"I'm dreaming of a white christmas..." ♥

Gud vad jag längtar till jul! Jag ligger här och lyssnar på jullåtar och känner julstämningen så sakta komma krypande. :) Julmusik är verkligen helt underbar! ;D


Jag gillar den här skivan, det är en massa blandade låtar av väldigt många olika artister. :) Fast den absolut bästa jullåt som någonsin har gjorts är Driving Home For Christmas med Chris Rea. Så det så! :D


London - Del 3

Här är sista delen med Londonbilder! Dessa är tagna samma dag som vi åkte hem. Vi gick till Covent Garden för att titta lite. Det var verkligen jättemysigt där! :)




Massa olika konstverk såldes.




De spelade klassisk musik, och de var verkligen bra!








Det fanns flera olika sorters gatuartister...





Detta var som sagt sista delen. Jag skulle lätt kunna åka tillbaka till London, för det var verkligen roligt! :)


Labbrapporter, bak och NCIS!

Hej på er!

Jag har fullt sjå med att skriva labbrapporter just nu, och jag är så grymt less. Det är tråkigt, svårt och tar en ohygglig massa tid. Snart ska jag i alla fall göra en paus för att baka lite, och se NCIS. Det tycker jag att jag är värd! ;)

                          
                            Jag ska bland annat baka mockarutor. :)

Snart kommer också den sista delen med bilder från London! :)


Veckans...

..sporthändelse: ATP slutspelet i tennis har pågått i London under veckan. Jag har sett några matcher, speciellt Novak Djokovic's. Dessvärre gick det inte så bra för honom. Han tog sig inte vidare till semifinal, det gjorde istället Roger Federer, Jo-Wilfred Tsonga, Tomas Berdych och David Ferrer. Och till sist avgjordes finalen mellan Federer och Tsonga, där Federer gick vinnande ur matchen.

..film/tv-serie: Love Actually. Jag älskar känslan man får när man ser på den. Faktiskt så tittar jag på den just nu. :)

..låt: What Doesn't Kill You med Kelly Clarkson. Älskar den! ♥

..sämsta: Det har faktiskt varit en rätt bra vecka, förutom att det har varit väldigt stressigt i skolan, men det är ju inte direkt någon nyhet...

..bästa: Att det är första advent, och allt julpynt har åkt fram. Det är så mysigt! ♥


Kuusamo!

Idag avslutades minitouren i finländska Kuusamo med jaktstart i klassisk stil, 10 km för damerna, och 15 km för herrarna (längdvärldscupen). Det blev inga direkt oväntade toursegrare om man säger så... På damsidan var det såklart Marit Björgen som vann, följd av idel norskt på både andra- och tredjeplatserna, i form av Therese Johaug och Vibeke Skofterud. Charlotte Kalla slutade fyra, efter att ha slitit rätt hårt, vad det verkade.


På herrsidan så brukar det generellt sett vara mer spännande än på damsidan, enligt mig i alla fall. Det är liksom fler nationer som är med i fighten. Tyvärr såg jag inte loppet direkt eftersom att jag befann mig i parken här i byn, på skyltsöndag. Men jag såg sista tredjedelen av loppet i efterhand. Där var det i alla fall Petter Northug som gick ut i ledning. Där jag började se så hade han släppt upp Dario Cologna, och de åkte tillsammans. Men i sista backen in mot stadion så kom det berömda rycket, och Petter drog ifrån och vann till sist hela touren.

Johan Olsson och Marcus Hellner blev de två bästa svenskarna sett över hela helgen. De slutade på femte, respektive sjätte plats. Daniel Richardsson slutade på plats 13 i touren, men åkte så bra idag att han vann dagens etapp! :)

Nästa helg är det sprint i Düsseldorf som gäller! Jag längtar redan! ;D

London - Del 2

När vi var i London så var vi ju självklart och gjorde ett besök på Madame Tussauds vaxkabinett. Det var jättekul att se alla fantastiska vaxfigurer, och vissa var så verkliga så att man nästan väntade sig att de skulle börja prata vilken sekund som helst! :)

Jag tog massor med bilder, och här är några av dem.


Daniel Radcliffe.


Robert Pattison.


Angelina Jolie och Brad Pitt.


Helen Mirren.


Nicole Kidman.


Marilyn Monroe.


Cristiano Ronaldo och David Beckham.


Jessica Ennis.


Muhammad Ali.


Albert Einstein.


Stephen Hawking.


Isaac Newton.


The Beatles.


Michael Jackson.


 Britney Spears.


Elvis Presley.


Charlie Chaplin.

Nu är det bara en del kvar av Londonbilder. De kommer upp nån gång under den kommande veckan! :)


Julpyntning på G! ♥

Ja, det är ju så att det är första advent imorgon, och för bara två dagar sedan så tänkte jag att jag skulle vägra julpynta eftersom att det inte hade kommit någon snö. Men det föll ju en hel del igår, så nu har den rätta stämningen för julpynt infunnit sig! :D


Jag har just varit med Carro ett tag, och kom nyss hem och tänkte dra igång med storstädning och julpyntning! Gud vad mysigt det kommer bli! Nu ska jag ta och slå på min playlist med underbar julmusik och köra igång! :D

Teodor Peterson!

