Neeeeeeeej!!!

Åh så himla typiskt! Som jag skrivit tidigare så såg jag ju fram emot Vasaloppet extra mycket i år på grund av att Petter Northug skulle vara med. Men nu har han tydligen problem med magen och kommer därför inte ställa upp. Trist! :(

                                               Petter Northug.

Det hade varit så otroligt roligt att se hur han står sig mot mer vana långloppsåkare, men nu blir det ju tyvärr inte så. Jag hoppas verkligen att han ställer upp ett annat år! :)

Jag försöker plugga...

..men det går inge vidare ska jag väl vara ärlig och säga. För det första hittar jag inte min planering som jag har gjort över vad jag ska göra vilken dag, eftersom det är så sjukt mycket just nu. Och för det andra så.. Näe, jag kommer inte på någon fler anledning. Ovilja möjligtvis. :p

Dessutom är jag hungrig, även fast jag åt för ett litet tag sedan. Men det har sin förklaring, vi åt nämligen kålpudding. Inte direkt det godaste som finns. ;)


Nu ska jag försöka ta mig i kragen och fortsätta med min labbrapport. Jag har sparat de svåraste punkterna till sist, så om det är någon som känner sig villig att hjälpa mig så tar jag tacksamt emot det. ;)

Matte...

Sitter och har matte just nu... Vi håller på att lära oss att använda en sida där man kan knappa in en funktion och få fram en graf. :)


Visst ser det kul ut? ;p 


Tennis

Hej där! :)

Idag har varit en rätt så ineffektiv dag. På skolan gjorde vi inte mycket alls, och jag kunde åka hem med tvåbussen eftersom jag skippade körkortsteorin. När jag sedan kom hem så såg jag såklart på tennis. Dubai Tennis Championships startade idag! Yeey! :D Novak Djokovic spelar såklart, och han har chansen att bli den första som vinner turneringen 4 år i rad. Snacka coolt! ;) Jag skulle verkligen vilja lära mig att spela tennis. Självklart har jag provat det, men det är då väldigt mycket svårare än vad det ser ut när proffsen gör det. Kanske inte så konstigt... ;)

                            Hahah, kolla vilken skön bild jag hittade. ;)

Nu ska jag gå och fixa lite kvällsfika och sedan sätta mig i soffan och se på NCIS. :)


Veckans...

..sporthändelse: Det har tyvärr inte blivit så mycket sport för mig i veckan... Så helt ärligt vet jag inte vad som är veckans sporthändelse enligt mig.

..film/tv-serie: Crazy, stupid, love. En film i precis min smak! Älskar den. ♥


..låt: Kyss Mig med Axel Algmark. Man blir så lycklig av den! :D (Jag ids inte lägga upp den en gång till, den finns ju faktiskt här lite längre ner :))

..sämsta: Den jobbiga känsla när man måste vänta och vänta på att få reda på hur det har gått på ett prov... :/

..bästa: Att det inte är länge kvar tills vi åker till Uruguay. Jag längtar! :D

Vill ha!

Jag har hittat så snygga träningskläder! Jag vill ha dem nu på en gång. :D

Titta så fina!


Crazy, stupid, love

OMG! Jag har just sett filmen Crazy, stupid, love, och jag blev typ betuttad i en av huvudrollerna. ;) Skådespelaren i rollen är Ryan Gosling, och jag tror helt seriöst att han måste vara en av de tre hetaste killarna som någonsin satt sin fot på denna jord! Jag kunde typ inte sluta le varje gång han kom i bild. XD

Hur som helst, se filmen! Det är en order! ;D


Ryan Gosling. ♥




Om alla varit som du, då hade det inte funnits någon ondska i världen. ♥


Pigg!

Jag känner mig sjukt pigg just nu. :o Visst kan det kanske bero på att jag just studsade runt här i mitt rum till en grymt bra låt, men jag känner inte ens att jag vill gå och lägga mig. ;)

Lyssna på den här låten! Den tävlade i Melodifestivalen ikväll men gick inte vidare, men den är hur som helst jättebra. Jag älskar den verkligen, och så blir jag så glad av den! :D


                                            "Kyss mig"- Axel Algmark.

Jag säger väl gonatt nu då, så får vi väl se om jag kan somna med all min energi... :p


Dröm sött! ♥ :D


Inför Uruguay

Jag sitter just nu och tittar på kläder. Man måste ju införskaffa sig några nya plagg innan vi åker till Uruguay! :D Här är några favoriter än så länge:

    
     

Skorna är mest för att vi måste ha skor som täcker fötterna på skolan vi ska vara på. :p Men jag är verkligen in love med den där tröjan!

Somebody to love

Idag verkar bli en sån där härlig dag när allt blir toppen! :D Jag ska strax ut och skotta lite snö i det underbara vädret och sedan hade jag tänkt mig att köra ett träningspass. Tror det blir att jogga lite lungt och sedan köra styrka. Jag känner mig jättetaggad! Senare hade jag tänkt börja med faserna så jag kan ta det där himla körkortet någon gång! :)

Jag lyssnar just nu på den här låten och det är en av mina absoluta favoritlåtar.


"Somebody to love"- Queen.


HAHAHA!

Jag. Kan. Inte. Sluta. Skratta.



Det "hon" säger på slutet är ett känt citat av Petter som han yttrade efter stafetten i VM i Sapporo 2007, vilket gör det hela ännu mer klockrent! ;D


En liten Prinsessa ♥

Det spelar ingen roll vilka medier man ser, hör eller läser idag, överallt handlar det om Sveriges nya lilla Prinsessa. Visst är det väl roligt och så, men när det blir så omfattande som nu kanske det blir lite överdrivet.


