Jag ville bara säga att jag älskar min lillebror, bara för att ha det dokumenterat att jag faktiskt innerst inne känner så, de gånger det känns som om jag inte gör det. Han är världens bästa lillebror! ♥

The only thing that keeps me going


Hit the pedal heavy metal

Hej på er! Idag är det tisdag och som alltid är jag ledig. Eller, idag så skulle det tydligen vara någon undersökning som vi skulle fylla i men det kändes väldigt onödigt att åka upp till Jokkmokk för det lilla och sedan tvingas sitta och vänta på bussen i flera timmar, så jag stannade hemma. Rebelliskt, jag vet.
 
Hittills så har jag inte gjort mycket annat än att äta frukost och tagit en dusch så jag ska väl ta och fixa till mig nu så man ser någolunda presentabel ut. Sen måste jag också fixa min presentation till engelskan som jag ska hålla på torsdag. Inte något jag ser fram emot. Huvva, det är hemskt att prata inför folk på engelska som man vet att man egentligen kan komunicera med på svenska. Jag vet inte riktigt varför, men så känner jag. Jaja, hoppas ni har en bra dag! ♥
 
Den här låten gör mig glad idag!
 
"Rock Me"- One Direction. ♥

Veckans...

..sporthändelse: Finalen av Astralian Open spelades tidigare idag och det var så sjukt spännande! Till slut så vann i alla fall Novak Djokovic sin fjärde titel i AO, och tredje på rad. Coolt!
 
..film/tv-serie: Bridget Jones Dagbok. En av mina absoluta favoritfilmer. Den är så himla härlig och man kan bara titta och skratta, man behöver inte tänka, vilket kan vara skönt ibland.
 
..låt: Clown med Emeli Sandé. Jag får typ rysningar varje gång jag lyssnar på den. Helt underbar.
 
"Clown"- Emeli Sandé.
 
..sämsta: Det är lite konstigt det här, för jag kommer inte på något riktigt dåligt med den här veckan, men ändå så har den inte varit sådär super, jag har haft bättre veckor i mitt liv liksom. Men helt ärligt så kan kan jag faktiskt inte komma på något dåligt, så det är väl bra..?
 
..bästa: Att jag knappt hade någon skola i veckan. Totalt hade jag tre lektioner som jag var tvungen att vara i skolan på, och kanske två som jag jobbade hemifrån på. Skönt!

Sundays

Söndagar ger mig verkligen blandade känslor. På ett sätt så är det en väldigt skön dag, man kan bara ta det lungt och göra vad man känner för. Men å andra sidan så vet man att imorgon är det måndag och skola igen, med allt vad det innebär.
 
Jag har i alla fall börjat med något som får mina söndagar att bli lite roligare och helt enkelt bättre. Varje söndageftermiddag/kväll så lyssnar jag på The Official Chart och sedan på Dan and PhilBBCR1 och fixar mina naglar. Då behöver jag inte tänka på någon eller något annat och det är väldigt befriande och avkopplande, något jag mår bra av. Det är verkligen något som jag ser fram emot, även fast det inte är något speciellt egentligen. Och vad jag ville säga med detta, förutom att det är precis vad jag gör just nu, så är det att ni också borde göra något bara för er själva. Det är ni väl värda, eller hur?

Make-up tutorials

Som jag kanske har nämnt tidigare så har jag helt fastnat på att kolla på make-up tutorials på YouTube. Förut så var jag inte alls intresserad av sådant över huvud taget, men jag tycker att det är riktigt roligt numera. Så eftersom att det är något jag gillar så tänkte jag att jag kunde ge er lite tips om vilka jag tycker gör de bästa tutorialsarna(pluralform någon?). Jag gillar i alla fall Pixiwoo, som är två systrar som båda gör tutorials och Tanya Burr, som tydligen är tillsammans med Pixiwoo-systrarnas lillebror (som jag för övrigt också skrivit om tidigare eftersom han också gör YouTube-videos..) Lite kul. ;)
 
Här är två sminkningar av dem som jag tycker är så galet fina!
 