Idag så har ju en ny helg av världscuptävlingar i längdskidor dragit igång. Nu befinner man sig i Kuusamo, Finland, där man kör en liten minitour. Den inleddes idag med sprint för både damer och herrar. Tyvärr kunde jag inte se det, eftersom att jag kommer hem från skolan först klockan 16.00 på fredagar (drygt, jag vet). På damsidan var det ju som det oftast är, Marit Björgen vann. Därefter blev Charlotte Kalla tvåa, vilket var hennes bästa resultat någonsin i en klassisk sprint.


På herrsidan blev det en jätteskräll som vann! Svenska Teodor Peterson satte hela värdseliten på plats. Ascoolt! Hoppas bara att det inte var en engångsföreteelse, men det tror jag knappast. :)

SNÖ! ♥

Det har snöat idag!!! :D

Imorse när jag satt på skolan och hade fysik, och tittade ut genom fönstret, så ser jag att det snöar! Jag blev så galet glad så det är nästan helt sjukt! ;) Men jag trodde aldrig att det skulle snöa så mycket som det faktiskt har gjort.


Jag tyckte till och med att det var kul att skotta snö! Inte för att den känslan varade särskilt länge, men den var ju där i alla fall. :) Nu känns det ju faktiskt som att det är vinter. Det enda som saknas är nog med snö till att kunna åka slalom och längdskidor, men det hoppas jag löser sig inom en mycket snar framtid! ♥

All About Tonight!

Jag sitter här och sjunger högt till All About Tonight med Pixie Lott. Tur att ingen annan är hemma.. :p Egentligen så borde jag läsa engelskaboken, men det känndes sååå jobbigt! Men om jag ska kunna se tennis på tv ikväll så måste jag nog ta och sätta igång snart.

Annars så kan jag ju berätta att jag haft sovmorgon idag! Jag och min mentor/kemilärare skulle nämligen presentera naturvetenskapsprogrammet för 8:an och 9:an på skolan här i byn, så då slapp jag ta bussen upp till Jokkmokk klockan 07:00 imorse. Härligt är bara förnamnet!


När vi presenterade programmet så berättade vi lite om vad vi gör, vad man kan bli när man läser NV, och så vidare. Vi visade även några "exeperiment". Bland annat ett där man häller ihop två genomskinliga lösningar, väntar i typ 8-10 sekunder (och under tiden får man absolut inte släppa bägaren med blicken, då kan man lätt missa det coola), och hips vips så blir lösningen mörk, mörk blå, nästan svart! Färskiftningen sker på typ ett ögonblick, bokstavligen! Det är i alla fall rätt coolt. Vi berättade inte riktigt vad som sker, utan mer att just nu verkar det som ett trolleritrick, men om man går NV så lär man sig förstå vad det egentligen är som händer. Jag hoppas i alla fall att det var uppskattat och att några av de kan tänka sig att läsa NV.

Nu ska jag försöka läsa ut den där j*vla boken, så jag får det överstökat någon gång. Bara 45 sidor kvar! :/

Varm choklad! ♥

God kväll! :)

Jag ligger här i min säng och läser den fantastiskt spännande (eller så inte) boken "Of mice and men". Jag är grymt less, men jag har fortfarande halva boken kvar...

Förutom att plugga ikväll så har jag varit och planerat inför skyltsöndagen. Det är nämligen så att vi som ska åka till Uruguay håller ju på att samla in pengar, och nu på söndag så ska vi stå i parken och ha julklappslotteri och sälja exklusiv varm choklad! ;) Självklart var vi ju tvungen göra lite varm choklad och smaka så att det blir bra. Vi hade bland annat i kryddnejlika, kardemumma, kanelstänger och kakao. När vi kokat den och hällt upp i glas så stoppade vi en klick vispad grädde på och sedan garnerade vi med riven mörk choklad och rivet apelsinskal. Det blev otroligt mumsigt! :D


Inte riktigt som den vi gjorde, men det är ju i alla fall varm choklad! :)

Nu ska jag väl ta och fortsätta läsa boken då...


ATP slutspel

Just nu sitter jag och ser en match mellan Novak Djokovic och Thomas Berdych. De spelar ATP slutspelet i London. Just nu håller de på att spela 3:e set. I de första två blev det 3-6, 6-3, och för tillfället står det 2-2 i 3:e. Jag (som ni kanske förstått) hejar ju typ alltid på Novak Djokovic, och såklart även denna gång! :D




Näe, nu ska jag fortsätta se matchen! :)


Plugg dygnet runt? :/

Jag sitter här och känner mig typ irriterad, stressad och panikslagen! Inga roliga känslor direkt... Det är hur mycket som helst som ska ska lämnas in på skolan i veckan, plus att jag har/har haft flera prov! Och till råga på allt så är våran nya engelskalärare totalt pantad!! För det första så verkar hon typ ond eller nå, och så har vi en bok att läsa ut, en skrivuppgift om boken, och en agrumentationstext att göra. Och nämnde jag att allt ska vara klart till på fredag? :/ Hon måste ju tro att vi typ bara läser engelska. Man ska ju liksom inte behöva plugga dygnet runt för att bli klart med allt i tid.

                          Det är den här boken vi ska läsa på engelskan...

