GOTT NYTT ÅR! ♥

Det är ju inte nytt år än, men i alla fall så vill jag säga: Gott nytt år! :D



Ska ta med mig kameran ut ikväll när jag ska kolla på fyrverkerierna, och försöka få några egen bilder som jag kan lägga upp. :)


Felringning

Hahaha! Alldeles nyss ringde det i min telefon. Det lät ungefär såhär:

Jag: - Hallå?

Främmande människa på andra sidan luren: *Skrikandes* - Har du postat de där breven?!!!

Jag: - Va?

Främmande människa på andra sidan luren: *Tystnad* Sedan: - Hallå?

Jag: - Jaa..


Främmande människa på andra sidan luren: Vem är det?

Jag: - Frida.

Främmande människa på andra sidan luren: *Klick*

 


Jag fattade absolut ingenting när jag svarade och nån människa började skrika, på bred skånska, om jag hade postat nå brev! Vilka brev? tänkte jag... :p Men det är hur som helst väldigt underhållande med folk som ringer fel. ;)

Just nu...

..ligger jag och kollar skidor på svtplay. :p Jag var nämligen i Gällivare idag, så jag kunde inte se loppen från tour de ski direkt. Även om jag lyssnade på radion så är det ju inte alls samma som att titta på tv. Man fick höra nåt referat här och var, och de var då inte mycket att hänga i julgranen.

Jag shoppade faktiskt en del idag, så det kanske jag visar imorgon om jag har tid. Men nu ska jag fortsätta titta på skidorna, det är så spännande just nu! ;D

TOUR DE SKI!

Nu börjar Tour de ski!! :D Wiiihoo! :D


Multitasking! ♥

Hahaha! Jag har kul! :D

Jag smsar och mailar med Hanna. Samtidigt! Och om det nu bara var ett ämne vi skriver om... Men näe, inte det. ;) Vi har inte mindre än tre olika konversationer över mail, och en på sms. Och man kan väl säga att det är vitt skillda ämnen, men kul har vi i alla fall. Och det är ju det som är huvudsaken, eller hur? :D

                                         Jag och älskade Hanna! ♥

Snodde bilden av finaste Sigrid, men jag hoppas det är okej. :) ♥
Vi är i alla fall helt awesome på multitasking, vill jag bara påpeka. Inte skrytigt alls, bara ett konstaterande liksom. ;)

Humor!

Åhh vad jag längtar till imorgon när Tour de ski äntligen drar igång! Jag har just suttit och kikat på en massa olika klipp på youtube, om och med Petter Northug. Jag tänkte dela med mig av det jag gillar allra bäst! Jag såg det redan under förra vintern, men det är så fruktansvärt roligt att jag kan inte sluta skratta när jag ser det, hur många gånger jag än har sett det förut. ;)

Klicka på bilden för att komma direkt till klippet! :D


Fix!

Godmiddag! ;)

Alltså, nog är det skönt att ha lov, men herregud så långtråkigt det kan vara ibland! Igår sov jag länge, och sen gjorde jag absolut ingenting. :( Idag däremot hade jag tänkt få mer gjort! Jag klev upp vid nio, och har sedan dess strosat på här hemma. Gjort mig färdig, varit och handlat, fixat lite lunch...

        Blev nudlar till lunch. Fast inte biffsmak utan orientsmak! Såå gott! :D

Nu hade jag tänkt ta och fixa med mina julklappar, så dom inte ligger hullerombuller. Jag tror också jag ska ta och rensa mitt rum på saker som jag inte behöver ha här. Sedan kanske jag tar en tur till gymmet också, eller så tränar jag här hemma. Hmm, svårt val.. :)

Nu ska jag slå på min awesome spellista och dra igång!

Sveriges mest populära idrottare

Igår läste jag en artikel i Sportbladet, där det stod om en Sifo-undersökning om vilka som är Sveriges 30 mest populära idrottare.

Topp tre såg i alla fall ut såhär:


#1: Zlatan Ibrahimovic.


