas Trafikskola. :)

Nu ska jag ta och plugga lite körkortsteori och psykologi!

Sjukt nervös!

Asså jag är så galet nervös! Jag har min första körlektion med trafikskolan imorgon, och egentligen är det ju inget att vara nervös för. Jag menar, jag har ju övningskört hemma rätt mycket. Men jag kan inte släppa det...

Idag var i alla fall första dagen på skolan efter lovet. Inte världens roligaste dag att börja med heller, matte, fysik och kemi stod på schemat. :/

Nu ska jag ta och läsa lite körkortsteori inför imorgon och se på Sveriges mästerkock!

Föresten, lyssna på den här låten! Den är från musikalen We Will Rock You, som vi var och såg när vi var till London. Den är grym, både i musikalen och i orginalversionen av Queen. :D


A Thousand Years ♥

Den här låten är så fin! Jag älskar den! ♥


Vilken frisyr? ;D

Jag hittade en sida där man kan kolla hur man skulle se ut i olika frisyrer. Det var rätt kul tyckte jag, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur jag "såg ut" i en del. ;)

  

  

  

  

Haha, jag tyckte det här var skitkul! :D Vill ni pröva själva så klicka här!


Att göra imorgon...

Imorgon hade jag tänkt att jag skulle vara lite mer effektiv än vad jag varit de senaste dagarna. När jag nu dessutom känner att förkylningen har börjat lätta en liten, liten aning, så känns det rätt bra att göra lite saker.

Detta är vad jag har tänkt göra imorgon (man ska dock ha i åtanke då man läser detta att jag är tidsoptimist, så det är rätt troligt att jag inte kommer hinna med allt jag vill). ;)

♥ Städa mitt rum.
♥ Tvätta.
♥ Städa garderoben.
♥ Plugga körkortsteori.
♥ Gå en promenad.
♥ Bada bubbelbad.
♥ Göra ansiktsmask.
♥ Fixa naglarna.

En del av mitt rum efter en städning tidigare i vinter. Jag hoppas på nåt liknande imorgon... ;)

De nedre punkterna är ju något mer lockande, men har jag inte gjort de mer trista sakerna så tänker jag inte tillåta mig själv att ta ett härligt bad. Så det är bara att jobba på imorgon! ;) Nu ska jag sova så att jag är pigg till klockan nio, när jag har tänkt pallra mig upp ur sängen. :)

Veckans...

..sporthändelse: Tour de Ski även denna vecka. Det är en sådan grym prestation åkarna som genomför touren gör! Man kan inte annat än imponeras.

                     Den sista etappen av touren, uppför en slalombacke...

..film/tv-serie: Jag har i princip bara sett sport på tv i veckan. :p Så all sport som jag sett har varit bra! ;)

..låt: Please Mr. Postman med Amanda Fondell. En cover, men hon gör den så otroligt bra! :D

..sämsta: Att jag blivit förkyld. :(

..bästa: Att det varit så mycket sport på tv nu när jag ändå har varit sjuk. :)

2011 i bilder :)

Tyvärr har jag i princip inga bilder från de första månaderna av det gågna året, men då åkte jag ju mest slalom och såg på skidor. ;)

Men här är några bilder från förra året. :)


Vi hade tema dag inför fjällturen utanför Messaure.


Carro tog studenten. :)


Var ute med båten.


Vi var rätt trötta på kvällarna under fjällturen...


..men fint var det åtminstone.


Vi skrev brev till Krister Minister. ;)


Jag räknade en massa matte. :/


Var på långprommis med Akita. :)


Mitt fiiiiina anteckningsblock! :D


Jag besökte London. :)


Jag åkte London Eye.


Jag, Hanna och Sigrid åkte på "Creative Wirting" i Pajala. Vi sov även en natt i Kardis. ;)


Jag och Carro bakade lussekatter! :D


Norrmännen blev utan smör. Hahaha! :p


Akita förälskade sig i min ena toffel... :)

Detta var då lite av vad som hänt under år 2011!


