Jag går och fiskar...

Just nu sitter jag i Kåskats hos farmor och farfar. Vi ska strax fara ut och fiska. Det ska bli så kul. Jag älskar att meta, det är så rofyllt och mysigt.

Idag har jag jobbat sista dagen på fortet vilket känns otroligt härligt! :D Nu ska vi åka ut på sjön. Vi hörs när vi har kommit hem, och då SKA ni också få se vad jag köpte i Umeå. :)

London

Jag är så sjukt sugen på att åka till London! Jag har varit det länge, men nu när man ser bilder därifrån varje dag tack vare OS så ökar ju suget ännu mer. Just nu ligger jag och kollar hotell och priser och så, och det är ju faktiskt inte så dyrt... Det vore roligt att se London på våren, så i april/maj skulle jag till exempel kunna tänka mig att besöka staden (inte för att det hade gjort ont att få göra det nu heller.. ;p)
 
Åhh, London är verkligen fint och så mysigt på något sätt. Jag vill bara sätta mig på första bästa flyg dit just i detta nu! Jag tycker att jag är förtjänt av lite semester i sommar. :)
 
London in my ♥

Veckans...

..sporthändelse: Den här veckan är det ju inga som helst tvivel på vad som är veckans sporthändelse. OS i London har börjat, det säger väl allt..? Motivering icke nödvändig, med andra ord.
 
..film/tv-serie: NCIS, en favorit i repris. ;)
 
..låt: Drunk med Ed Sheeran. Helt awesome!
 
"Drunk"- Ed Sheeran.
 
..sämsta: Vädret! Det har ju knappt varit någon sommar alls. :(
 
..bästa: Att OS äntligen har börjat, och att det äntligen blev dags för mig att få besöka handkirurgen i Umeå. :)

Happy!

Så himla skönt! Nu har jag jobbat helgen och nu är jag ledig från Bjärka till på onsdag, men jag jobbar måndag och tisdag på fortet, sedan är jag färdig där för i sommar. :) Mitt schema på Bjärka är föresten rätt lugnt i fortsättningen, jag jobbar helg de två kommande helgerna också, men typ bara en dag/vecka under vardagarna. Och tur är väl det, för hade jag knappt kunnat se på OS hade jag förmodligen inte varit speciellt rolig att ha att göra med. Grinigfrida.nu. :p
 
Sveriges OS-låt. 
 
Ikväll har jag bara tagit det så lugnt som möjligt. Sovit, tagit en lång dusch, fixat naglarna, sett på simning och massa annat från OS. Väldigt härlig kväll! :) Nu ska jag sova ut ordentligt. Jag älskar att börja först 12.30! :D

Vas happenin'?

Puh! Det är jobbigt att vara i farten.. I fredags klev jag upp klockan 04.00 (!!!) eftersom vi skulle ner till Umeå, och vara där klockan 11. Efter mycket väntande och en undersökning så slutade det i alla fall med att jag fick ta ett blodprov (i fingret.. Tydligen är jag svårstucken i armvecken. ;)). Jag var tvungen att göra det eftersom att de vill göra en magnetröntgen på handleden för att se mjukdelarna och inte bara ben, och då sprutar dem in kontrastvätska (för att se bättre, eller nåt.. :p), och blodprovet hade väl något att göra med hur mycket sådan vätska som behövs. Så på några veckor ska jag tillbaka till Umeå och göra magnetröntgen, och till läkaren för att höra vad hon säger om bilderna, sedan får vi väl se vad som händer. :)
 
 
Idag har jag jobbat för fullt. turen var 12-21, men det gick bara bra, jag fick ju åtminstone sovmorgon. Det får jag däremot inte imorgon, då jag börjar 07, men slutar i stället klockan 16. Sedan har jag sovmorgon till 12.30 i två dagar. Wiiihooo! :D
 
Imorgon (om ni har tur) så ska jag visa er vad jag inhandade i Umeå. Vi hann ju faktiskt med en sväng på stan också. Fort vare gjort så rullade pengarna iväg.. ;) Nej, det är ju en dag imorgon också. Natti natti! ♥

