Fysik...

Just nu sitter jag och tokpluggar fysik. Har bara tagit en liten minipaus, vilket jag tycker att jag förtjänar, för jag har faktiskt inte bara pluggat fysik sen jag kom hem från skolan. Efter att jag enligt mitt schema hade slutat tidigare idag, så satt jag på räknestugan för att kunna få hjälp om jag behövde, så jag kom hem klockan 17:00. Gissa om jag var nå hungrig?! Jag har nämligen prov i fysiken imorgon. Det är inte det minsta kul, men det är åtminstone bättre än kemi (vilket jag för övrigt har prov i nästa vecka). Jag är inte alls taggad för imorgon.. Men det måste ju göras.

Detta är fysikboken vi använder.

Nyss när jag satt och räknade några tal i boken så upptäckte jag något lite coolt, som jag tycker att någon borde ha uppmärksammat för länge sen (det kanske också redan är det, bara det att jag inte tänkt på det tidigare). Men i alla fall... Det som slog mig var att jag räknade en massa tal utan att känna mig det minsta intresserad om vad det egentligen var jag gjorde. Men när det så kom ett tal som löd något i stil med "Para ihop denna v-t-graf med den av de nedanstående sporterna vars rörelse bäst beskrivs av grafen", och sedan var de några olika sporter som svarsalternativ. Då helt plötsligt hände något. Jag blev intresserad, och det blev genast lite roligare, bara för att jag är sjukt intresserad av sport, och det här talet hade lite att göra med mitt absolut största intresse.

Jag tror att det skulle vara en enormt bra idé att göra t.ex matteböcker för olika intressen. Så att en elev som är intresserad av datorer får en bok där det är mycket räkneuppgifter som handlar om det, och samma med de som är intresserad av idrott m.m. Då tror jag det skulle vara lättare att lära ut matte också, eller i alla fall få eleven lite mer engagerad i uppgifterna.

Nu ska jag fortsätta att läsa fysik... Adiós!

Dag 8 - Mina favoritskor

Jag har faktiskt inte några speciella favoritskor. För tillfället skulle jag också behöva köpa ett par nya, fina skor. Dock vet jag inte riktigt än hur jag vill att dom ska se ut. Det ända krav jag har just nu på ett par skor är att det nästan ska vara en obefintlig klack, eftersom att jag inte kan gå med klackar. Jag skulle verkligen vilja kunna det, men då är jag också lite för "feg" för att faktiskt prova mer än någon minut. Där är också grunden till varför jag nästan jämt går med ballerinaskor på sommaren :p

Dag 7 - Bloggfavoriter

Förutom att jag läser mina vänners bloggar så läser jag även en del andra, och jag tänkte nu dela med mig av några av dom: www.viktorfrisk.com www.fokis.se www.emiliaaj.blogg.se www.rachelnordtomme.blogg.no .

Min favorit bland dessa är nog Rachel Nordtømmes blogg. Hon skriver ju på norska, men det går bra i alla fall. :)


US Open Champion 2011: Novak Djokovic

Natten mellan måndag och tisdag (svensk tid) så var det ju final av US Open mellan världsettan Novak Djokovic och världstvåan Rafael Nadal. Och självklart var jag vaken för att se den! Matchen höll på i drygt 4 timmar, och så var jag ju "tvungen" att se intervjun med segraren efteråt, så klockan var väl en sisådär 03:00 när jag till slut somnade.

På tisdagmorgonen så kändes det inte precis som att det var ett så klokt beslut att vara uppe och se hela matchen, eftersom jag skulle upp 05:45... Behöver jag säga att jag var som en zombie i skolan? Men såhär i efterhand så var det helt klart värt det, för det var en helt fantastisk tennismatch! Och som pricken över i så vann Novak Djokovic (jag hejade såklart på honom)! Det är så häftigt att se honom spela som han gör, och sen gör det ju inte saken sämre att han ser bra ut. :D

Novak Djokovic ♥

Dag 6 - Dåliga vanor

En dålig, eller kanske mer irriterande vana som jag har är att jag väldigt ofta sitter och snurrar på en hårslinga. Till och med jag själv irriteras av det när jag kommer på mig själv, men det är oerhört svårt att sluta göra det. Tro mig, jag har verkligen försökt.


Dag 5 - Ett språk jag vill tala flytande

Ett av många språk som jag skulle vilja tala flytande är Norska. Jag skulle vilja det för att det är ett så roligt språk att lyssna på. Man blir nästan alltid glad när man hör det norska språket pratas. :D

 

 

I Love Norway! :D

 

Sen skulle det ju inte vara helt fel att prata Spanska flytande heller. Jag har ju åndå läst det i 4 år hittills, men än är det då lååååångt ifrån att jag pratar det flytande. :p


Dag 4 - Favoritsaker

Min favoritsak är nog min Mp3, eftersom att jag lyssnar på den i princip varje dag när jag åker till och från skolan. Och självklart min enormt sköna säng, som jag verkligen insåg att jag borde uppskatta betydligt mer, efter att jag sovit i tält, på ett hårt liggunderlag med stenar under i fjälls i en vecka...