#2: Charlotte Kalla.


#3: Therese Alshammar.

Det var ju inte världens skräll att det var dessa tre i topp. Sedan fortsätter listan med Björn Ferry, Carolina Klüft, Marcus Hellner, Anja Pärsson, Helena Ekholm, Carl-Johan Bergman, Susanna Kallur, och så vidare, ända till #30 som är Jonas Björkman.


Skönheten & Odjuret ♥

Jag har just sett på Skönheten & Odjuret, och den är så bra! :) Älskar Disneyfilmer, speciellt de lite äldre. Inte såna som Bilar och så som är gjorda under de senaste åren. :p




Chip är helt klart den sötaste karaktären. :)

Nu ska jag gå och fixa lite mat. Det lär väl bli julmat igen. Det blev ju som en del över, som vanligt...


Colin Egglesfield ♥

                                                           ♥

                                                           ♥

Seriöst! Det borde inte vara tillåtet att se så bra ut!! ;O OMG, jag dör ju typ! ;)

Veckans...

..sporthändelse: Jag har typ inte kollat på sport alls i veckan, otroligt nog. Men det kan ju bero på att många sporter har tagit "jullov", och i tidningarna skriver dom mest om hockey... Det funkar väl i brist på annat, men det är inte någon jättefavorit. ;)

..film/tv-serie: Ensam hemma! 1:an eller 2:an måste jag se varje år vid jul, annars känns det fel. :p

                           Scen ur Ensam hemma 2: Vilse i New York. :D


..låt: It may be winter outside med Love Unlimited. ♥

..sämsta: Jag tycker allt har varit helt perfekt den här veckan!

..bästa: Allt som har med julen att göra! ♥ Nära och kära, mat, julklappar, Kalle Anka, godis, jullåtar, sällskapsspel, you name it! ;) Plus att jag klarade nationella i matte C! :D


Mina klappar! ♥

Jaha, då var den julaftonen över. :) Jag hade det jättetrevligt igår med alla som var här! Tio stycken allt som allt var vi. Jag, mamma, pappa, Petter, mommo, farmor, farfar, Larsi, Jonathan och Kristin. :D

Vi såg självklart på Kalle Anka, och sedan åt vi julbord (gud så mätt jag var! ;O) och pratade en massa. Och sedan kom ju självaste tomten med julklappar! ;) I år var det grannen som fick den stora äran att vara tomte, haha. :)

I år var det så roligt att det största paketet under granen var till mig, så jag kunde knappt bärga mig till att få öppna det, men ändå så sparade jag det till sist. Det blir ju mer spännande så! ;D


Mina paket innehöll i alla fall detta:

♥ Thomas Sabo berlock
♥ Receptbok
♥ Boxningssäck + handskar
♥ Filmen Something Borrowed
♥ Nagellack
♥ Foam Gnomes ;)
♥ Handdukar
♥ Koppar
♥ Duschcreme
♥ Nagelvårdsset
♥ Presentkort
♥ Body lotion
♥ Örhängen
♥ Nyckelring
♥ Pengar
♥ Handcreme
♥ Mascara
♥ Sportbag
♥ Tröjor
♥ Sockar
♥ Underställ
♥ Bäddset
♥ Klocka

                                      Några av mina julklappar!

Allt var jättebra, och jag kan bara säga: Tack, tack tack! :D ♥

Efter att vi öppnat klapparna så såg vi på Svensson, Svensson, åt efterrätt (som var typ hur god som helst, men jag vet inte vad det heter :p), och sedan spelade vi Trivial Pursuit halva natten typ ;) En jättemysig julafton!

(Psst! Det största paketet innehöll boxningssäcken, och var väldigt tungt också!) ;D



Sista fixet :)

Just nu sitter jag och slår in de sista julklapparna och lyssnar på Mix Megapol som bara spelar julmusik. ♥ Jag är alldeles strax klar och då ska jag skynda mig att hoppa i säng så jag kan kliva upp tidigt imorgon! Jag längtar verkligen, för jag såg att det största paketet under granen är till mig! :D Näe, nu ska jag skynda på här!