Inte nog med allt som ska göras i engelskan, så har jag också fysikprov på torsdag som jag måste plugga till, två labbrapporter att skriva, och ett antal uppgifter i kemi som ska göras och lämnas in så snart som möjligt... Jag kan ju faktiskt tänka mig en något roligare vecka.

Men nu ska jag försöka se allt från den ljusa sidan, annars kommer jag aldrig orka fixa allt. Jag har ju åtminstone sovmorgon både tisdag och onsdag! Det ska bli grymt skönt att slippa stiga upp klockan 6, ska jag be att få tala om!

Tänk om man hade...

..en almanacka med dessa bilder i. ;)

Jag satt och kollade i en jultidningskatalog för ett tag sedan, då jag hittade årets killkalender 2012. Men jag tyckte ingen av de som var med är speciellt snygg, så därför så kommer nu bilder på de 12 killar jag helst skulle sett i en almanacka! ;D


Petter Northug, längdskidåkare


Ashton Kutcher, skådespelare


Bradley Cooper, skådespelare


Colin Egglesfield, skådespelare


Andreas Thorkildsen, spjutkastare


Alex Pettyfer, skådespelare


Novak Djokovic, tennisspelare


Jake Gyllenhaal, skådespelare


Marcus Hellner, längdskidåkare


Zac Efron, skådespelare


Ryan Gosling, skådespelare


Jude Law, skådespelare

Fatta vilken otroligt fin almanacka det hade blivit alltså! ;D Det blev plötsligt väldigt varmt här inne, jag som frös för en liten stund sedan. ;)


Veckans...

..sporthändelse: Världscuppremiären i längdskidor! Speciellt herrloppen, både 15 km fritt och stafetten. Johan Olsson som krossade allt motstånd, och den fantastiska skrällen Calle Halfvarsson som blev fyra, och körde hem en 3:e plats till Sverige i stafetten.


..film/tv-serie:
Jag hyrde en film igår som var helt underbar! Den heter ”Something Borrowed”. Den är verkligen värd att se! Jag glömde lämna igen den idag, så jag tror jag ska se den en gång till nu ikväll. ;) Btw, så är Colin Egglesfield, som spelar Dex, helt otroligt galet snygg! ;D


Två av filmens huvudkaraktärer, Rachel och Dex.


..låt: All About Tonight med Pixie Lott. Den har snurrat på repeat hela veckan! :) 

..sämsta: Att jag varit ”tvungen” att plugga i helgen... Helgen är till för att vila upp sig och göra roliga saker, inte ännu mer plugg!

..bästa: Att jag fixade kemiprovet! Och att det äntligen var dags för världscuppremiär i längdskidor! :D


Sjusjöen!

I helgen så var det ju, som jag skrivit typ hundra gånger, världscuppremiär i längdskidor! I går så blev det hela två pallplatser för Sverige, Charlotte Kalla 2:a och Johan Olsson 1:a. Johan vann med över 30 sekunder, helt otroligt! :D Petter Northug blev 2:a, och Roland Clara blev 3:a. Sen kom en åkare som definitivt måste varit tävlingens överraskning (i alla fall med svenska ögon sett ;p). Calle Halfvarsson blev 4:a, inte alls många sekunder från pallen. Skitkul ju! :D Damernas tävling var ju typ bara massa norskor över nästan hela topp tio, med Marit Björgen som självklar etta (surprise, surprice!).

                
                                    Petter Northug och Johan Olsson.

Idag var det stafetter som stod på schemat. Det gick väl ändå okej för de svenska damerna, om man bortser från Ida Ingemarsdotter som tappade mer än 40 sekunder på första sträckan. Men de slutade till sist 4:a ändå. Det blev norsk dubbelseger, och sen var det Finland som körde in på tredjeplatsen.

På herrstafetten hade Sverige en lite annorlunda laguppställning än vad säkert de allra flesta hade förväntat sig. I ordning så var det dessa som körde: Marcus Hellner, Daniel Richardsson, Johan Olsson, Calle Halfvarsson. Sverige var med i täten, tillsammans med fem andra lag, då man gav sig ut på den sista sträckan. Man hade typ 40 sekunder eller något ner till laget som låg närmast bakom tätklungan. Men då blev det bara ”luskörning” och det tog inte länge tills man hade bjudit in fler lag i matchen om pallplatserna.

Inte fören på sista varvet blev det någolunda fart, men man kunde inte hänga av någon så det slutade med en spurtuppgörelse. Och när det kommer till spurt så vet man ju hur det brukar sluta när Petter Northug är med. Med vinst för honom, och den här gången hela det norska laget. Norges tredjelag blev tvåa, och Calle Halfvarsson kunde till sist spurta hem en tredjeplats till Sverige. Jag tycker han gjorde det väldigt bra för att vara första gången som slutman.


Målgången i herrstafetten.

Nästa världscup körs i Kuusamo nästa vecka. Gissa om jag längtar?! ;D


London - Del 1

Här kommer del 1 av mina bilder som jag tog i London! Dessa bilder tog jag när vi gick eller åkte buss runt om i staden.








Utanför Her Majesty's Theatre.


Ingången till Victoria and Albert Museum.


Harrods.


London Eye.


Tagen uppifrån London Eye.


Också uppifrån London Eye.





Big Ben i kvällssolen. :)











Utamför Dominion Theatre, där vi såg "We Will Rock You".