 

 


Dag 3 - Mitt favoritland

Jaa, jag har ju inte direkt varit i så många länder än (typ bara Sverige, Norge och Finland). Men ett land jag tycker verkar väldigt vackert är Grekland. Jag har alltid velat åka dit. Men jag kan ju inte säga att det är mitt favoritland eftersom att jag inte varit där än :p Annars så är ju Norge fint med alla fjordar och så. :)

 

 


Dag 2 - 3 saker du inte vet om mig

Då var det då dags för att berätta om 3 saker som du inte (förmodligen, om du inte känner mig väldigt, väldigt väl) vet om mig.

 

1: När jag tittar eller läser om fantastiska prestationer inom idrottens värld så får jag rysningar och gåshud varenda gång, även om det bara är en repris av, till exempel ett 100 meterslopp, som jag redan sett massor av gånger.

 

2: Min absolut största förebild är Carolina Klüft. Det har hon varit ända sedan hon vann sitt första EM-guld i München 2002, och spexade och hade roligt framför kamerorna. Jag beundrar henne för det hon gör/har gjort, och att hon håller på med sin idrott för att hon tycker att det är roligt!

 

 

Carolina Klüft

3: Min största last är X-tra's vaniljglass med kakao på. Det är typ det godaste som finns! :D


Dag 1 - Min favoritserie

Min favoritserie är helt klart NCIS! Den handlar om den amerikanska flottans ”ordningsmakt”. Det är agenter som utreder mord och lite andra typ av brott som har någonting att göra med marinsoldater inom den amerikanska flottan.

 

 

Det jag gillar bäst med serien är, utöver spänningen, samspelet mellan de som spelar de största rollerna (då menar jag: Gibbs, DiNozzo, Ziva, McGee och såklart Abby!). Det är helt otroligt hur duktiga dom är på att skådespela. :D


En liten lista... :)

Jag hade tänkt att jag skulle göra en sån här liten lista... :)

Dag 1 - Min favoritserie
Dag 2 - 3 saker du inte vet om mig
Dag 3 - Mitt favoritland
Dag 4 - Favoritsaker
Dag 5 - Det här språket vill jag tala flytande
Dag 6 - Dåliga vanor
Dag 7 - Bloggfavoriter
Dag 8 - Mina favoritskor
Dag 9 - Favoritband
Dag 10 - Min bästa vän
Dag 11 - Min favoritbutik
Dag 12 - Så här är jag i skolan
Dag 13 - Favorit bok
Dag 14 - En person som alltid gör mig glad
Dag 15 - Mitt drömyrke
Dag 16 - Bästa resan
Dag 17 - Det här får mig att skratta
Dag 18 - Favoritstad
Dag 19 - Bästa filmen
Dag 20 - Min första tanke när jag vaknade idag
Dag 21 - Det här drömde jag om i natt
Dag 22 - Så här kommer jag vara som gammal
Dag 23 - Vad ska mina barn heta
Dag 24 - Mitt favoritställe
Dag 25 - Någon jag vill träffa just nu
Dag 26 - Barndomsminne
Dag 27 - Min musiksmak
Dag 28 - Mina rädslor
Dag 29 - Dagens klädval
Dag 30 - Bästa tidsfördrivet


Trött

Jaa, det var ett tag sen sist... Jag har ju som jag skrev tidigare varit och fjällvandrat med skolan. Men tyvärr har jag inte laddat över bilderna från kameran än, så jag berättar om den "underbara" (NOT) fjällturen vid ett senare tillfälle.

Just nu pågår ju friidrotts-VM för fullt, så är jag inte i skolan så sitter jag i princip fastklistrad framför tv:n. :D Inatt till exempel, då jag klev upp klockan 03:00 för att titta på damernas höjdhoppskval. Jag hade ju visserligen lagt mig ovanligt tidigt, men inte är jag mindre trött för det just nu. Ikväll blir det att göra likadant, eftersom att Christian Olsson hoppar trestegskval inatt. Jag hoppas och tror att han relativt enkelt ska kunna ta sig till finalen som är på Söndag, med tanke på att kvalgränsen är satt till måttliga 17:10 (om jag inte minns helt fel). Även om Christians årsbästa bara är 17:29, så tror jag inte att han kommer få några stora problem att klara kvalet :)



Nu ska jag tydligen massera mamma, så det är bäst att jag kilar.  Vi kanske hörs senare! :)

RSS 2.0