God jul! ♥

Dan före dan... ♥

Imorgon är det julafton! :D

Just nu borde jag egentligen hjälpa till att fixa en massa saker här hemma, som att dammsuga, skura, handla, ja listan kan göras lång. Men jag har bara tagit en liten mikropaus för tillfället.


Jag och pappa har föresten varit och hämtat en julgran idag, så den ska vi väl klä ikväll/natt någon gång. :) Men nu ska jag gå och ta fram snabeldraken och sätta Mp3:n på högsta volym, och köra runt i huset. ;)

 


Tour de ski!

Nu är det inte länge kvar till säsongens höjdpunkt för världseliten inom längdskidåkning är här. Tour de ski drar igång den 29 december, och avslutas den 9 januari. De kör tävlingar nio av elva dagar, och den sammanlagda sträckan är 60,3 km för damerna, och 110,15 km för herrarna (men om en åkare tar sig vidare till finalomgångarna i sprinten så blir det förstås aningen längre). Något annat som är speciellt med denna typ av tävling är ju att den inte håller till på samma ställe hela touren igenom, ja inte ens samma land faktiskt. Man börjar med att köra tävlingar i Oberhof, för att sedan dra vidare till Oberstdorf (båda i Tyskland). Sedan åker man över till Italien och kör i Toblach och Cortina d'Ampezzo, för att till sist avsluta med klättringen uppför Alpe Cermis i Val di Fiemme.

Det är alltså en slalombacke åkarna tar sig UPPFÖR på sista etappen av touren.

Jag tycker att detta är en så fantastiskt rolig tävlingsform att titta på, för man måste verkligen vara komplett som skidåkare om man ska lyckas vinna. När det dessutom finns en hel del bonussekunder att tjäna på vägen så kommer det ju till ytterligare ett nervpirrande moment. ;)

Det är sammanlagt 14 svenskar som kommer att köra touren. De mest kända namnen är ju förstås Charlotte Kalla, Marcus Hellner, Anna Haag, Daniel Richardsson, Emil Jönsson, m.fl.

Här är mitt tips på hur jag tror att topp tre i Tour de ski kommer att se ut efter målgången uppe på Alpe Cermis:

Damer: 1: Marit Björgen. 2: Therese Johaug. 3: Justyna Kowalczyk.

Herrar: 1: Petter Northug. 2: Dario Cologna. 3: Marcus Hellner.

Att gissa att det kommer se ut på liknande sätt efter avslutad tour är inte direkt en vild chansning. ;)

Nu återstår det att se vilka som lyckas toppa formen, och vara bäst när det gäller. Det kommer bli så spännande att följa! :D


Mys! ♥

Nu har jag  i princip städat färdigt, och nu sitter jag och tittar på en film som går på 3an. Definitely, Maybe tror jag visst att den heter. :) Samtidigt som jag gör det så fixar jag naglarna. Multitasking! ;)

               IsaDora Wonder Nail 718 Bronze Platina. Mitt nya nagellack. :)

Jag köpte ett nytt nagellack igår som jag tänkte prova nu, och jag tror det passar finfint till min klänning som jag ska ha på julafton också. :) Men nu ska jag fortsätta se filmen.


Jullov! ♥

Äntligen har jag jullov! Som jag har längtat! :D På skolan lyssnade vi bara på en massa redovisningar av de som gjort sin APU utomlands, och lite annat också. Sedan skulle vi se film. Och jag säger såhär: den kunde varit bättre. Mycket, mycket bättre... Hade det inte varit för att jag skulle vaccinera mig 11.30 så hade jag tagit tiobussen hem. :p Men jag hann ju gå och fika med Sigrid då i alla fall! :D

                                               Titta vad söta!

Nu ska jag ta och gå ut och skotta bort lite snö från garageuppfarten, och sedan städa mitt rum. Det ser ut ungefär som "hej kom och hjälp mig, och ingen kom..". Lite senare kommer också Hanna förbi och ska hämta sin julklapp, och har jag varit riktigt snäll så kanske jag får en jag med... ;)

Julklappar!

