No milk today

God morgon! Eller kanske inte riktigt morgon, men ändå liksom, någonstans i världen är det ju morgon nu. Hittills idag har jag gjort så mycket som.. I princip ingenting. Det kan ju vara ganska skönt att bara ta det lungt ibland, men det hade ju varit roligt att hitta på något, men jag har allt för dålig fantasi just idag.
 
Tänk om man hade obegränsat med pengar. Allt man skulle kunna göra då. Om man får drömma, vilket man ju faktiskt får, så det jag skulle göra om jag hade obegränsat med pengar är att 1) flytta till London, 2) skrota hela mn garderob och köpa nya fina kläder som passar min personlighet bättre, just nu är det myckeet av mina kläder som jag inte riktigt känner att jag "passar" i, 3) resa massor. Det kanske kan låta egoistiskt, men vafan ibland måste man få tänka på sig själv!
 

I won't let these little things slip out of my mouth

Ja, jag vet att jag har varit usel på att uppdatera, men det har bara inte blivit av. Jag vet inte hur många inlägg jag har påbörjat för att sedan känna att "nej, jag ids inte publicera det här". Men idag kände jag verkligen för att blogga!
 
Jag städar i mitt bombnedslag till rum idag och ni som läst inlägget här under förstår att jag samtidigt lyssnar på Little Things, bara Little Things. One Directions låtar berör mig alltid, på något sätt. Helt otroligt egentligen, men så är det i alla fall.
 
Nej, jag måste väl fortsätta med städningen för att komma någon vart. Det såg bedrövligt ut här inne för en liten stund sedan. Nu ser det bara hemskt ut, så det går ju framåt i varje fall.
 

Your hand fits in mine like it's made just for me

"Little Things"- One Direction. ♥
 
Idag släpptes One Directions nya singel Little Things och jag kan inte sluta lyssna på den, den är helt underbar och man kan verkligen höra att det är Ed Sheeran som skrivit den.

BBCR1

God morgon! Jag sitter just nu på religionen och ska väl egentligen försöka plugga till ett G-test. Som vanligt så lyssnar jag också på BBCR1 Breakfast Show med Nick Grimshaw. Det har nästan blivit som en trevlig morgonrutin. Man får liksom med sig så mycket av det. Nyheter, bra musik, humor och dessutom blir man bättre på engelska på köpet, det kan liksom inte bli så mycket bättre! Klicka här om ni också vill lyssna!
 
"Million Voices"- Otto Knows.

Dancing Queen

God dag på er alla glada! Ni andra sura kan gott känna er försummade. Jag sitter på skolan och väntar på min sista lektion för dagen, idrott. Vi ska tydligen dansa idag, det kan ju bli spännande, eller nåt.. Ikväll måste jag plugga samhälls eftersom jag har prov på onsdag, i politik. Hurra, eller nej. Detta inlägg kändes ju väldigt intressant, eller så inte. Rent sarkastiskt sett var det ju i alla fall ett starkt inlägg. Hejdå!

I'm firing up on that runway

 "Wings"- Little Mix.

Veckans...

..sporthändelse: Stockholm Open (tennis) som har avgjorts i veckan. Tomas Berdych vann titeln efter 4-6, 6-4, 6-4 mot Jo-Wilfred Tsonga i finalen tidigare idag.

 

..film/tv-serie: 10 Years Younger. Haha, det kanske är ett lite mysko val, men jag och mamma såg det i veckan på TLC och det är helt otroligt hur man kan ändra sitt utseende! Men det är rätt hemskt att se hur de människor som medverkar har låtit sig själv förfalla på det sättet.

 

..låt: Night Light med Jessie Ware. Fantastisk. ♥

 

"Night Light"- Jessie Ware.
 

..sämsta: Att jag kom på imorse att jag måste göra ett arbete i naturkunskap B till imorgon. Jag hade inte inte ens kommit på ett ämne att arbeta om.