Jag var ju bara tvungen att ta kort på en röd telefonkiosk. ;)

Del 2 kommer inom kort. :)


Londonbilder coming soon!

Just nu håller jag på att kolla igenom vilka av alla bilder jag tog i London som jag ska lägga upp här. Det lär ta ett tag kan jag ju säga... Jag kommer förmodligen dela upp bilderna på flera inlägg, eftersom det är så många. Jag tyckte det var på tiden att visa bilderna, det är ju ändå en månad sen vi var där... :)


Världscuppremiär! ♥

Imorgon är det äntligen världscuppremiär i längd! Jag är så sjukt taggad! :D Distanserna som körs imorgon är 10 km fritt (damer),  och 15 km fritt (herrar). Det ska bli spännande att få se alla tävla igen, och som vanligt hoppas jag ju på att det går bra för Sverige, och självklart en viss vacker norrman. ;)

Men det ska bli extra kul att se hur Anders Södergren och Mathias Fredriksson står sig i konkurensen. De gamla rävarna. ;p Hahah :)


Mathias Fredriksson.


Dag 30 - Bästa tidsfördrivet

Jag har ingen aning egentligen, men det jag brukar göra när jag har tråkigt är till exempel att träna, kolla vid datorn, städa, och har jag riktigt jäkla tråkigt så kan det väl hända att jag pluggar. ;p

Det var då det bästa jag kunde komma på nu i alla fall. Nu är ju den här lista på 30 dagar slut, så vi får väl se om jag hittar något intressant att blogga om i fortsättningen. :)


Jakob Hellman

Ikväll har jag varit på Folkets Hus för att lyssna på när Jakob Hellman spelade. Jag tycker verkligen om hans musik! Jag har till och med hans skiva. ;p De bästa låtarna tycker jag är Sköra värld och Tåg, men jag älskar i princip alla hans låtar. :)


Dag 29 - Dagens klädval

Nu har jag ju ingen bild eller så på vad jag har på mig idag, och jag ids inte leta reda på kameran och fixa det, så då blir det ju rätt trist.. Men jag kan ju säga att jag har på mig svarta jeans, en röd/orange vid tröja, och lite smycken. ;)

Här är i alla fall en produktbild på min tröja. :)


Kemi...

Jag sitter och gruvar mig lite över att jag måste plugga kemi nu. Jag har prov imorgon, och det är verkligen jättesvårt! Är det någonting som jag absolut inte kommer överens med så är det kemi! Jag tycker ingenting verkar logiskt och allt blir bara tjorvigt. När jag håller på och räknar så känns det ungefär som om det flyger omkring en massa siffror och bokstäver i ett enda virrvarr i skallen! :O


Huvva! :O


Dag 28 - Mina rädslor

Jag är rädd för sniglar!! Jag klarar verkligen inte av dom, inte ens att se en snigel på bild! Usch! :O En annan sak jag blir lite småskraj av är mörker... Jag tycker det är lite läskigt när man inte kan se så mycket. :p Men det som jag är mest rädd för är ändå att någon av mina nära och kära skulle gå bort. Nej usch, jag vill inte ens tänka på det!

Dag 27 - Min musiksmak

Min musiksmak är nog rätt blandad faktiskt. Men mest är det väl pop/rock. Queen är ett band jag verkligen gillar, liksom Snow Patrol, Coldplay, Jonas Brothers, Keane, The Killers, James Blunt, Håkan Hellström, Miley Cyrus, och många fler! Här är en spotifylista med ett litet axplock av låtar som jag gillar skarpt! :D


Dag 26 - Barndomsminne

Ett minne som jag har från det jag var mindre är när jag cyklade in i en vägg... Det är inte heller bara några få minnesbilder, utan jag kommer ihåg det väldigt bra faktiskt. Jag var väl ungefär 4 eller 5 år skulle jag tro, och hade precis lärt mig att cykla. Vi var och hälsade på hos farmor och farfar, och de har en ganska lång backe ner från deras hus till bodan.

Jag hade med mig min lilla rosa/vita cykel, men dessvärre var det så att jag inte riktigt lärt mig att bromsa. Det är ju inte riktigt något man tänker på när man är 5 år och ser en backe som ser rolig ut. Så jag började rulla nerför backen, och det gick bara fortare och fortare, men tyvärr så stod det ju liksom en vägg i vägen. Till slut så åkte jag helt enkelt in i väggen. Det gjorde väldigt ont för att uttrycka det milt. Jag kommer ihåg att jag stod och storgrät och ropade på pappa. Det var farfar som hörde mig först och kom ut på bron. Sen kom pappa ner och tog upp mig till huset och in på toaletten för att tvätta mitt ansikte eftersom jag blödde och hade massor med skrapsår överallt. Jag minns fortfarande hur hemskt det sved när pappa sköljde hela ansiktet med vatten. Usch! :(


Veckans...

..sporthändelse: Jaa, asså för mig som är ohyggligt intresserad av vintersport i allmänhet, och längdskidor i synnerhet, så var ju veckans absoluta höjdpunkt att Vinterstudion hade premiär. Direktsändning från Bruksvallarna där det var längdskidor som gällde för hela slanten! Vad kan bli bättre liksom?! ;D

..film/tv-serie: Filmen "He's just not that into you" som jag såg igår kväll var verkligen grymt bra, så därför får den hamna här! :D

                                       He's just not that into you

..låt: Runaway Train med Soul Asylum. Jag har lyssnat på den så mycket att jag har slut tid på spotify... ;o

..sämsta: Att det varit hemskt mycket att göra i skolan, man blir ju galen!!