God kväll! :)

Idag var jag "sjuk", och for till stan för att handla julklappar. Det är ju roligt och så, men efter någon timme blir man gode less på allt folk som springer omkring överallt... Efter någon timme var jag i alla fall färdig med allt, men fick då snällt vänta på att pappa skulle komma in till stan, eftersom han hade varit och hämtat bilen som varit inne på rep. När han väl kom så gick vi och köpte en klänning till mig, som jag ska ha på julafton. :D Sen for vi äntligen hem.

                                            Min nya, fina klänning! :)

Något annat trevligt som jag har gjort idag är att se en julkonsert. Det var friskolan här i byn som hade fixat allt, och stod för underhållningen och hela fadderuttan! :p Dessuton har jag just kommit hem från Carro efter ytterligare en kväll med julgodisbak! :D

                          Tänk om man kunde göra så fina julklappar...

Nu ska jag sätta mig och slå in lite julklappar och lyssna på julmusik! ♥ Men det får inte bli alltför sent ikväll, för jag måste ju faktiskt upp till skolan imorgon, sista dagen innan lovet!! :D Fast det är ju inte direkt något krävande arbete vi ska utföra. Vi ska typ sitta i aulan och lyssna på nån redovisning av något slag, och sedan se film. Slött... :p

OH MY GOD!!

AHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!! Jag fick minst G på matte nationella! :D :D :D

Min mattelärare hade snabbkollat provet och slutat rätta när han sett att det är minst G, och sedan mailade han det! :D Jag är så lycklig så jag vet inte vart jag ska ta vägen?! Känns som att jag har energi till att springa ett helt marathon! Hur ska jag kunna sova nu liksom?!  :D

Julgodis! ♥

Ikväll har jag och Carro gjort julgodis! :D Det blev som vanligt mandelmassebollar med hasselnötter och choklad (finns nog inget vettigt namn till dem), och choklad med hackade hasselnötter i fina formar, typ hjärtan och stjärnor och lite annat. :p Mums! ;D

Efter vi var klara så drog vi på raggen här i byn ett bra tag. :p Det är riktigt mysigt att åka omkring i en varm och gosig bil och surra på. :)

                  Kroppens geni. Marit, Petter och skidåkning som lidelse.

Imorgon blir det att fara till stan istället för till skolan. Det är ju inte helt fel. Måste verkligen handla julklappar! Snacka om att vara ute i sista minuten! :O Men egentligen är jag inte förvånad, obotlig tidsoptimist som jag är... Nu ska jag ta och lägga mig så jag orkar upp imorgon, men först ska jag läsa lite. Men det är ingen kemibok eller historiebok, eller nåt sådant trist! Äntligen har jag tid att läsa nåt annat, något som jag själv vill läsa! Så nu blir det boken "Kroppens geni. Marit, Petter och skidåkning som lidelse".  :D

Natti natti! ♥

No more matte C!! :D

Nu har jag gjort nationella i matte C, och det känndes faktiskt inte så uselt som jag trodde att det skulle. Men det sägs ju att man inte ska ropa hej för ens man är över bäcken, så jag ska väl inte säga så mycket tills att jag fått veta mitt resultat. :p Men nu behöver jag inte räkna mer matte på några veckor! *LYCKLIG* :D


Nu sitter jag på skolan och väntar på bussen. Det är lite surt att det inte går någon buss vid typ 12.00 eller 13.00. Slutar man typ vid tolv, som jag idag, så är det lite drygt att vänta till klockan 14.10...

Tänk om...

..man bara skulle kunna åka iväg på en skidsemester. Gud så härligt det hade varit! Till Åre eller Riksgränsen, eller ännu hellre till Österrike eller Schweiz eller varför inte Italien? :D Det hade varit grejer det! Att åka slalom hela dagarna, och bara njuta!


Titta så otroligt härligt det ser ut!