 

..bästa: Hur awesome jag har känt mig hela veckan för att jag har börjat träna igen. En av de bästa känslorna man kan ha faktiskt.


Food!

Jag har just ätit en gudomligt god middag bestående av ungsstekt potatis, morötter och lök med älgkött, vitlökssmör, sallad och chilidressing. Heaven on earth. Snart ska jag ta och dammsuga och plocka ihop lite i mitt rum, men först måste jag vila på maten.
 
Annars så ska jag bara ta det lugnt här hemma. Jag tror jag ska kika på finalen av Körslaget och sedan blir det X-Factor UK.

Just do it

Hej, hello, hola! Hoppas ni har en fantastisk dag! Jag är alldeles strax på väg att fara ut och gå/springa en sväng. Det är så härligt väder idag så jag tänkte att nu passar det alldeles utmärkt att komma igång med träningen igen. Nu är det no excuses som gäller!
 
Jag har inte tränat "på riktigt" på rätt länge. En del av förklaringen om varför är att jag blev lite smått nere när jag inte kan träna vad jag vill. Som ett exempel så tycker jag att det är jättekul att boxas, men på grund av min förbannade handled så kan jag inte göra det. Hur mycket jag än lindar den så går det inte att få den helt orubblig vid tillslaget av säcken och då gör det sjukt ont. Men nu ska jag göra det jag kan och sluta tänka på allt jag inte kan göra!
 

We're about to make some memories tonight

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standing In The Dark

 "Standing In The Dark"- Lawson

Ops, I did it again!

Det gick inget vidare med min plan om att inte sova bort halva dagen.. Jag vaknade strax innan 12 och kände typ "ops, I did it again!". Men bland det bästa med att vara ledig är att man inte behöver stressa med att göra sig i ordning även om man har sovit alldeles för länge, utan man kan göra det så lungt man vill ändå. Jag känner mig i alla fall betydligt gladare då!
 
Snart ska jag med pappa på Konsum och handla lite mat så vi får oss någon middag. Lillebror är i stan med en kompis och mamma jobbar så det blir bara jag och pappa, fast det kan vara ganska skönt ibland det också, så lugnt och fridfullt liksom.
 

Sex And The City

Här ligger jag och ser på Sex And The City och har det allmänt bra. Jag har helg eftersom jag numer inte har någon lektion på fredagar tack vare att fysiken är borta. Hur awesome är inte det?!
 
Ikväll har jag faktiskt inte gjort så mycket, inte för att jag brukar göra så mycket annars heller, men i alla fall.. Kikat lite TV med mamma, spelat SongPoP, gjort en bloggdesign, och varit på promenad med Carro och Hubbe. :) Imorgon ska jag verkligen försöka vakna från morgonen och inte sova bort halva dagen. Håll tummarna att jag lyckas! Natti natti, sov gott. ♥
 

No more physics!

Jag fick just veta att rektorn har godkänt mitt bortval av fysik B! Just nu sitter jag här och ler som ett fån typ. Så himla härligt! Så numera börjar jag efter 12.00 tre dagar i veckan. Detta gjorde inte bara min dag, mer mitt läsår eller så.
 

Glamorous Navy Blue Smoky Eye Makeup Tutorial

Av en ren slump så kom jag in på ett klipp på youtube för någon dag sedan och sedan fastnade jag på den kanalen. Tjejen som gör klippen heter Tanya Burr och är makeup-artist. Hon gör tutorials men även andra videos och jag gillar dem riktigt mycket. Hon är så sjukt duktig! Till och med jag som inte är sådär jätteintresserad av smink tycker att det är kul att se och kan sitta och se video efter video. Här är bara ett av alla klipp!
 

Freezing!