God morgon! ♥

Jag sitter här i sängen och lyssnar på musik just nu. Här har man varit vaken ända sedan halv sju. Jag vaknade helt av mig själv och kunde inte somna om, även fast klockan nog var runt två eller tre när jag somnade. :o Men det är ju i och för sig bra, så man får vända tillbaka dygnet nu när skolan snart börjar igen.

Idag är det ju avslutningen av Tour den Ski, uppför Alpe Cermis. Det ska bli så spännande! Sedan är det ju också skidskytte och alpint, plus att SVT sänder från långloppet Jizerska Padesatka. :D Så det lär väl bli en hel del TV idag också antar jag. Men det gör inte så mycket när jag nu gått och blivit förkyld. Men jag ska pallra mig ut i alla fall ett litet tag så jag får lite frisk luft. :)

2011

♥ Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
 - Jag åkte till London. Jag fick IG på ett prov. Jag åt anka.

♥ Höll du några av dina nyårslöften?
 - Jag hade inga nyårslöften, så det var inte så svårt att hålla "dem". :p

♥ Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
 - Nej.

♥ Dog någon som stod dig nära?
 - Nej, lyckligtvis.

♥ Vilka länder besökte du?
 - England.

♥ Är det något du saknade år 2011 som du vill ha år 2012?
 - Att resa mer (men det vet jag i och för sig att jag kommer att göra :)).

♥ Vilket/vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
 - 22 augusti. Den första dagen på fjällturen. Det var inte roligt.

♥ Vad var din största framgång år 2011?
 - Att jag genomförde fjällturen, och faktiskt hade riktigt roligt. Det trodde jag inte att jag skulle ha efter den första dagen...

♥ Största misstaget?
 - Slutade i princip träna för att det var så mycket i skolan. Men det gick ju inte så mycket bättre för det, så det ska det bli ändring på i år!

♥ Har du varit sjuk eller skadat dig?
 - Förkyld någon gång, men inte mer.

♥ Bästa köpet?
 - Min kamera.

♥ Vad spenderade du mest pengar på?
 - Förmodligen min kamera.

♥ Gjorde någonting dig riktigt glad?
 - Ja, mycket! :D

♥ Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2011?
 - Stronger med Kelly Clarkson. Bohemian Rhapsody med Queen. Här Kommer Alla Känslorna På En Och Samma Gång med Per Gessle.

♥ Var du gladare eller ledsnare år 2011 jämfört med tidigare år?
 - Det var nog ungefär lika. :)

♥ Vad önskar du att du gjort mer?
 - Varit utomhus. Tränat.

♥ Vad önskar du att du gjort mindre?
 - Suttit vid datorn.

♥ Hur tillbringade du julen?
 - Hemma med mamma, pappa, Petter, farmor, farfar, mommo, Larsi, Jonathan och Kristin. :)

♥ Blev du kär år 2011?
 - Nej, inte det.

♥ Favoritprogram på TV?
 - NCIS, Grey's Anatomy, Sex And The City. ;)

♥ Bästa boken du läste år 2011?
 - Den man älskar av Emily Giffin.

♥ Största musikaliska upptäckten?
 - Coldplay. Jag trodde inte att de var så bra som de faktiskt är.. :p

♥ Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
 - Säkert, men jag kan inte riktigt komma på vad jag önskade mig. :p

♥ Något du önskade dig men inte fick?
 - Det var det säkert också, men som sagt så kommer jag inte riktigt ihåg vad jag fick.

♥ Vad gjorde du på din födelsedag år 2011?
 - Firade hemma med besök från släkt och vänner. :)

♥ Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
 - Inte lika mycket plugg (man kan väl få drömma liksom? ;)) och att resa mer. :)

♥ Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
 - Som vanligt antar jag. Jeans och tjöja, eller klänning/tunika och leggings. :)

♥ Vad fick dig att må bra?
 - Mina vänner och min familj. Att träna, även om jag inte gjorde det sådär jättemycket...

♥ Vilken kändis var du mest sugen på?
 - Petter Northug. ;D

♥ De bästa nya människorna du lärde känna?
 - Hanna och Paula. :)

♥ Och till sist - är du nöjd med året?
 - Jodå, men jag ska väl försöka toppa det under år 2012. ;)

Imorgon hade jag tänkt lägga upp bilder från året. Jag håller på att ladda över de på datorn just nu, och det tjorvar lite, så det tar sin lilla tid...