Jag vill sätta mig på första bästa plan till typ vilken skidort som helst!


Veckans...

..sporthändelse: Äntligen tog sig Helena Ekholm ända upp på pallen i damernas skidskytte! Det blev en tredjeplats i fredagens sprint, och under lördagens jaktstart så körde hon upp sig till en andraplats. :)

..film/tv-serie: Tjuvarnas Jul! Jag bara älskar årets julkalender. Den är spännande, söt och bara helt fantastisk! :D

                          "Tjuvarnas jul" är så gammaldags och mysig!

..låt: Kelsey med Metro Station. Älskar speciellt melodin! ♥

..sämsta: Att jag har tokpluggat matte typ hela veckan, och är ändå osäker på en massa saker än... Då ser man inte fram emot ett nationellt prov ska jag säga er. :/

..bästa: Att jag klarade kemiprovet! :D Fick ett mail av min mentor idag där det stod typ "var inget lysande resultat, men det räckte till ett G!". Hahah! Som om jag skulle förvänta mig nåt högre än ett G?! Nja, jag skulle inte tro det. Ett G känns i allra högsta grad lysande för mig när det gäller kemi. ;p


Bridget Jones's Dagbok

Jag har nyss sett Bridget Jones's Dagbok för jag vet inte vilken gång i ordningen. Den kan jag se hur många gånger som helst utan att bli less! Man skrattar lika mycket varje gång, samtidigt som man tycker lite synd om henne.


                                  Min favoritreplik är alldeles i slutet:


Bridget Jones: "Wait a minute. Nice boys don't kiss like that."
Mark Darcy: "Oh yes, they fucking do!"
Så himla klockren! ;D

Nu ska jag fixa "Veckans..."! :D

Händelselös helg

Jaa, i helgen kan man inte säga att jag har gjort många knop.. Har bara varit hemma och sett på tv, pluggat matte och svammlat med Petter. Och det verkar inte bättre än att det fortsätter så resten av kvällen. Fast i och för sig så ska jag ju gå över till Carro en sväng och fixa naglarna. :)

              Igår såg jag "Harry Potter och hemligheternas kammare". :)

Senare hade jag tänkt plugga lite mer matte och se på Bridget Jones's Dagbok på 3an. Men nu ska jag ta och kila över till Carro. :D

 


Äntligen helg!

Åh vad jag har längtat efter helg, och äntligen är det fredag!

Idag på skolan har vi haft Luciadans från klockan 08-10.30 ungefär. Det var faktiskt roligt! :D Förutom dans så var det även fika där, vilket vi i Uruguaygruppen skulle ordna. Eftersom det var vår uppgift så fick vi ju också stanna kvar och städa lite efteråt. Vi hade hoppats att det skulle ta ett bra tag så att vi hade en bra anledning att slippa engelskan. Tyvärr var vi alldeles för snabba och fick snällt gå på engelskan i alla fall. Orutinerat! :p


Efter att jag egentligen hade slutat för dagen så stannade jag och Hanna kvar för att räkna matte. Det är nämligen så att jag har nationella i matte C på tisdag, och Hanna har vanligt matteprov på onsdag. Jag kan ju säga att vi var helt klart de sista eleverna på skolan när vi gick därifrån klockan fyra... :p Jag fattar inte at jag faktiskt sitter kvar så länge på skolan frivilligt, men det är ju inte länge kvar innan matte C är historia, slut, finito! :D

Nu tänker jag gå och göra mig en smoothie, så det så!

Matte...

Alltså hur svårt kan det vara egentligen?! Jag som brukade tycka matte var ganska kul, inte för lätt och inte för svårt. Men nu känner jag mig som ett enda stort frågetecken varje gång jag öppnar matteboken. Och de få, nästan obefintliga gånger jag inte känner så, blir jag typ överlycklig för att jag har förstått nån ynka liten grej.