Huvvaligen, jag håller på att frysa ihjäl och snöar gör det också! Fast snön är välkommen, hoppas det inte dröjer länge förens den lägger sig. Jag längtar så galet mycket tills jag kan åka skidor, dock så kan jag ju inte göra det förens handleden är som den ska vara igen, men förhoppningsvis så kommer jag ett steg närmare att bli bra efter besöket i Umeå.
 
Om jag ska vara helt ärlig så är det bland det värsta med att ha de problem jag har i handleden, att inte kunna åka skidor. Det kan låta löjligt eftersom att jag har ont i stort sett vad jag än gör, men att åka skidor är något jag verkligen älskar och att inte kunna göra det på grund av smärtan som kommer så fort jag sätter i staven känns jobbigt. Jaja, jag hoppas att det ska gå att fixa på något sätt. Jag kan var utan skidåkningen i vinter också om jag vet helt säkert att det kommer att vara bra till nästa vinter så att jag kan åka då. Men om jag får reda på att det inte går att göra något åt detta så tror jag seriöst att jag bryter ihop eller något. Deppigt värre det här blev..
 

Veckans...

..sporthändelse: Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte om detta hände förra helgen eller tidigt den här veckan, men i alla fall.. Det blev klart att SVT kommer att sända VM inte bara i skidskytte och alpint kommande säsong, utan även i längd och dessutom världscupen! Jag blev så galet glad eftersom att jag hatar när TV4 gör sport överlag, men framförallt vintersporten som jag älskar mest av allt!
 
..film/tv-serie: Notting Hill. En av mina absoluta favoritfilmer of all time. Amazing. ♥
 
..låt: Skyfall med Adele. Låten Adele har skrivit till den nya James Bond-filmen är så grym!
 
"Skyfall"- Adele.
 
..sämsta: Mitt biologiprov. En total katastrof.
 
..bästa: Min träningsvärk! Det låter kanske konstigt (det är det säkert också, men det bryr jag mig inte om), men jag älskar att ha träningsvärk. Man vet liksom att man har gjort något bra. Dessutom så gör det inte ont ont, utan det är mer skönt ont.

Doing my nails

Jag sitter just nu och fixar mina naglar. Jag älskar att göra det för man känner sig verkligen fräsch efteråt. Jag ska testa ett nytt nagellack, ett med sådan där magnetgrej ni vet? Det blir spännande att se resultatet sedan!
 

Spotify

Herregud, hur kan man ha så många spellistor på spotify?! Jag håller just nu på att rensa bland alla mina och jag har redan tagit bort massor men har fortfarande kvar 28 (!!) stycken! Och det är inte som att jag har typ 10 låtar i varje, utan i många så har jag över 100 stycken. Det här kommer ta ett tag..

 


Taco and some cake!

Just nu väntar jag på att mamma ska bli färdig och sedan börjar vi rulla mot mommo. Hon fyller år imorgon men då jobbar både hon och mamma, så då ska vi fira henne idag. Vi ska laga mat till henne och så har mamma gjort en marängtårta med blåbär i. Hon blir säkert glad!
 
Ha en bra kväll! ♥
 

Sleep tight!

Jag hoppas att ni sover gott redan, men gör ni inte det så hoppas jag att ni får göra det snart. Nu säger i alla fall jag natti natti! ♥
 

The Late Late Show

Jag ligger just nu och tittar på The Late Late Show (ett irländskt tv-program) live online. Jag läste att One Direction skulle vara gäster i kväll och tänkte att jag skulle se intervjun på youtube senare eftersom det med största sannolikhet kommer upp där rätt fort. Jag trodde inte att jag skulle kunna se det live på grund av att det oftast inte går att se sådana program utanför de länder de sänds i. Men hips vips så hittade jag en sida där det gick och precis när jag skulle börja se så kom 1D in i studion. Min timing just nu är helt awesome känner jag!
 

Feedback

Hej på er! Jag är i valet och kvalet just nu.. Jag har fått tillbaka feedback på en skrivuppgift i engelskan via mail men jag törs inte läsa det, men samtidigt vill jag ju veta vad han tyckte om den. Problemet är att jag blir typ jättenervös bara jag tänker på det, så jag väntar nog tills på måndag med det.
 