..bästa: Jag säger bara Vinterstudion!! ;p

Fars dag! ♥

Idag så är det ju fars dag. Vi har faktiskt inte gjort så mycket för att fira det om jag ska vara ärlig. Vi var till farmor och farfar och åt middag och lite tårta, och nu ikväll ska vi väl fika lite tillsammans och ha det mysigt. :) Men det blir inte bara fikamys, utan som den flitiga elev jag är så ska jag plugga lite också... ;)


Nu ska jag gå och göra iordning lite te och varm choklad, rosta mackor, och ställa fram massa olika goda pålägg på bordet! Självklart så ska jag tända massor med ljus också! :D Myyys!

Bruksvallarna dag 2

Idag var det damerna som körde 10 km fritt i Bruksvallarna. Det var inte riktigt lika hög klass på denna tävling som det var på herrarnas igår eftersom till exempel de norska landslagsåkarna, med Marit Björgen i spets, och Justyna Kowalczyk inte tävlade. Norskorna valde att träna i stället, och polskan åkte tävlingar i Muonio i Finland. I deras frånvaro så var ju Charlotte Kalla den överlägsna favoriten innan start, och hon infriade alla förväntningar. Hon vann med nästan 20 sekunder tillgodo ner till tvåan Irina Khazova, Ryssland. Sen blev svenska Hanna Brodin trea. Anna Haag slutade femma efter att ha börjat lite segt på första varvet, men sen tog det sig.


Nästa helg är det ju världscuppremiär i Sjusjöen i Norge, där man bland annat kommer att köra samma distans som idag. Charlotte Kalla har ett otroligt imponerande facit i just 10 fritt (jag har för mig jag hörde någonstans att hon inte blivit sämre än tvåa under de två senaste säsongerna), så jag tror verkligen att det kommer gå jättebra för henne till helgen!

Dag 25 - Någon jag vill träffa just nu

Just för tillfället känner jag faktiskt inte för att träffa någon. Jag ligger här i min säng, och här vill jag gärna ligga ett tag till utan att bli störd! :p

He's just not that into you

Ikväll har jag legat i sängen och sett på "He's just not that into you", eller som den svenska titeln lyder "Dumpa honom!". Btw så förstår faktiskt inte varför dom översätter titeln på en film. Det blir bara tjorvigt.. Anyway, jag är helt såld på den filmen! Jag gillar verkligen att den handlar om så pass många personer, om kärlek och så. Sen gör det ju inte direkt något att Bradley Cooper är med, han är ju inte direkt hemsk att titta på om man säger så. Han är väl mer helt gudomligt snygg! ;)

                                               Bradley Cooper ♥

Nu ska jag väl ta och lägga mig så jag orkar kliva upp i tid till att se Vinterstudion imorgon också! 11.05 drar det igång på tv:n, men redan 10.50 kör de uppvärmning på svtplay. Jag har varit så lycklig i dag, och svävat som på små moln för att jag ÄNTLIGEN har fått se på skidor igen! :D

Bruksvallarna

Nästan från det jag vaknade idag till klockan 16.00 har jag sett på Vinterstudion. Rätt länge alltså... Idag var det 15 km fritt för herrar på programmet. Det blev extra spännande att se på tävlingen eftersom det nu inte bara var svenska åkare och åkare från mindre skidnationer med, utan även många åkare från exempelvis Norge, Ryssland och Frankrike, på grund av snöbristen som råder i princip överallt.

Själv var jag mest spänd att få se Petter Northug åka. Han har blivit lite av en favorit de senaste åren, och jag måste säga att när jag tittar på längdskidor så hejar jag alltid på Sverige, såklart, men faktiskt lika mycket på Petter. Jag älskar hans humor! Idag till exempel så hade han tryckt "Nollthug" på tävlingsdräkten istället för "Northug". Därigenom gav han en passning till Lasse Anrell på Sportbladet som kallat honom det vid VM i Olslo förra säsongen, när han trodde att mästerskapet skulle bli ett totalfiasko för norrmannen. Det blev det ju absolut inte, utan snarare en stor succé.


Petter blev 3:a idag. Bäste svensk blev Johan Olsson på andra plats, och vinnaren blev Maurice Manificat från Frankrike. Dagens skräll tycker jag var att den gamle Mathias Fredriksson åkte så bra och placerade sig till sist på en fjärde plats. Ett lite större svenskt namn som det gick lite sämre för är Marcus Hellner (9). Men det blir säkert bättre till världscuppremiären i Sjusjöen, Norge nästa helg. Nu ser jag fram emot imorgon då damerna ska åka 10 km fritt!


Dag 24 - Mitt favoritställe

Jag har nog faktiskt två favoritställen... Det ena är i Kåskats där vi har stugan och min farmor och farfar bor. Det är bara så fint och lugnt där. Man kan hitta på massa roliga saker, och det är grymt mysigt att vara i stugan på vintern! Jag mår helt enkelt bra av att vara där.