OS ♥

Ojojoj, jag är lycklig som tusan nu asså! :D Nu har OS äntligen börjat! Inte officiellt i och för sig, eftersom det inte varit invigning, men damernas fotboll började idag. Just nu spelar Sverige mot Sydafrika, det står 4-1 till Sverige, så hittills känns ju detta väldigt bra. :)
 
Jag myser för mig själv med nachochips, apelsinjuice och OS-fotboll. :)
 
Jag kan inte riktigt förklara vad det är med mig och idrott i alla de former.. Det är till exempel inte ofta som jag blir riktigt emotionell och börjar gråta och sådär, men det ska jag erkänna att det har hänt många gånger när jag har sett någon idrottsman/kvinna göra en fantastisk prestation. Ofta får jag också rysningar och gåshud. Jag är lycklig när jag ser på idrott, jag kan sitta och le och skratta när någon utövare gör något bra, roligt, klantigt, coolt... :D Jag har nästan lite svårt att förklara det på ett bra sätt. Men ni fattar säkert att en sån som jag fullkomligt älskar när det är OS. Det spelar ju i princip ingen roll när du slår på tv:n, det är alltid något bra. SVT sänder till exempel 600 timmar OS bara i tv, och ytterligare 1200 timmar på webben. Awesome! :D
 
På tal om OS i tv så måste ni kolla på det här klippet:
 

Allsång på Skansen ♥

Någonting som är så mycket sommar som det kan bli för mig är Allsång på Skansen. Jag älskar hela konceptet. Det är liksom så mysigt och gulligt, och som sagt sååå mycket sommar över det. :) Lasse Berghagen var ju helt outstanding som programledare, men Måns är inte långt efter, han är riktigt, riktigt bra.
 
"Stockholm i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu..."
 
"Mums-mums." ;)

GRATTIS!

Idag fyller min fina vän Hanna hela 18 år! :D Förlåt att jag inte kunde komma idag, men vi måste synas snart. :)
 
Grattis älskade vän. ♥

Hemma!

Jag har just kommit hem från jobbet nu och hade tänkt börja med maten. Idag blir det kyckling i sataysås och ris! :D Sedan hade jag tänkt ta en liten promenad med vovvarna och kanske ta mig ett bad. Ojoj så härligt.. :)
 
Tänk, snart är det fredag, och vet ni vad det innebär?! Jag får äntligen fara ner till Umeå till handkirurgen. Jag längtar så, nu vill jag att det ska bli bra!

Happy Birthday 1D ♥

Idag är det exakt 2 år sedan One Direction bildades, och som det hängivna fan jag blivit så känner jag att jag måste uppmärksamma detta på något sätt. :) Så grattis på födelsedagen, världens finaste killar. ♥
 

Det brinner!!

Asså shiiiit!! Jag tror jag dööööör! :O Det brinner i munnen!! Den där kryddan var minst sagt stark. Jag älskar verkligen stark mat, men det var nog till och med i starkaste laget för mig. Tungan och läpparna typ domnade bort. Men jag kanske inte hade behövt använda Mexican-chili creme fraiche och nachochips med chilikrydda dessutom... Hmm, något att fundera på till nästa gång. ;)

Tacos!

En av de bästa sakerna med att vara hemma själv är helt klart att man får äta precis vad man vill! :D Idag var jag sugen på tacos när jag slutade så jag for på affären och handlade ingredienser och nu håller jag på att tillaga det för fullt. :)
 
Jag brukar aldrig få köttfärsen så stark som jag vill ha den när vi äter hela familjen, men nu köpte jag en krydda som heter "Explosion Taco spice mix, X-tra hot!" Hoppas att det blir bra. :)
 

Veckans...

..sporthändelse: Bland annat så hoppade Michel Tornéus svenskt rekord i längdhopp idag. 8, 22 meter landade han på. Annars så räknar jag ju mest ner till OS just nu. Nu är det mindre än en vecka kvar! :D
 
..film/tv-serie: Mamma Mia. Jag älskar miljön de filmat i.
 