Gladiatorerna!

Ikväll är det premiär för Gladiatorerna igen, efter flera års uppehåll. Jag tyckte det var jättekul att titta på då jag var mindre, så jag måste kika ikväll! ;)


Jag har ju ändå liksom inte så mycket annat jag kan göra, sjuk som jag är. Innan det drar igång snart så ska jag ta och bädda min säng (bättre sent än aldrig liksom ;)) och hänga in lite kläder i garderoben. Sen, om jag hinner, kanske jag spolar upp ett fotbad också. Det skulle verkligen inte sitta fel just nu! :D

Roku & Hex

Jag läste just på aftonbladet.se om Roku och Hex, som är världens första mixade embryon. Forskarna vid Oregon National Primate Research Centre i USA har mixat sex olika embryon för att kunna "tillverka" dessa små apor, som är tvillingar. De har även en bror.

Det står i artikeln att alla tre är hanar, men en av tvillingarna, Roku, både har hon- och hanceller (hur nu det går till... ;p). Tydligen verkar också alla tre vara fullt friska.


                                       Tvillingarna Roku och Hex.

Man hoppas att dessa små söta apor ska vara ett genombrott i forskning om till exempel hjärtsjukdomar, Parkinsons, fetma och HIV/AIDS.

Jag fattar inte riktigt hur detta ska hjälpa till i forskning inom dessa områden, men jag kanske bara är ovanligt trög. ;) Det är i alla fall ganska coolt att man kan skapa levande varelser på det här sättet, men samtidigt lite läskigt.

Källa.

Trött :/

Jag överdriver inte direkt om jag säger att det känns ungefär som om ögonen håller på att slockna totalt snart. Just nu är det bara ren vilja som håller mig vaken. Jag var ju som sagt vaken till 06.00 i morse, och sedan sov jag väl till någon gång mellan 11.00 och 12.00. Anledningen till att jag inte kan somna än är att jag blöder näsblod, för inte mindre än tredje (!) gången idag. Men det beror säkert på min förkylning, som tyvärr har blivit ännu sämre. Att blöda näsblod, eller över huvud taget vara i närheten av någon som gör det är bland det värsta jag vet, så jag har det med andra ord inte särsklit trevligt just nu.


Ikväll har jag i alla fall försökt att kurera mig lite med att äta glass och dricka te för min onda hals. Dessutom har jag tittat på Sportens Årskrönika på svtplay. Det är så kul att se och återuppleva mycket av det som hänt under det gågna året inom sportens värld. Jag, som den sportnörd jag är, får typ rysningar och gåshud varje gång någon idrottare gör en fantastisk prestation. Ibland är det till och med nästan så att en tår vill smyga sig fram i ögonvrån också. ;)

Sport, sport, sport ♥

Igår så var det ju en dag som var riktigt fullproppad med en massa härlig sport på tv! Jag såg väl tv i stort sett hela dagen. :)

Först var det ju Tour de Ski, med herrarnas 35 km jaktstart i fristil. Jag hade hoppats på att Marcus Hellner skulle göra ett bra lopp och köra upp sig någon placering från sin tiondeplats som han hade innan loppet. Dessutom hoppades jag på att Petter Northug skulle ta igen de 13 sekunderna som han hade upp till ledaren Dario Cologna, så att de gick tillsammans hela vägen, alternativt att Petter drog ifrån. Nu blev det ju bara till viss del som jag ville, men man kan ju inte få allt, eller vad är det man brukar säga? ;) Marcus tog in massvis med tid på täten och gick i mål som femma, tillsammans med loppets tvåa, trea, fyra coh sexa, så han har chans på pallen i totala touren! Dessvärre så gick ju Petter ikapp Cologna snabbt, men tappade igen efter bara en liten stund, och blev sedan ifatt åkt av flera åkare som kom bakifrån. Dock kunde han gå i mål som tvåa, men var ändå 1 minut och 20 sekunder efter Cologna.

                                              Gårdagens spurt.