Det här tycker jag faktiskt är roligt, för jag har fattat det nu, men allt annat som också ingår i kursen.. Usch! :(

Nästa vecka är det nationella i matten som gäller. Jag är så sjukt nervös redan nu. Jag får typ ont i magen bara jag tänker på det. Och när det känns såhär över ett nationellt prov i matte C, hur kommer det då inte kännas till våren när det blir matte D, och i trean med matte E. Shit! Jag vågar knappt tänka tanken. :O Så om ni söker mig någon gång fram till tisdag nästa vecka så vet ni ju var ni kommer hitta mig i alla fall. Med näsan i matteboken!

Nu ska jag i alla fall försöka kolla igenom några tal i matteboken, så jag kommer någon vart med pluggandet. Sen känner jag mig väldigt sugen på vaniljglass med kakao på, så jag tror jag ska gå och hämta mig lite sånt också... :)


Lucia ♥

Åh, vad jag älskar Luciadagen! Den hade blivit helt fulländat underbar i år om jag inte haft massa prov som jag måste plugga till nu. Närmast så har jag kemiprov, imorgon... Så det står just nu högst upp på prioriteringslistan. Imorgon, förutom provet då, så har vi dansträning på skolan. Jippie! Eller så inte... Jaja, nu är det bara att störta in i kemins värld i ett X (läs: väldigt många) antal timmar.


Glad Lucia! ♥


Lussekatter! ♥

Imorgon är det Lucia! :D Därför har jag och Carro bakat lussekatter ikväll, och de blev hur goda som helst. Nu hade jag tänkt ta mig lite fika, och sätta mig och plugga inför kemiprovet på onsdag, sen kanske jag ser lite NCIS. :)

Imorgon är det ju som sagt Luciadagen, och jag är så glad för att jag har sovmorgon, för då kan jag se Luciafirandet på tv på morgonen, och dricka varm choklad och äta lussebullar. Det är alltid så himla mysigt! ♥ Plus att jag kan se julkalendern på morgonen!


Årets julkalender är bland de bästa jag har sett. Kurre och Charlie är ju så söta. :) ♥

Veckans...

..sporthändelse: Petter Northugs fantastiska tremil var jättehäftig att se! Så är det bara. :) Sen vann ju Carl-Johan Bergman IGEN! Vad har hänt med karln?! ;)

..film/tv-serie: Konstigt nog så har jag knappt sett på tv i veckan, förutom Vinterstudion då. :)


..låt: You Learn med Takida. Jag har aldrig varit ett speciellt stort fan av Takida, men den här låten är amazing!

..sämsta: Känslan av att komma tillbaka till skolan efter två dagar i Pajala, och börja med historia, följt av svenskaprov...

..bästa: Pajala! Det var hur kul som helst!! :D ♥

Peterson, Jönsson, Brodin!

Sprint från Davos idag alltså, och självklart satt jag som vanligt klistrad framför tv:n. Kvalet gick inte speciellt bra för de svenska damerna. Det var bara Hanna Brodin som tog sig vidare. Hon tog sig faktiskt hela vägen fram till finalen, där hon till sist slutade fyra. Amerikanskan Kikkan Randall vann före Natalia Matveeva och Maiken Casperson Falla. Alltså ingen Marit Björgen på pallen idag. Det är sannerligen inte ofta det händer. Hon tog sig inte till finalen idag, och slutade i stället på en sjunde plats.

För de svenska herrarna gick det desto bättre i kvalet. Emil Jönsson, Teodor Peterson, Jesper Modin, Anton Lindblad, Robin Bryntesson och Johan Edin tog sig vidare. I finalen blev det två svenskar (Jönsson, Peterson) som kämpade mot ryssarna Alexey Petukhov och Nikolay Morilov, kanadensaren Devon Kershaw, och norrmannen Petter Northug. Det blev Petukhov som drog det längsta stråt och vann, men därefter körde Peterson in som tvåa och Jönsson som trea. :D Därefter följde Kershaw, Northug och Morilov.

             Dagen svenskar på pallen, Emil Jönsson och Teodor Peterson.