 

I'm joining up the dots with the freckles on your cheeks

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rise and shine!

God morgon! Det här är en väldigt härlig morgon. Jag vaknade helt utvilad vid 06.30, och sedan har jag bara kollat lite vid datorn, sett på tv och fikat. Dessutom är jag ensam hemma ända tills jag ska fara till skolan med 10-bussen, vilket är så skönt. Inte för att jag ogillar mig familj eller så, verkligen inte, men jag tycker om att vara helt själv ibland. Nu ska jag väl ta och göra mig färdig och sedan se lite mer tv.
 
Ha en bra dag!

I miss my long, messy curls!

Jag saknar mitt långa hår så mycket just nu! Även om jag gillar det såhär lite kortare än vanligt så vill jag ha tillbaka mitt långa hår nu. Hoppas att det växer fort, som ogräs!
 

Rule number one, is that you gotta have fun

Älskar den här låten!
 
How To Be A Heartbreaker- Marina And The Diamonds.

Weird..

Idag är det tisdag, vilket är en dag jag tycker väldigt mycket om numera eftersom att jag är ledig då! Det känns som om jag har värsta långhelgen eftersom att jag var ledig i fredags, och såklart helgen och sedan hade jag en lektion igår och åkte hem med 11-bussen tack vare att min snälla idrottslärare lät mig göra idrotten hemma (vi skulle ändå bara vara på gymmet och det kan jag ju göra lika bra i Vuollerim som i Jokkmokk..). Sedan så är jag ju som sagt ledig idag, och imorgon börjar jag inte för ens kl 12. Hårt liv, jag vet.
 
Men bara för att jag har varit ledig så betyder det inte att jag sovit bort halv dagen, nej nej, här vaknade man kl 06.30. Jag förstår inte vad som har hänt med mig, jag somnar vid 23 (jag som annars lyckas somna först vid 02 om jag har tur)  och vaknar helt av mig själv jättetidigt på morgnarna. Det är väldigt konstigt, men skönt.
 
När jag vaknade slog jag på tv:n och kollade lite på MTV. Det visade sig att de visade massa musikvideos och jag tror jag fick se Little Things och Kiss You med One Direction minst 5-6 gånger. Inte för att jag klagar, det var ett väldigt trevligt sätt att vakna upp på. Sedan har jag sett på kvartsfinal i Australian Open mellan Novak Djokovic och Tomas Berdych, som Djokovic vann. Samtidigt som jag såg på tennisen så körde jag ett pass på motionscyklen också. Mycket härligt. Det blev ett långt inlägg det här, så jag tackar och bockar till er som har tagit er tid till att läsa mitt rätt så onödiga babblande. Nu ska jag hoppa in i duschen!
 
I brist på andra bilder..
 

I'm sorry

Jag vill bara be om ursäkt för att jag är så dålig på att uppdatera bloggen, men jag är inget fan av att blogga från telefonen och sedan när jag väl sitter vid datorn så vet jag inte riktigt vad jag ska blogga om. Dock så är jag kanske lite mer aktiv på twitter, så om ni vill följa mig där så är det @FridaTAstrom. Jag tycker twitter är en så grymt bra grej, man får sig många skratt också, så rent teoretiskt borde det ju göra att man lever längre...
 

Årets...

..sporthändelser: OS i London. Ett OS är så himla häftigt tycker jag. Jag skulle göra så mycket för att få uppleva ett OS på plats, Rio 2016 hade ju varit drömmen! Sedan något som var en riktig höjdpunkt för mig var att se VC-premiären i längdskidor i Gällivare på plats. Hela världseliten var där och det var mer än awesome!
 
 
..filmer/tv-serier: NCIS, av helt naturliga skäl eftersom att det var en av de få serier jag faktiskt följde ifjol.
The Hunger Games, normalt sett inte en film som jag skulle ha gått och sett på bio eftersom det inte riktigt är "min typ" av film, men jag såg den på bio hela 2 gånger i Uruguay och den är så himla bra!
Breaking Dawn part 2, jag hade inte ens sett alla de föregående filmerna i serien, men jag var ändå på världspremiären här i Vuollerim och jag bara älskar Twilight numera. Självfallet har jag också sett alla filmer i rätt ordning efter det.
 