 
..låt: Another World med One Direction. De har inte en enda låt som inte är helt underbar. Jag längtar till deras nästa album släpps! ♥
 
"Another World"- One Direction.
 
..sämsta: Vädret i helgen. När jag väl är ledig då är det bara dåligt väder. Jag blir så ledsen. :(
 
..bästa: Att jag varit ledig i helgen, det har varit helt fantastiskt härligt! :D

Gräsklippning

Jag fick i uppdrag att klippa gräset här hemma, men jag hann inte klippa länge innan regnet började falla, och sedan dog gräsklipparen dessutom. Inte för att jag blev ledsen direkt.. Det gjorde hemsk ont i handleden att gå med gräsklipparen eftersom det skakar och har sig, och så måste man ju vända och vrida på den hela tiden. Men samtidigt vill jag inte klaga eftersom jag inte vill att pappa ska behöva klippa eftersom jag vet att han har betydligt mer ont än jag, och har haft det mycket längre också. Och jag kan ju ha på mig skenan som stödjer och skyddar.
 
Det är full fart här med annat också. De tvättar bilen och gör en massa annat. Resten av familjen ska nämligen åka till Lycksele på motorveckan imorgon, men de lämnar mig hemma med hundarna eftersom att jag jobbar.. Men det kan nog bli lite skönt faktiskt. ;) Nu säger pappa att han lyckats fixa gräsklipparen, så det är väl bara att gå ut och fortsätta då.
 

Privatchaffis..

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men helt plötsligt har jag tydligen blivit privatchaufför till min lillebror.. Bara idag har jag satt mig i bilen 3 gånger, enkomt för att skjutsa eller hämta han någonstans.
 
Sista gången var det dock pappa som bad mig att hämta honom hos en kompis, och då sa jag nej en gång, sedan frågade han mig väldigt snällt en gång till, men då sa jag att jag vägrade. Men tror ni inte att det slutade med att det var jag som åkte på att hämta honom i alla fall? :p Så typiskt, men Petter tycker åtminstone att det är väldigt roligt. ;)

Geisha

Jag är inte så mycket för godis och andra sötsaker, men jag har en last. Choklad, och inte vilken choklad som helst, utan Geisha. Det är så himla gott! Problemet är bara att jag inte är den enda i familjen som gillar det, så köper de hem det så ska man vara glad om man alls hinner med att smaka. Därför köpte jag mig en alldeles egen idag, så den ska jag smaska på nu under tiden jag ser på film eller någon typ av sport på svtplay (har inte riktigt bestämt mig för vad jag vill än ;))
 
I ♥ Geisha.

Mina skor!

Ni måste hålla med om att dem är sjukt coola?! :D Mamma bara tittade på mig och skakade på huvudet när jag visade dem för henne...
 

Ingen shopping idag

Som ni kanske har märkt så blev det inte att jag for till Luleå idag. Shoppingen får helt enkelt vänta till kommande fredag då jag ska till Umeå och kolla upp min handled. Eftersom att jag har tid relativt tidigt så kommer jag och mamma hinna med att gå i lite affärer också. :) Jag tror att jag måste skriva en inköpslista så att jag inte glömmer bort något...
 
Snart, väldigt snart kommer ni föresten att få se mina nya skor som jag beställde förra veckan. Jag måste bara fota dem först. Stay tuned!

A Daydream Away ♥

 
Den här låten är heeelt underbar! Älskar den. ♥

Nagellack...

Jag vill måla mina naglar nu! Men tyvärr är det ingen idé eftersom att jag inte får ha det på Bjärka. :( Men måndagen den 6 augusit då SKA jag måla dem, för då är jag ledig fyra hela dagar i sträck! :D

LEDIG!!!

Nu är jag ledig i två hela dagar!! *Lycklig!* Det ska bli så sjukt härligt så det är inte sant. Det tar på att jobba från 07-17/18.. Jag ska inte göra ett dugg hade jag tänkt, bara vad som faller mig in. Underbart! Just nu har jag funderingar på att åka till Luleå imorgon, men det får vi se imorgon bitti hur det nu blir med den saken.
 