Mitt andra favoritställe är ett ställe utanför Sundsvall. Vi brukar åka dit på semester på sommrarna ibland, vi bor i husvagn hemma hos några vi känner. Det jag gillar med det stället är, för det första, att det är väldigt lugnt och fint där också, men det bästa är ändå de vi bor hos. Dom är helt fantastiska och jag kan inte beskriva hur mycket jag tycker om dom. Dessutom är deras dialekt nog den skönaste dialekt jag vet! :D

VINTERSTUDION IN MY ♥

Asså jag är så sjukt taggad för säsongspremiären av Vinterstudion imorgon (eller idag blir det ju :P)!! Det är dock inte världscuppremiär i längd i helgen (men nästa), utan SVT sänder från den nationella premiären i Bruksvallarna. Men det finns också en del kända namn från andra länder som kommer att delta, till exempel Petter Northug och Eldar Rönning (Norge). Tänk att det har gått över 7 månader sedan jag såg längdskidor på tv sist! Inte undra på att man får abstinens! ;)


Nu ska jag ta och sova lite så jag är pigg tills kl 10:45 när uppvärmningen börjar på svtplay, och sedan den vanliga sändningen kl 11:00! :D

TAGGA!!!

 


Dag 23 - Vad mina barn ska heta

Asså det känns sjukt att säga att "så ska mitt barn heta". Så därför så tänker jag bara skriva några namn som jag tycker är sådär extra fina. :) Till exempel då, så gillar jag namnen Iris, Axel, Alva och Even väldigt mycket. Jag har absolut ingen aning om varför, men så är det i alla fall! ;D

OMG!

Herreguuud! Det tog 4 timmar att panta alla burkar idag!!! 4 FUCKNING TIMMAR!!! ;O Mot slutet fick jag typ kramp i armen... Så det enda jag har gjort efter skolan är att panta burkar. Personalen på Konsum bara skrattade åt mig när jag kom in med ännu mer burkar och flaskor hela tiden, och de fick byta kartong ett X antal gånger för att den blivit full. ;p

Nu håller jag på att plugga engelska och spanska (inte för att det går så bra, men i alla fall..). Ska väl fortsätta med det tills 23:00 då "Sex And The City" börjar!

Ciao! ;)

Dag 22 - Jag som gammal

Jag har ingen aning hur jag kommer bli när jag blir gammal. Men förhppningsvis så blir jag inte en bitter och sur gammal tant... Men det är typ omöjligt att säga hur jag kommer vara som gammal.


Jag vill bli en cool gammal tant! :D


Less..

Gud vad jag är less på skolan! Hemskt med tanke på att det bara har gått tre dagar efter lovet. Men det är så sjukt mycket som ska göras. På fredag ska jag göra både fysikprov och spanskaprov, så det måste jag ju plugga på för att fixa. Dessutom så ska en mindre grej på engelskan lämnas in på fredag. Sen är det massa uppgifter som vi ska göra i kemin till nästa veckan någon gång, och skriva en labbrapport, det också i kemin. Och inte att förglömma, jag måste plugga matte, massa derivata och skit... :(

Jag längtar så galet mycket efter helgen nu! Sovmorgon, ingen skola (men dock plugg i alla fall), och sist, men absolut inte minst, så har VINTERSTUDION PREMIÄR FÖR SÄSONGEN!! :D


Vinterstudion med André Pops = bästa programmet ever! :D


Dag 21 - Det här drömde jag om i natt

Det är faktiskt väldigt sällan jag kommer ihåg vad jag drömmer. Så jag kan tyvärr inte berätta vad jag drömde i natt, eftersom det är som vanligt, att jag helt enkelt inte kan komma ihåg. Det är lite tråkigt egentligen, för oftast när jag kommer ihåg vad jag har drömt om så är det nåt helt sjukt... Så man hade ju förmodligen fått sig ett gott skratt varje morgon om man hade lyckats komma ihåg allt man drömmer. ;D


Man kanske skulle ta och skaffa sig en drömfångare.. ;P Haha.


Dag 20 - Första tanken i morse

Jaa min första tanke på morgonen var nog något i stil med "hur länge till kan jag ligga kvar i sängen och fortfarande hinna med i bilen" :P


Det är typ det första jag tänker varje vardagmorgon, med den enda skillnaden att jag brukar tänka buss och inte bil, men i morse åkte jag bil för mamma skulle upp till Jokkmokk på någon utbildning. :)

Det hade varit så otroligt skönt att slippa åka buss på morgonen och i stället kunna sova längre...

 


Sigrid 17 år!

Först vill jag börja med att gratta Sigrid på hennes födelsedag! :D Så, GRATTIS! Senare idag ska jag fara till henne och ge present och äta tårta (hoppas jag ;)) Det blir säkert bra!

Det är väl ungefär vad jag kommer att göra idag. Jag kommer väl hem nångång ikväll, och då får jag väl se om jag ids göra nåt skolarbete, annars får det väl vara. ;)

Nu ska jag gå upp och titta i nån affär här när jag ändå sitter och väntar på att Hanna och Sigrid ska sluta matten.

Jag har tyvärr ingen bild på Sigrid på den här datorn, så om ni vill se hur hon ser ut, eller kanske gratta henne, kika in på www.demas.blogg.se!