En annan sak som har hänt är att jag har bestämt mig för att välja bort matte E. Det känns bara onödigt att lägga energi på det när det med 99,99999% sannolikhet är något som jag aldrig kommer att behöva. Dessutom så kanske jag får välja bort fysik B, bara rektor Knas godkänner det. Jag vet att jag går NV, men fysik är verkligen inte min grej. Jag hade nog stora problem att få godkänt i fysik A så det känns som om risken för IG i B-kursen är rätt överhängande då.. Om allt går igenom så kommer jag ändå ha 50 poäng överskott så det är inte direkt något problem på det sättet, snarare en fördel efterom att jag då kan koncentrera mig på de andra ämnena som jag är betydligt bättre i. Detta känns bra!
 

Anything could happen

God dag! Jag har relativt nyligt kommit hem från skolan, och sitter nu och tar det så lugnt jag bara kan i våra nya fåtöljer. Det är sådana som man kan gunga i och så har dem värsta bekväma fotstöden man kan fälla upp, och desutom så kan man vicka bak ryggstödet en del. Det är lite svårt att förklara men dem är hur som helst otroligt bekväma att sitta i.
 
Föresten så har jag simmat idag. 40 längder känns när man inte har simmat sedan 9:an (förutom på sommrarna och när vi var i Sydamerika då, men det räknas inte riktigt för då plaskar man ju egentligen bara runt för att ha roligt..) Jag skulle vilja simma någon gång i veckan, för det är så härligt och roligt, men eftersom vi inte har någon bassäng här i byn så går inte det. Eller vi har ju en, problemet är bara att den inte har vatten i sig. För enligt den här himla kommunen så ska ju tydligen allt bara finnas i Jokkmokk och ingenting i byarna utanför.
 
Nu är det fikatime!
 

The Radio 1 Breakfast Show with Nick Grimshaw

God morgon från fysiken, igen. Seriöst, jag måste sluta med den här dåliga vanan att blogga på fysiken! Meeeeen, inte idag. Jag försöker lösa ett tal som jag inte förstår något utav, det enda jag fattar är att det egentligen inte är så krångligt, men jag klarar ändå inte av det. Jag lyssnar också på BBCR1 Breakfast Show med Nick Grimshaw, awesome!
 
Idag är det skolfoto föresten. Hoppas man blir hyfsat normal i år, det är ju ändå sista skolfotot någonsin typ.. Jaja, ha en bra dag! ♥

Classical study music

Nu är jag äntligen hemma! Eller jag kom hem för lite drygt en timme sedan, men ändå. På idrotten idag så skulle vi tydligen ha simning, men det hade inte jag någon aning om eftersom att jag var sjuk förra måndagen, så då fick jag i stället göra bort orienteringen som jag missade när jag var sjuk för några veckor sedan och så ska jag simma på en extratid nu på torsdag. Det blir nog bra, det känns i alla fall skönt att ha gjort bort orienteringen. Aldrig mera orientering, jag kan knappt förstå det! Happy happy happy!
 
Nu ligger jag i alla fall i sängen under täcket och håller på att frysa ihjäl. Huvva! Biologi- och engelskaplugg är det som står på agendan ikväll. Engelskan är riktigt rolig, men inte biologin. Jag kan typ ingenting och har prov imorgon. Jag vet ju vad jag borde prioritera då, men det kändes enormt motigt. Men det är väl bara att slå igång lite klassisk musik och börja. Det går så mycket bättre att plugga om jag lyssnar på klassisk musik, och så känner jag mig så lugn och rofylld. Bara fördelar helt enkelt.
 

Rise and shine!