Nu är det sovardags, men innan jag släcker så ska jag se nån gammal OS-krönika på svtplay. Nu är det ju bara 1 ynka liten vecka kvar innan OS börjar. I can't wait! :D
 

Finally!

Äntligen har jag kommit på hur jag ska göra för att lägga upp klipp här sedan blogg.se gjorde om! I'm feeling great, I'm feeling awesome! ;)
 
För att fira min upptäckt så tänker jag dela med mig av ett litet klipp. Man måste ju bara älska One Direction. De gör ju till och med parodier på sina egna låtar. :D Haha!
 

Tröjan du hatar

Nu är jag hemma från jobbet! :D Jag är ensam hemma eftersom att mamma, pappa och Petter for till Kåskats på middag. Jag hade tänkt laga värsta goda maten till mig själv, men självklart hade jag ju plånboken i bilen, så det gick ju inte.. :( Så istället får jag äta fil och flingor, en macka, ägg och en nektarin. Fast det är väl också gott, men kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig. :p
 
Misslyckad egopic. ;)
 
Jag måste faktiskt säga att jag tycker det är så härligt att vara hemma själv! Det är typ underbart. Och angående rubriken så har jag börjat lyssna mycket på Norlie & KKV. ;D

Veckans...

..sporthändelse: Jag har konstigt nog ingen aning. :( Det eftersom att jag typ bara jobbar, äter och sover.. Kul liv. (Känn den enorma ironin).
 
..film/tv-serie: Morden i Midsomer. Har aldrig riktigt gillat den serien, men nu helt plötsligt tycker jag att den är skitbra! Wtf?! :D
 
..låt: Där Jag Hänger Min Hatt med Norlie & KKV. :D
 
..sämsta: Att jag har känt mig så otaggad på allt.. :/
 
..bästa: Att det snart, snart är dags för mig att få åka till Umeå till handkirurgen med min handled. I fredags var det 2 veckor kvar, och nu är det ju ännu mindre! ;D
Nu ska jag sova, upp och jobba imorgon bitti kl. 06.45.. :/

Youtube...

Bra jobbat Frida, så smart att vara vaken tills nu.. Less man kan bli på sig själv ibland, men jag har typ kollat massa videos på youtube och då flyger ju tiden bara iväg. Nåja, nu säger jag godnatt i alla fall. :)

Effektiv

Hej på er! :)
 
Idag har jag jobbat, som vanligt, dock inte på Bjärka utan bara på fortet. Det börjar kännas i benen nu att man har sprungit upp och ner för de där trapporna otaliga gånger om dagen i snart två veckor. Men det är ett roligt jobb så det går an. :) Sedan jag kom hem har jag typ endast suttit ner för att äta middag, annars har jag varit på affären med mamma, plockat ur, i och ur diskmaskinen, diskat typ varenda skål, gryta och ugnsform vi äger (inte riktigt, men det var nästan så att det var så) för hand. Jag har plockat bort middagen, diskat ännu mer, putsat spisen så nu blänker den som aldrig förr, och nu ska jag dammsuga hela huset, bädda rent i min säng, ta ut det där förbannade akvariet, slå igång en tvättmaskin och föksöka fixa min tv. :)
Jag känner att jag varit, och är, mycket effektiv idag, även om dagen kanske kunde ha bestått av lite roligare händelser. ;)

Impulsköp

Jag kunde inte hålla mig.. Jag beställde ett par av skorna från förra inlägget redan idag. :p Men vilket par det är tänker jag inte säga än. Ni får se dem när jag får hem dem! Anledningen till att jag gjorde det idag var att Hanna skrev till mig och sa att Nelly hade 20% rabatt på skor från Jeffrey Campbell bara idag. Snacka om underbar timing! :D
 
Det här måste definitivt vara det dyraste impulsköp jag någonsin gjort. Visst, jag hade ju tänkt att köpa ett par, men inte än. Det tog inte länge innan jag hade bestämt mig och skickat iväg beställningen. Iiiiiiihh, jag längtar tills dem kommer hem till mig! ♥
 
Tråkigt utan bild så ni får en på mig från i lördags. :)

I'm in love ♥

Jag är helt kär i de här skorna! När jag har fått min lön ska jag klicka hem ett av dessa par tror jag. :)
 

Städa?