I damernas 15 km jaktstart i touren så skedde inget jätteoväntat. Marit Björgen vann och Justyna Kowalczyk belv tvåa. Therese Johaug tappade lite på de två i täten men är fortfarande klar trea. Charlotte Kalla tappade två placeringar i totalen, men har inte speciellt långt upp till de två/tre närmast henne.

Sedan var det ju skidskytte från Oberhof där herrarna körde stafett. Det verkade vara ett jävla oväder där, men svenskarna lyckades skjuta bra jämfört med många andra länder, och tog sig till sist upp på pallen med sin tredjeplats.

Och sen, sist men absolut inte minst. SVERIGE TOG JVM-GULD I HOCKEY I NATT!!! Jag som trodde jag skulle somna om jag inte sov någon timme innan matchen. Det kan jag ju säga att jag inte var ens i närheten av att göra. Det var ju så spännande så jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen. Jag såg hela matchen, plus allt "eftersnack". Så klockan var väl runt 06.00 i morse när jag till sist somnade. ;)


Helt fantastiskt! :D


Sova eller inte sova, det är frågan.

Jag har ett litet dilemma just nu. Jag kan nämligen inte bestämma mig om jag ska gå och lägga mig nu, och sova i två timmar innan hockeyn börjar, eller om jag helt enkelt ska vara vaken. Men sover jag nu är det inte säkert att jag kommer vakna tills det börjar, men å andra sidan så kanske jag kommer vara så trött att jag somnar under matchen, om jag inte sover ett par timmar nu. Förstår ni min beslutsångest? ;o


Ops, we did it again... ;)

Igår så blev det en liten trip till Boden tillsammans med Carro. Jag följde med henne och kollade på lite möbler, men det enda vi till slut hade köpt när vi lämnade Boden var var sin korv i baguette, dricka och lite godis på Statoil... :p

Senare under kvällen drog vi också ut på en tur med sparken! Det var sannerligen inte igår. Men det var hur kul som helst, även om vi nu lyckades krascha in i plogkarmen på väg nerför ICA-backen... Men vi är hårda! ;D

Nu känner jag att jag har börjat bli lite smått förkyld, vilket ju känns lagomt roligt. Så den här dagen har hittills, i stort sett, tillbringats i soffan framför sporten! Först var det herrarnas 35 km fristil från Tour de Ski, sedan första åket från herrarnas slalom, och nu sist dameras 15 km fristil från touren. Alldeles snart drar andra åket i slalomen igång, sedan är det skidskytte stafett för herrarna. Och senare i natt så spelar ju småkronorna final i JVM. Fullspäckad dag med andra ord. ;) Men det känns inte så hemskt att se så mycket tv, jag är ju ändå småsjuk så. Jag snorar och nyser och har mig, och ont i skallen dessutom. :(


Sverige möter Ryssland i JVM-finalen i natt.


Svåra val.. ;)

Just nu ligger jag här och funderar på vad jag ska börja med att göra... Antingen bädda rent i sängen, eller så städa lite i mitt rum, eller dammsuga hela huset. Svårt val, men allt måste ju göras så jag lär nog börja med det som känns minst jobbigt för stunden. :p


Senare funderar jag på om jag ska se semifinalen i junior-VM i hockey mellan Sverige och Finland, eller om jag ska slå på filmen Mamma Mia!. Också det ett svårt val. ;)

Men nu ska jag i alla ta tag i vad det nu än blir jag börjar med att göra. ;)

Härligt! ♥

Gud så otroligt härligt det var att åka skidor igen! Jag har just åkt min första tur på hela vintern, men absolut inte den sista. Det känndes liksom rätt i hela kroppen bara jag tog på mig pjäxorna. ;) Tyvärr var föret inte det bästa, då det slog igenom alldeles för ofta. Men jag lyckades i alla fall, på något mysko vis, med vallningen. Jag hade både bra fäste och glid. :)

                             Självklart åker jag på ett par Fischer! ;)

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, och sedan fixa lite fika till mig och Sigrid, som ska sova här i natt. Sedan ska vi kolla på filmen Something Borrowed! :D

Btw, så saknar vi dig Hanna! ♥

Frida

För ett litet tag sedan så började jag fundera på var mitt namn egentligen kommer ifrån, och vad det betyder. Jag googlade det, och fick läsa det här:

"Kvinnonamnet Frida är ett fornnordiskt namn som är bildat av ordet fridh som betyder "skön, älskad , och viljestark". Kan även vara en kortform av tyska namn som Frideborg, Alfrida, Elfrida, Frida-Karin och Valfrida."