God morgon! Nu sitter jag här på skolan igen. Jag börjar 8.40 och har då lektion i 1 timme, och sedan har jag hål till 13.35. Så himla roligt (hoppas ni känner den feta ironin). I och för sig har jag hur mycket som helst att göra under de timmarna, men det hade ju varit skönt att kunna göra det hemma i stället för att vara fast på skolan. Dessutom glömde jag mina hörlurar hemma i all stress imorse.
 
Hahah, jag känner att mina morgoninlägg alltid blir deppiga och allmänt tråkiga. Morgonhumör much, eller? ;)
 

Veckans...

..sporthändelse: Nu är det inte länge kvar innan Allsvenskan och Damallsvenskan (fotboll alltså) är över för den här säsongen. Jag längtar eftersom jag som inte är så mycket för fotboll är väldigt leds på att läsa om det överallt. Snart börjar ju något mycket roligare; världscupen i längdskidor. Till råga på allt så är premiären i Gällivare, så där kommer ni hitta mig 24-25 november.
 
..film/tv-serie: One Directions' turné-DVD Up All Night- The Live Tour som gick på MTV idag. Ren tur att jag såg att den skulle vara typ 10 minuter innan den skulle till att börja.
 
..låt: The Man Who Can't Be Moved med The Script. Känslan när jag lyssnar på den här låten går inte att beskriva, men den är så otroligt bra. Det känns fel att skriva bra, för den är så mycket mer än så, men jag hittar inga ord som stämmer överens med hur fantastisk den faktiskt är. ♥
 
"The Man Who Can't Be Moved"- The Script. 
 
..sämsta: Biologi. Världens tråkigare lärare i det ämnet och så har jag prov nu på tisdag. Det kan bara inte sluta bra.
 
..bästa: Att jag har hittat världens bästa radiostation! BBC Radio 1 (som om ni har kunnat missa det.. ;)) Awesome helt enkelt!

Oh my god, I love it!

Kommer ni ihåg att jag för några dagar skrev om att jag verkligen saknade mitt långa hår? Well, nu har jag nog vant mig helt vid hur mitt hår ser ut och just nu så älskar jag det! Det trodde jag aldrig att jag skulle säga.
 
De första dagarna hade jag det bara plattat eller uppsatt i hästsvans eftersom jag tyckte att det såg hemskt ut när det var så kort och lockade upp sig. Och så var det så konstigt att se mig själv i en annan hårfärg. Men nu har färgen börjat gå lite mer åt min naturliga färg igen, fast inte helt, och så har jag det nästan alltid riktigt lockigt. Det känns liksom mer som jag då, fast ändå något nytt. Jag har till och med börjat fundera på om jag ska låta bli att spara ut det igen och bara behålla det såhär kort. Kanske, kanske inte.. Den som lever får se helt enkelt.
 

The X-Factor UK

Det blev hemmagjord pizza till middag, inte direkt komplicerat, men jag kände inte för att tillaga en trerätters just idag. ;)
 
Nu ligger jag på sängen och kikar på The X-Factor UK. Jag hittade just en sida där man kan se det live. Så himla glad jag blev alltså, och när jag inte trodde att det kunde bli bättre så dyker One Direction upp på skärmen. Just idag var de gäster i programmet. Fantastisk timing jag hade känner jag!  Finns det inget bra på svensk tv så får man ta till något annat. Klicka här om ni också vill se det.
 

Time for dinner!

Jag lyssnar fortfarande på BBC Radio 1, men ska alldelses strax också börja laga middag. Jag har ingen aning om vad det blir, men något ätbart förhoppningsvis. ;) Mamma och pappa är nämligen på höstfest så då blir det lite senare middag, jag gillar det bättre nämligen.
 
Här är föresten en av alla nya fantastiska låtar jag har hört idag tack vare BBC Radio 1!
 
"This Feeling"- DJ Fresh.