 
Vad tror ni, är det dags för städning kanske? Det som syns på bilden gör inte det stökiga rättvisa eftersom det är så mycket mer rörigt på riktigt så jag tycker då att det är mer än dags, så jag ska sätta igång nu! Jag har haft fullt upp hela dagen ända fram tills nu. Efter jobbet uppe i fortet så kom jag hem, åt middag och sedan var det bara gå ut och börja måla nå plankor som jag hade lovat pappa. Tack och lov tog färgen slut alldeles nyss, så jag fick ge mig för idag. Nej, städning var det nu ja!

Veckans...

..sporthändelse: Wimbledon. Även om min favorit från första början åkte ut i semifinal (Novak Djokovic, såklart) så har det definitivt varit veckans sporthändelse.
 
..film/tv-serie: Solsidan. Hahahahaha! :D
 
 
..låt: One Last Time med Agnes.
 
..sämsta: Hur trött jag har varit typ hela veckan..
 
..bästa: Mitt hemmaspa jag hade en kväll. Det var så härligt! Jag tog verkligen hand om mig själv. :)

Wimbledonfinal

Så sjukt spännande det är i finalen av Wimbledon som pågår just i detta nu i London. Tänk att få vara på plats där. *Drömmer mig bort*  Årets final spelas mellan Roger Federer och Andy Murray, världstrean och världsfyran. Just nu står det 1-0 i set och 2-2 i game i andra set till Andy Murray. Personligen hejar jag på Murray eftersom jag tycker det vore roligt för britterna om de fick en segrare på hemmaplan igen. Sist de hade det var ju rätt länge sedan, Fred Perry 1936...
 
Roger Federer vs Andy Murray.

Väntar

Jag sitter här och väntar och väntar på att pappa ska ringa så att jag kan fara och hämta han och mamma i Rimjokk, men det verkar dröja. Under tiden så rostar jag mig nån nattmacka och lyssnar på One Direction. :D Det blev ingen udde för min del ikväll.. Hade bara ingen lust alls. Så istället har jag och lillebror raggat runt i bilen, vi har till och med varit till Kuouka. :p Sedan har vi kollat säsong 2 av Solsidan och gått med hundarna. Min lillebror är allt bra bäst. ♥
 
Nej, nu får de faktiskt ta och ringa! Jag känner att jag vill sova.. Det var då fan att de ska vara ute och ränna hela nätterna. ;)
 

Jippi...

Grattis Frida.. Detta är inte min dag skulle man väl kunna säga. Inte nog med att jag var tvungen att jobba på en lördag, dessutom blev jag träffad av en paintball-kula när jag var domare (det var det som var dagens jobb). Man har ju värsta overallen och handskar och keps och mask och allt även som domare eftersom man måste vara inne på banan, men tror ni inte att det var på de typ 2 centimetrarna på huvudet som inte hade något skydd som jag blev träffad. Vadå maximal otur?! Det gjorde ju inte lite ont heller, men man fick ju bita ihop. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om jag får värsta bulan.. Tror ni inte att jag då också lyckades glömma min telefon i fortet, och dit är det ju inte det lättaste att ta sig in.
Nu sitter jag här och försöker komma på ett sätt att tag mig igenom dagen utan att jag ska ramla i en sjö eller sätta mig på en nymålad bänk eller något i den stilen. Kanske är lika bra att sitta där jag sitter då..?