Det är lite kul att veta varifrån ens namn kommer, tycker jag. :)


Veckans...

..sporthändelse: Tour de ski! Utan tvekan. Följer alla SVT:s sändningar därifrån. :D

..film/tv-serie: Dear John, som jag ska titta på nu! :D

..låt: Ängeln i rummet med Laleh. Den är så fin i hennes version. :)

       Lalehs version av Eva Dahlgrens "Ängeln i rummet" är helt fantastisk! :D

..sämsta: All julmat som jag varit tvungen att äta efter julafton. Man blir gode less alltså... :/

..bästa: Jul och nyår! Båda var jättetrevliga och mysiga! :D

Spännande...

Tour de ski är ju i full gång nu. Man har kört fyra etapper av nio, och imorgon är det vilodag. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så älskar jag verkligen denna tävlingsform. Det är så många olika distanser, som passar olika typer av åkare, och för vissa så passar ju allt. ;)

Dagens etapp vanns på både dam- och herrsidan av norrmän. Marit Björgen och Petter Northug lyckades båda två vinna med en helt otrolig spurt. Den farten Petter får upp på upploppet är helt makalös! Jag fattar inte hur man kan få det att gå så fort på ett par skidor. :p

                                               Dagens spurt...

Det har väl gått lite si och så för svenskarna. Charlotte Kalla ligger bäst till av svenskorna och Marcus Hellner är bäst bland de svenska herrarna. Båda ligger sexa i totalställningen i touren.

På damsidan leder Justyna Kowalczyk med 27 sekunder före Marit Björgen. Oväntat, men ack så spännande!

                           Dagens segrare på damsidan, Marit Björgen.

På herrsidan så är det än mer spännande! Där leder just nu Petter Northug med 1 sekund före Dario Cologna. Sedan är det runt 50 sekunder ner till trean Alexander Legkov. Om det nu kommer att handla i första hand om Northug och Cologna under den sista etappen, så kommer jag definitivt att heja på Northug! Jag tycker verkligen han förtjänar att vinna. Cologna har ju redan vunnit touren två gånger, medans Petter slutat tvåa, två eller tre gånger. Det är Petters tur nu liksom. Men Cologna kommer ju inte att ge upp i första taget. Sedan kan ju mycket hända än...

Arg!

Åhh, jag kan bli så jävla förbannad, rent ut sagt, när någon säger till mig hur jag ska göra saker!! Visst är det väl okej om man säger det som ett vänligt råd, men när man säger till mig exakt hur och när jag ska göra saker, då blir jag anti! Att man inte ens kan få försöka på sitt eget sätt innan nån börjar styra och ställa är grymt irriterande. Som om deras sätt skulle vara så mycket bättre liksom. Men har någon väl börjat gorma på om att jag ska göra si och så, och vill inte ens försöka förstå hur jag har tänkt, då kan dom ju glömma att jag ska prova deras förslag. Då gör jag det antingen på mitt sätt, eller så gör jag det inte alls! Sån är jag.


2012

Jaha, nu är det 2012. Det känns lite konstigt tycker jag.. Det lär väl som vanligt ta ett tag innan man har vant sig med att säga 2012, istället för 2011. Jag glömde ju typiskt nog att ta med mig kameran igår. Det blev lite stressigt innan vi skulle fara iväg på middagen vi skulle på, så då hann jag inte tänka på den i all hast. Men det får gå ändå. :)


Det nya året har jag då i alla fall börjat på bästa tänkbara sätt. Jag har nämligen tittat på skidor! :p Herrarna körde sin fjärde etapp av tour de ski för ett litet tag sedan, och om en timme så är det damernas tur att ställa sig på startlinjen. :)

Nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma. Ska väl ta och hänga lite tvätt och sedan ska jag plocka ihop alla saker som ligger utspridda i mitt rum... ;)

RSS 2.0