Fotbollsgalan 2011

Ikväll har jag sett på Fotbollsgalan som gick på TV4. Egentligen så ser jag inte så mycket på fotboll, förutom när det är landskamper. Men det har bara blivit så att jag brukar se just den här galan varje år. Självklart var det Zlatan Ibrahimovic som vann det största priset man kan vinna som svensk manlig fotbollsspelare, Guldbollen. Det var ju inte direkt oväntat om man säger så, det var väl typ 6:e gången han fick den... Det hade faktiskt varit roligt om någon annan kunde få den, det blir ju liksom en aning enformigt efter så många år av samma pristagare.

                       Zlatan Ibrahimovic under förra årets Fotbollsgala.

Diamantbollen (damernas motsvarighet till Guldbollen) gick till Lotta Schelin, och det var helt klart rätt tycker jag. Priset för årets mål gick till Kim Källström, för målet han gjorde på frispark under EM-kvalet mot Holland. Det var skitsnyggt rent ut sagt, även om jag nu inte är sådär jättehaj på vilka mål som räknas som "snygga". Men han var helt klart värd priset. :)

Nu ska jag ta och krypa ner under mitt varma, gosiga täcke och sova! :D Natti natti! ♥


Dag 19 - Bästa filmen

Den bästa filmen jag har sett är nog "Charlie St Cloud". Zac Efron spelar huvudrollen, och det är ju ett STORT plus! ;) Men filmen handlar i alla fall om Charlie, som har förlorat sin lillebror i en bilolycka. Charlie hade lovat sin bror att han skulle hjälpa honom att träna baseball varje dag klockan 15.00. Han kan inte släppa taget och går till en plats i skogen där han "umgås" med sin bror. Sen träffar han ju såklart en tjej... Och den som vill veta mer får helt enkel se filmen! ;D Den är helt klart värd det, tycker jag.


Veckans...

..sporthändelse: En häst som blev OS-guld medaljör i OS i Peking dog idag på banan efter att han precis gått klart sin runda. Man tror att det var en hjärtattack, men det är inget man vet säkert ännu. Hur som helst så är det tragiskt tycker jag. Dettutom så måste jag ju ta upp det faktum att världsettan och min absoluta favorit inom tennisen, Novak Djokovic, faktiskt förlorade mot en spelare som är rankad ungefär topp 30. Han blev till och med nollad i sista set. Tråkigt. Men jag hopas han återhämtar sig fort från skadan.

..film/tv-serie: Berg flyttar in hade ju säsongspremiär i veckan och jag kan inte säga annat än att jag älskar det programmet. Framför allt så är det Carina Berg själv som är så bra. Hon är liksom så avslappnad och cool. Det vekar som om ingenting kan få henne ur balans.


..låt: Called Out In The Dark med Snow Patrol. Den är helt awesome! :D

..sämsta: Att det här är sista dagen på lovet. Behöver jag säga mer...

..bästa: Att jag har kunnat göra vad jag vill hela veckan! Ingen skola att tänka på, och sovmorgon så läääänge jag vill! :D

 


Pantburkar...

Jag kan ju säga att jag är minst sagt less på pantburkar- och flaskor nu! I drygt tre timmar har jag varit runt här i byn och smalat in pantburkar- och flaskor. Tänk vad lätt det hade varit om alla hade satt ut påsarna med dom i, då hade man ju bara behövt stanna och lägga in dom i bilen. Men nu var jag ju tvungen att gå in i de flesta hus. Nog för att det gick bra också, men det tog ju en sån j*vla tid! Dessutom regnade det hela tiden så jag såg typ ut som om jag hade duschat när jag kom hem...


Nu ligger jag här under täcket och fryser. Jag funderar på om jag ska orka göra nå skolarbete, för vi börjar ju imorgon igen. Det känns en aning motigt om jag ska vara ärlig. Jag hade inte haft något emot att ta jullov nu på stört, och inte behöva åka till skolan på flera veckor! Det hade varit härligt!! ;D Men det är väl bara att kämpa på.


På ett tag så kommer "Veckans..." upp! Stay tuned! :D


Dag 18 - Min favoritstad

Min favoritstad måste nog bli London faktiskt. Jag kan ju inte säga att jag har varit i jättemånga städer, men jag gillar London väldigt mycket. Det som bidrar till det är nog bland annat att det är så mysigt där. Husen är så fina med alla detaljer och blommor (på vissa). Det är också väldigt fint med de röda bussarna och parkerna. :) Helt klart en stad jag vill besöka igen!


Film, köttsoppa & tennis!

Hejsansvejsan! :D

Jag sitter här på min säng och försöker bestämma mig för vilken film jag ska se, men jag känner inte att det går så bra... Jag velar mellan "Notting Hill", "Love Actually" och "Mamma Mia". Alla dessa filmer har jag sett ett X antal gånger, men dom är lika bra för det! :D Jaja, jag får väl ta och fundera lite mer på det.

Så, medans jag försöker bestämma mig så kan jag ju berätta att jag har varit och ätit köttsoppa hos farmor och farfar idag. Det var jättegott!! Sen satt vi där och pratade ett bra tag och hade det allmänt mysigt.