Grillat

Jag har just ätit en god middag med familjen. ♥ Det blev grillat, så himla gott! Tidigare idag har jag jobbat på fortet som vanligt. Jag har haft 3 guidningar idag och det har gått riktigt bra. På en av turerna så var det med en kille som var sjukt lik Bruno Mars. Scary! :o Nu i helgen är det ju Kulturkraft i byn, men helt ärligt så vet jag inte om jag ids gå på udden någon dag.. Jag jobbar imorgon också och när jag väl kommer hem är jag så slut, och dessutom väldigt less på mig egen röst. Men jag får se, kanske- kanske inte. :)
 
Min arbetströja på fortet. Snygg va? ;p
 
Nu är det dags för fika, vi fick just främmande. :) Ha det bra. ♥

Snart sovmorgon!

Herregud säger jag då bara! Jag tror aldrig att jag har varit så slut i kropp och knopp samtidigt som jag har varit igår och idag. Det tar på att jobba från 07-18 med typ en riktig rast på ca. 30 minuter, men under den tiden måste jag ju hem, byta om, fräscha upp mig, äta (ibland) och också ta mig upp till fortet. Hittills har det inte varit så mycket folk och besökt fortet men vi fixar ju och donar med annat ändå, idag hade vi till exempel besök från miljöinspektionen, eller vad det nu heter. Det är minsann mycket de ska kolla så att det är OK. Men faktiskt så satt vi ute i nästan 2 timmar i det fina vädret, när det ändå inte kom nå folk. :) Så jag har ju inte sprungit omkring hela dagen.
 
Imorgon är sista dagen den här veckan på Bjärka, så torsdag och fredag kommer jag ha sovmorgon och börjar först 12.30 uppe vid fortet. Det ska bli sååå skönt! Nu måste jag plugga lite på guidemanualen innan jag lägger mig så att det blir riktigt bra och så att jag kan svara på eventuella frågot som dyker upp. Föresten tänkte jag bara säga att det nog kan bli glest mellan inläggen en tid framöver. Just so you know. :)
 
Jag längtar till fjälls!

Natti!

God natt, nu går jag och lägger mig. Jag skulle ha gjort det för ett bra tag sedan med tanke på att jag ska vara på jobbet kl. 07.00 imorgon, men bättre sent än aldrig liksom. ;) Fast det här är det tidigaste jag har lagt mig på länge så.. Imorgon (eller idag är det ju faktiskt) är första dagen jag kör dubbeljobb. Först på Bjärka från 07.00-12.00, och sedan på Victoriafortet från 12.30-18.00. Så vi får väl se hur det går.
 
När jag kommer hem imorgon är det föresten bara att käka och sätta sig i bilen och fara till Luleå för att hämta farmor med sällskap på flygplatsen. De landar kl. 21.00. Anledningen till att jag ska följa med är att pappa ska hämta dem, men det blir jag som kör. Jag ska öva mig på att köra i stan, och eftersom jag inte gjort det mer än en gång förut så vill jag gärna ha pappa med mig. Det känns bäst så. :) Nej, sova var det ju! Natti natti! ♥
 
Visst har jag en söt kudde? :)

Veckans...

..sporthändelse: Friidrotts-EM, och då tänker jag framför allt på Moa Hjelmer och hennes EM-guld plus svenska rekord på 400 meter. Stort! :D
 
..film/tv-serie: Sex And The City. Måndag-Torsdag kl. 00.00 på TV3. Helt underbar, som vanligt! :D
 
..låt: Moments med One Direction. ♥ Det är den här låten som jag har försökt att lägga upp typ hela veckan, men bara misslyckats. Det gjorde jag nu också, men lova mig att ni söker upp den på tuben och lyssnar och njuter. Deal?
 
One Direction. ♥
 
..sämsta: Min uppdatering. :(
 
..bästa: Att jag har blivit fri från min förkylning! :D Nu kan jag äntligen börja träna. Jag hade planerat att börja träna mer regelbundet när sommarlovet började för att få in en slags rutin på det innan skolan börjar igen, eftersom jag har lätt att prioritera bort den om det blir mycket i skolan. Men nu jävlar! Nu har jag många veckor på mig. Jag läste någonstans (och jag ska väl säga att jag inte vet hur mycket sanning det ligger i det) att det tar 6 veckor att skapa en rutin, så som exempelvis träning. Önska mig lycka till! :)

RSS 2.0