Radio 1Day

Hoppas att alla har en bra lördag! Hittills har min varit riktigt bra. Jag sov länge och sedan har jag gjort mig färdig. Jag testade faktiskt att sminka mig lite annorlunda (även om det kanske inte syns på bild så syns det i verkligheten ;))
 
Samtidigt som jag gjorde det så har jag lyssnat på radio ända sedan jag vaknade. Jag har faktiskt lyssnat på BBC Radio 1, en Brittisk radiostation. Jag ska börja lyssna på dem ofta för man lär sig mycket engelska av att lyssna och så spelar dem bara bra musik. Helt seriöst så har dem inte spelat en enda dålig låt sedan klockan 12.00 då jag började lyssna! Klicka här om ni också vill lyssna på dem. I'm officially a fan! ;D
 

Oh yeah!

Jag lyckades just lösa ett tal på fysiken, HELT UTAN HJÄLP!! Så stolt över mig själv just nu. Gjorde garanterat min dag.

What's the craic?

God morgon! Nu sitter jag på fysiken, igen. Jag tycker att jag bara sitter på fysiken och bloggar, kanske för att jag inte tycker att det är speciellt intressant. Det är liksom inte riktigt min grej, och så måste jag sitta här i nästan 3 timmar till.. Kul, eller så inte.
 
Tur att jag åtminstone tog bilen idag så att jag kan åka hem när jag slutar och slipper vänta i 2,5 timmar. :) Hoppas er dag blir bra! ♥
 

Hello, I'm Ciara and I'm from Ireland

Jani, det blir inte mycket bloggning från min sida.. Det går liksom i perioder det där, när man känner sig inspirerad.
 
Den här dagen har inte direkt varit speciellt krävande, men ändå så är jag jättetrött. Jag hade sovmorgon till att börja med. Hade hela en lektion idag, engelska C som började 12.05. Engelska är verkligen mitt favoritämne! Det är lite konstigt för när jag var mindre så var det ett ämne som jag verkligen hatade. Jag var så dålig på det och tordes nästan aldrig säga något, och när jag väl gjorde det så fick jag typ hjärtklappning eller nåt. Allvarligt, det kändes som om hjärtat skulle hoppa ut ur bröstet på mig. Men sedan, jag tror det var i 7:an, så började jag bli bättre på det och började sakta men säkert gå från att hata till att tycka att det var helt OK. När jag sedan började gymnasiet så utvecklades det till att verkligen älska engelska och att lära sig nya saker.
 
Förra läsåret blev det dock ett smärre bakslag på grund av läraren vi hade. Jag kunde bara inte med henne! Usch, jag blir irriterad bara jag tänker på henne! Nu däremot så har min glädje till att gå på engelskalektionerna återfunnits. Vi har en ny lärare i år och jag tycker att han är riktigt bra. Vi får verkligen göra roliga saker. Idag på lektionen till exempel så har vi börjat jobba med accenter och så har vi fått välja en engelsk accent som vi ska försöka efterlikna. Jag valde engelska med en irländsk accent eftersom jag blir så glad av att höra det. Det låter bara så roligt. Vi ska då hitta på en karaktär som kommer från, som i mitt fall, Irland, och persentera "sig själv" med just den accenten. Det ska verkligen bli spännande att se om man lyckas någolunda, i vilket fall så kommer det att bli roligt.
 
Nej, nu måste jag sova! Natti natti. ♥
 
Hahah!

Fresh Prince of Bel-Air

God morgon! Eller egentligen är det ingen god morgon, men det är väl ändå så man säger.. Det finns ingen riktig anledning till att det inte är en god morgon, men jag känner mig bara allmänt seg. Trött, hungrig, förstod inget på fysiken imorse. Jag längtar bara tills jag får komma hem och sova.
 
Det här gjorde i alla fall min dag lite roligare. Lyssna på när dem gör Fresh prince of Bel-Air. Haha!
 
 One Direction- "Fresh Prince of Bel-Air"

Of Monsters And Men

 "Little Talks"- Of Monsters And Men.

RSS 2.0