Det var så spännande idag så det nästan var löjligt. ;p Speciellt på herrsidan, med Emils comeback, och så fanns ju en viss norrman i fältet, och det är ju en garanti för att det blir spännande. ;)

Snöskottning...

I princip hela dagen har jag lovat pappa att jag ska gå ut och skotta snö, men än har det inte blivit av... Det blir på sin höjd ett "jag ska..." när han påminner mig om det. Och de gångerna har blivit oftare och oftare under dagen. Egentligen skottar jag gärna snö, eftersom det betyder att det faktiskt har snöat, men det känndes bara lite jobbigt just nu. ;)

Idag har jag sett på Vinterstudion en stor del av dagen, men i stället skulle jag nog ha pluggat kemi, fysik eller matte. Men jag menar, hur bra skulle jag kunna koncentrera mig på det när jag vet att det är skidor på tv... ;p Så det får väl kanske bli lite plugg ikväll då, och så hade jag tänkt träna lite, och kanske, om jag har tur lyckas jag få pappa att följa med och övningsköra! :)


Det är ju dessutom söndag idag, så senare kommer "Veckans..." upp! :D
Nu ska jag väl försöka pallra mig ut och få bort den där snön då...

Petter Northug! ♥

Jaa, vad ska man säga egentligen? Petter Northug är helt enkelt bara bäst! Idag vann han igen, den här gången en tremil med intervallstart. Jag kan bli väldigt irriterad när jag hör folk som tycker att han bara hänger på och spurtar på slutet, när han gång på gång visar att han kan så mycket mer. Han vinner i allt. Fristil, klassiskt, individuell start, masstart, distanslopp, sprint... Varje gång jag ser honom åka så blir jag så otroligt imponerad över hans sätt att åka skidor på! Han åker så taktiskt bra, och det är en fröjd för ögat att se honom manövrera fältet från i princip vilken position han än väljer att ha.

                                                Dagens prispall.

Sen alla de som tycker att han är arrogant och "hånar" sina motståndare med sina segergester och kommentarer, de kan också få mig att känna den där irritationen komma krypande... Det är show och det är humor! Jag kan inte se det på annat sätt. Han har glimten i ögat och gör skidsporten en stor tjänst genom att göra det till en show som många som inte är jätteintresserade av längdskidåkning också tycker är kul och kan ta del av. Det kan i sin tur leda till att någon upptäcker det fantastiska med sporten, och på så vis får sporten fler utövare och fans.

Petter Northugs stoppsladd innan målgången i VM i Holmenkollen. Kul show om du frågar mig...

Nu längtar jag till imorgon, då det ska köras sprint i Davos! Undrar hur det ska gå för Petter då, och för Emil Jönsson som gör sägongspremiär efter sin skada. Spännande... ;)


Mycket att göra!

Hallihallå!

Jag har varit frånvarande härifrån ett tag nu. Men det har helt enkelt inte funnits nå tid över... Från i måndags till i onsdags så var jag ju i Pajala på "Creative writing", och det var verkligen jättekul! :D På onsdagkväll hade vi bingoserveringen i Jokkmokk dessutom. Inte så kul.

Nu ligger jag i alla fall i sängen och tar igen mig lite efter en hård och lång skoldag. Vem har kommit på iden att jag ska gå från 8.15 - 14.55 på fredagar?! Jag skulle vilja ta mig ett rejält snack med den där schemaläggaren alltså!

Ikväll hade jag tänkt mig att bara ta det lugnt, äta god middag och titta på Idolfinalen! Gud så härligt det ska bli! :D

                Robin och Amanda, som tävlar om vem som blir Idol 2011.

Jag vet inte riktigt vem jag vill ska vinna, så jag tänker bara njuta av underhållningen! ;)

Veckans...

..sporthändelse: Världscuppremiären i skidskytte i Östersund med Anna-Maria Nilssons andraplats och Carl- Johan Bergmans seger. Inte riktigt de svenskar man trodde skulle lyckas bäst, men lika roligt för det! :)

..film/tv-serie: Välkommen mrs Doubtfire. Den är bara så rolig! :D

                               Från filmen "Välkommen mrs Doubtfire".