..låtar: One Thing med One Direction. Den låt som gjorde att jag fick upp ögonen för One Direction. Egentligen skulle alla deras låtar kunna platsa här, men One Thing är inte bara speciell, den är extra speciell. Jag är så grymt taggad på att få se dem spela på Friends Arena i maj. Det kommer bli fantastiskt!
Balada Boa med Gustavo Lima och Ai Se Eu Te Pego med Michel Teló är ju riktiga Uruguayklassiker som självklart också har en plats på min lista över årets låtar 2012.
 
Ai Se Eu Te Pego- Michel Teló.
 
..sämsta: En vän till familjen som jag tyckte så himla mycket om gick bort, vilket var jobbigt. Min handled är en annan sak som inte var så bra med förra året. Alla läkarbesök jag har gjort hittills utan att dem riktigt vet vad som är fel är rätt många vid det här laget. Mycket frustrerande!
 
..bästa: Resan till Sydamerika. Jag skulle sträcka mig så långt till att säga att det är en av höjdpunkterna i hela mitt liv hittills. Under de tre veckor som vi var där så gjorde jag så mycket olika saker. Jag fick uppleva sådant som jag aldrig trodde att jag skulle få vara med om. Besöka barnhem och umgås med barnen, känna på hur det är att ha städerska, besöka Jesusstatyn i Rio de Janeiro, åka Buquebus mellan Colonia del Sacramento i Uruguay och Buenos Aires, Argentina, bo hos en världfamilj (som visade sig vara världens bästa, enligt mig i alla fall.. :)), åka båt, sola, bada och äta mellan öarna utanför Rio, vara med på lektioner på en skola i Uruguay, tillbringa en dag på Copacabana beach, och såklart lära känna en massa underbara, awesomea människor!
 
 
Detta var en liten sammanfattning av mitt 2012 i ord, ni fick ju merparten av bilderna i förra inlägget. Om jag skulle dra hela året över en kam och bara använda mig av 3 ord för att beskriva 2012 så skulle det vara: Annorlunda, omtumlande och awesome!

The year of 2012

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och lägger upp lite bilder från det gångna året. Jag fotar ju inte speciellt frekvent så det är mycket som inte kommer med på bild, men nu när jag har skaffat en lite modernare telefon så att jag faktiskt kan ha Instagram och sådana nymodigheter så blir det förhoppningsvis bättre med den varan. Vill ni följa mig där så heter jag förresten missfriiday. Nu har jag ingen text eller så till bilderna, men jag tänkte mig att jag skulle göra någon sorts förlängd "Veckans..." fast över hela 2012. Så det har ni att se fram emot inom kort. Så länge får ni njuta lite av mitt 2012 i bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

English C

God dag! Jag sitter just nu på engelska C-lektion. Egentligen borde jag läsa om minnet eftersom att jag ska göra en formell presentation om det, men det är alltför drygt och jag har dessutom redan gjort det på den första engelska C-lektionen som jag hade i morse.
 
Det var ju ett tag sedan jag bloggade, men det är tur jag har Hanna som uppdaterar åt mig när jag inte gör det. Jag har ju lovat för länge sedan att jag ska lägga upp lite bilder från det gångna året så förhoppningsvis kommer dem upp ikväll. Det blir väl skojigt?! Nu ska jag försöka se ut som att jag verkligen anstränger mig att jobba (ska jag vara helt ärlig så hade jag tänkt kolla twitter..). Men jag kan inte jobba när det är alldeles knäpptyst som det är här inne just nu. Jag måste ha lite liv och rörelse runt i kring mig för att kunna koncentrera mig optimalt, annars lyssnar jag bara på tystnaden. Så då får jag helt enkelt jobba på hemma i stället.
 
Vi hörs!
 