Justja! Jag har ju sett på tennis idag också. Det pågår en turnering som heter Swiss Indoors Basel, jag såg matchen mellan Kei Nishikori och Novak Djokovic. Det var semifinal och jag var rätt säker på att min favorit (Djokovic såklart) skulle ta hem inte bara dagens match utan också hela turneringen. Nu blev tyvärr så inte fallet, då han förlorade, efter att ändå ha vunnit första set ganska klart. Men han har ju faktiskt varit borta och haft skadeproblem i några veckor så man kan ju inte direkt vänta sig att han ska vara lika enormt bra som han har varit tidigare på säsongen. Det är bara att hoppas att han hittar tillbaka dit igen så fort som det bara är möjligt! :)



Novak Djokovic ♥


Dag 17 - Det här får mig att skratta

Asså det är väldigt svårt att säga något specifikt som får mig att skratta. Det kan vara allt från vanliga skämt till att någon säger någonting som inte skulle vara kul från första början, men det blir kul ändå liksom. :p Det är som sagt väldigt svårt att säga, men jag tycker jag skrattar rätt mycket, åt mycket olika saker. :D


Dag 16 - Bästa resan

Den bästa resan hittills måste ju vara när vi åkte till London för två veckor sedan. Det var så kul, och jag skulle lätt fara dit igen! Det var liksom så mysigt med alla hus som var så fina, alla parker och marknader. Sen var det ju självklart jättekul att åka turistbuss och se en massa sevärdheter, gå på museum och se på musikalen "We Will Rock You". Jag har inte hunnit gå igenom alla bilder som jag tog under tiden vi var där, så därför får ni bara en bild, och så får ni helt enkelt vänta på fler bilder. Men den som väntar på något gott... Eller vad säger man? ;)


Big Ben.


Kämparglöd!

Jag satt nyss och kollade på svtsports hemsida, då jag i princip ramlade över ett klipp om en elitgymnast som brytit nacken och blivit helt förlamad. Men nu 10 månader senare så kan han röra på sig, han tränar på att gå med hjälp av en rullator, och han tittar på sina vänner som tränar gymnastik. Han behöver fortfarande en respirator, och han har också hjälp av en rullstol. Men han kämpar på, och gör framsteg.

Jag tycker att det var riktigt häftigt att se vilka framsteg man ibland kan göra även fast man har en ryggmärgsskada, att man kan göra något med sitt liv, och inte bara ge upp. Han i det här klippet har ett mål om att kunna utbilda sig till civilingenjör. Visst har han säkert haft en väldig tur, många blir ju aldrig bättre efter en sådan fruktansvärd skada. Men jag tycker att det är otroligt coolt att han inte ger upp, för det kan nog vara lätt hänt när man råkar ut för något sådant.

Ni hittar klippet här!

Dag 15 - Mitt drömyrke

Jag tycker att det är väldigt svårt att besvara en fråga som "Vad är ditt drömyrke?". Ännu har jag inte lyckats. Men jag funderar mycket på det, och en sak har jag i alla fall kommit fram till. Och det är att jag vill hålla på med något som jag tycker är intressan och roligt (vem vill inte det liksom? :P), och det jag tycker är allra roligast är idrott och hur människokroppen reagerar på träning, både fysiskt och psykiskt.


Så några av yrkena jag funderar lite extra på är idrottspsykolog, naprapat och kanske sjukgymnast. Men dessa är som sagt bara några av de yrken som intresserar mig lite extra. :) 

På min önskelista...

Jag har redan börjat längta till jul, hur galet det än låter! :D Redan förra veckan lyssnade jag på jullåtar (men det har jag slutat med nu, jag vill ju inte vara less på dom när det faktiskt är jul). Jag har också börjat fundera på vad jag önskar mig i julklapp. Det är ju bra att vara ute i god tid liksom. Annars brukar jag alltid ha så svårt att komma på vad jag önskar mig på rak arm när någon frågar mig, men i år blir det förhoppningsvis ändring på det! :D


Här är ett litet collage med lite olika saker jag önskar mig, men det kommer förmodligen fler ju närmre jul vi kommer. :)

 


Pantinsamling...

Jag är alldeles snart på väg ut för att dela ut nå lappar i 1/3 av brevlådorna här i byn. Det är ju så att vi håller på att samla in pengar till en studieresa till Uruguay, som vi som läser spanska ska göra i mars nästa år. Nu ska vi samla in pengar genom att vi ska samla ihop pantburkar från så många hushåll vi kan, och sen panta dem. Men först så skickar vi ut en lapp med information, så att alla vet att vi kommer förbi, och vad pengarna kommer att gå till. Just dessa pengar, från pantburksinsamlingen, kommer att användas för att vi ska kunna göra olika aktiviteter med barnhemsbarn i Uruguay.

Det kommer bli otroligt spännande att åka till ett land som ligger så långt bort. Och för er som inte vet var Uruguay ligger så titta här:


Näe, det är väl bara att bege sig ut i mörkret med de där lapparna då...

 


Dag 14 - Någon som alltid gör mig glad

En person som alltid lyckas få mig glad, oavsett hur ledsen, arg eller irriterad jag är, är världens bästa Hanna! Jag har ingen aning om hur hon gör, men det bara är så. Hon är en liten lyckofe helt enkelt. Jag har inte känt henne speciellt länge, knappt ett år (om ens det), men hon är utan minsta tvekan en utav mina allra bästa vänner.


Finaste Hanna ♥


RSS 2.0