..låt: One More Time med Chris Medina. Sen är sååå bra! :D

..sämsta: Att det känns som en evighet till jullovet... Lyckligtvis är det ju inte det, men det är ingen rolig känsla.

..bästa: Att det faktiskt inte är så långt till jullovet, även om det känns så. :p

Julbord! ♥

Jaa, här ligger jag och är hur mätt som helst, och det är ändå 5 timmar sedan jag åt... Vi har varit och ätit årets första julbord, och det var hur gott som helst! :)

Snart ska jag ta och börja packa lite. Imorgon ska jag nämligen till Pajala av alla ställen. Det är en engelskagrej med skolan som varar från tisdag till onsdag, men vi tar oss inte dit så tidigt som vi måste på tisdag, så då åker vi imorgon eftermiddag i stället.

Men nu är det bäst att jag börjar packa. Och sen ska jag lägga upp "Veckans..." här också! :)

Skidskytte! ♥

I onsdags så var det äntligen dags för skidskyttarna att ha världscuppremiär i Östersund. Tråkigt nog så var jag i Jokkmokk och jobbade på bingo så jag kunde inte se tävlingen direkt, jag såg den dock i efterhand. Det var herrarna som startade det hela med sitt distanslopp över 20 km. Jag trodde stenhårt på att norrmannen Tarjej Bö skulle ta hem loppet, men ingen av de stora norska namnen lyckades. I stället var det fransmannen Martin Fourcade som vann.

I torsdags så körde damerna sitt distanslopp över 15 km. Där blev det en svensk på pallen! Kanske inte den av dem som man hade förväntat sig från början. Anna-Maria Nilsson blev sensationell tvåa efter Darya Domracheva från Vitryssland. Skitkul! :D

                                          Anna-Maria in action.

Och idag då. Idag körde herrarna sprint, vilket innebär att de åker 10 km, och under den sträckan så gör de två skjutningar (en ligg, en stående). Det var riktigt, otroligt spännande att följa! Idag var svenska Carl-Johan Bergman bäst av alla. Norrmännen som det gick lite knackigt för på distansen, gjorde betydligt bättre ifrån sig idag, speciellt Tarjej Bö och Emil Hegle Svendsen, som blev tvåa respektive trea. Den här tävlingen är grunden till jaktstarten som körs på söndag, vilket såklart blir jättespännande eftersom det är en svensk som kommer att gå ut som nummer ett! :)

                      Rätt glad är väl en bra sammanfattning av bilden... ;)

Imorgon är det damernas tur att köra sprint. Dessutom är det längdskidor från Düsseldorf imorgon, och också där körs det sprint. Härlig dag imorgon alltså! ;D

Nu tar jag och säger natti natti, och kryper ner under mitt mysiga täcke. :)

Fjällen!

Idag på skolan så har vi haft temadag inför vinterfjällturen som vi ska göra i mitten på mars. Vi är fyra elever som ska med, och alla var med också på sommarfjällturen som vi gjorde första veckan efter sommarlovet i år. Det ska bli kul att få se fjällen på vintern! Jag har ju också kommit på att jag aldrig visat några bilder från sommarfjällturen, så jag tänkte att jag skulle ta och göra det nu. :)


Första morgonen i fjällen.






Skjerfe på långt håll.


Påväg upp på Skjerfe.


Finaste Hanna uppe på Skjerfe. ♥


Utsikten från toppen av Skjerfe (det är mycket längre ner i verkligheten än vad det ser ut som) :)


Jag och mina fina tjejer (en aning slitna efter en hård dag...) ♥




Tältplatsen nedanför Skjerfe, (just här lagar vi mat ;p).




Snö!!! :D


Vi fick vada en del...



Jag tog såklart fler bilder än dessa, men åndå var jag förskftig med användandet av kameran eftersom att jag inte ville få slut på batteri.

Btw, det här är mitt 100:e inlägg här på bloggen! ;D


RSS 2.0