Fridas lilla hushållstomte

Eftersom att Frida inte kan ta sig själv i kragen och blogga så gör jag de åt henne! Idag har vi mest suttit på skolan på den vanliga bänken med det vanliga människorna. Carl-Johan har konstaterat att vi hade kunnat gå gymnasiet på bara två år istället för att ödsla all vår tid på att sitta på bänkarna och göra ingenting. Men gymnasiet hade inte varit något att minnas om de inte hade varit kul. På en strax har vi spanska, sååå otroligt roligt! Sen äntligen slutar vi för idag. Inte för att Frida dricker kaffe eller någon som helst som sitter vid de här bordet. Men de kändes så tomt utan en bild..

Hare! // Hanna


A trip down memory lane

Just nu lyssnar jag som vanligt den här tiden på söndagar på The Official Chart på BBCR1. Jag skriver också med Paula, som var min värd i Uruguay. De har sommar där nu och har 30 grader varmt. Gissa om jag är avundsjuk?! Jag skrev just det till henne, att om jag kunde så hade jag satt mig på första bästa flyg ner. Så är det bara!
 
Jag saknar henne så himla mycket också! Det är verkligen coolt att allt började med att vi fick sitta och läsa igenom olika brev som de som skulle resa från Uruguay hade skrivit och så fick vi välja en som skulle bo hos oss. Jag valde Paula för att hon var sportintresserad, men det visade sig senare att vi har så mycket mer gemensamt än så. Vi gillar samma typ av musik, tv-serier, vi har många värderingar och åsikter som vi delar och jag tycker att det är så himla häftigt att vi verkligen blev vänner och fortfarande håller kontakten. Visst var det lite konstigt i början att ha en "främling" som hon var då hemma hos sig i flera veckor, men det blev ju bättre. Och sedan när jag bodde hos henne så kändes det mycket mer naturligt eftersom vi redan kände varandra då. Seriöst, jag skulle göra så mycket för att få åka dit igen, det var helt underbart! Nu blev jag väldigt nostalgisk här känner jag, nästan så tårarna kommer..
 

A wedding speech

Åh herregud! Snyft.. Jag såg just en video på YouTube där Tom Fletcher från McFly håller sitt "tal" på sitt bröllop. Seriöst, jag typ grät igenom alltihop.
 
Ni kanske inte visste det om mig, att jag har väldigt lätt för att börja gråta, dock inte om jag har människor runt i kring mig. Oftast är det bara när jag är själv. Men det menar jag ju inte att jag ligger och gråter mig till sömns om kvällarna, men jag har väldigt lätt att börja gråta när jag ser film, lyssnar på musik, blir glad, blir arg m.m, men som sagt, oftast bara om jag är ensam. Jag tycker inte om att gråta inför folk, och känner jag någon gång att det inte är långt till tårar och jag är bland folk så drar jag mig oftast undan väldigt fort. Det värsta tycker jag är att gråta inför någon man är arg på eftersom de då för det mesta tror att man är ledsen även fast så inte är fallet.
 
Men i alla fall, hans "tal" (det är mer en sång) var så himla fint och samtidigt roligt på sina ställen. Man blir typ helt varm i hjärtat av det. Det är ganska långt, men kolla på klippet!
 

Looking so good from your head to your feet

One Directions nya musikvideo till Kiss You släpptes just, and may I just say; Oh. My. God. ♥ Jag tror jag dog lite. Perfektion.
 
"Kiss You"- One Direction.

Impossible

Jag tror jag blir tokig snart! Jag har hållt på hur länge som helst för att försöka få till ett collage som sammanfattar mitt 2012, men ingenting verkar vilja gå min väg. 1/4 av collaget är klart men de andra delarna vill inte sparas som bildfiler. Jag fattar inte vad jag gör för fel! Antingen är det jag som är helt pantad när det gäller sånt här, eller så är det programmet. Jag väljer att för stunden tro på det senare alternativet.
 
Men har jag inte lyckats få det att fungera innan ikväll så lägger jag väl upp bilderna en och en, inte för att det blir lika fint, men men då får det bli så. Nu ska jag ta en paus från allt vad collage heter och njuta lite av min sista dag på lovet, det vill säga; göra så lite jag bara hinner.

RSS 2.0