Men jag gillar faktiskt att Sverige har monarki. Det skulle vara mycket tråkigare med en president. Det är tradition, och jag tycker att kungafamiljen är bra representanter för Sverige. Men jag tycker också att Kungen borde lämna över till Kronprinsessan Victoria nu. Hon verkar vara mycket mer populär bland folket och verkar vara så snäll och jordnära.

Jag säger väl grattis till den lilla Prinsessan då. :)


Puh!

Den här dagen har varit en salig blandning av lugn och stressig. Det var hur skönt som helst i morse eftersom jag inte började för ens 13.00, och dessutom skulle mamma och pappa upp till Jokkmokk så jag behövde inte ens passa någon busstid. Då fick jag ju också tillfälle att övningsköra! :D

Men när jag kom till skolan sprack min så perfekta start på dagen... Det började med kemiprov. Det gick väl ungefär som det brukar antar jag, någonstans runt G-gränsen. Kan bli på både fel och rätt sida. Sedan var det dags för nästa prov, den här gången i psykologi, om jagets försvar. Det tror jag gick rätt hyfsat ändå, men man ska ju inte ropa hej för ens man är över bäcken. Därefter var det dags för mattestuga. Där gjorde jag väl egentligen inte så mycket. Försökte mig på något tal här och var typ.. :p


Nu är jag i alla fall hemma och har just ätit middag! Jag hade tänkt börja läsa lite inför min kunskapskontroll i historia imorgon, om Andra världskriget. Men jag hoppas innerligt att det inte tar hela kvällen! :)

Som ni kanske märker så har jag rätt mycket plugg just nu, och tyvärr blir det värre de kommande veckorna.. Eftersom vi snart åker till fjälls och Uruguay så gör vi bort så mycket som möjligt nu innan vi åker så att det inte är så mycket att göra när vi kommer tillbaka. Smart va? ;)

Once again

Jag vet att jag har sagt det förr, jag säger det nu, och jag kommer garanterat att säga det igen: Jag hatar kemi!


Kill me now.


Förvirrad...

Asså jag måste berätta något konstigt som hände för en liten stund sedan.

När jag kom hem från skolan och hade fikat så la jag mig i sängen under täcket för att jag frös så. Där somnade jag och sedan vaknade jag och trodde det var morgon. Jag typ kastade mig upp ur sängen eftersom jag trodde att klockan var vid sju på morgonen. När jag kommer in i köket och ser att köksklockan står på fem, så tror jag att den är fem på morgonen, och kan för mitt liv inte förstå vad pappa gör uppe den tiden. Speciellt inte med typ varenda lampa i hela köket tänd, fullt påklädd med keps och allt, och dessutom mat på spisen. Han tittar lite konstigt på mig där jag står. Säkert såg jag gode förvirrad och nyvaken ut.. Jag frågade vad han höll på med egentligen och han svarar "nja, jag lagar mat..", men jag fattar ändå inte att klockan faktiskt är fem på eftermiddagen.

Jag börjar tänka att det var ju onödigt att jag klev upp nu eftersom att jag ju har sovmorgon till 13.00 imorgon (som jag trodde var idag), samtidigt får jag smått panik när jag inser att jag inte hunnit plugga det sista inför kemiprovet (som jag också trodde var "idag"). Och det är inte för ens där någonstans som jag inser att jag har mina vanliga kläder på mig, och då tänker jag genast "varför väckte de mig inte igår kväll innan de gick och la sig så att jag i alla fall inte sov hela natten i de här kläderna?". När pappa sedan förklarar för mig att det snart är middag så börjar det långsamt sjunka in att klockan nog är fem på eftermiddagen i alla fall... :p

Jag måste säga att jag kände mig rätt förvirrad och trög där jag stod i köket sen...


Jag skulle kunna tänka mig att jag såg ut ungefär så här, fast X10.


Fyfan!

OMG vad jag mådde illa efter att jag hade tränat idag! Det blev bara att köra cykel för boxningssäcken har hållt på att lossna från taket, så vi måste hitta en annan lösning. Men jag kan då säga att det var tillräckligt för mig idag. Jag tror aldrig att jag har tagit ut mig så och mått så illa under/efter ett träningspass. Det var helt sjukt! :o

Men nu känns det tack och lov bra igen och jag sitter här med min tekopp och ska snart krypa ner under täcket. Så jag säger väl god natt då. Dröm sött! ♥

Uppvärmningen!

Hahaha! Jag ligger här och tittar på gamla Uppvärmningar från skid-VM i Holmenkollen ifjol. Det är så kul! Vet ni inte vad Uppvärmningen är så kan jag ju säga att de börjar alltså sända på webben en kvart innan sändning innan Vinterstudion. De svammlar på om allt möjligt och det är liksom bara en massa skoj och tokigheter. Har ni aldrig sett det så har ni utan tvekan missat något sjukt roligt! Vissa gånger skrattar man så man gråter. ;D

Jag delar med mig av en av Uppvärmningarna från VM:


Fettisdag!

Idag är det fettisdag, vilket betyder SEMLOR! :D Jag hoppas de har fixat det där hemma, *blink, blink*. ;) Senare idag ska jag också till tandläkaren..

                                                        Mums! :D

Dessvärre så måste jag också göra lite mindre roliga grejer. Typ plugga psykologi och kemi. :/ Inte det man helst vill göra... Men jag har också planerat att träna, så det är det jag ser fram emot, bara jag inte somnar i stället, som jag råkade göra igår. Ops! ;p Jag tror bestämt att det blir lite cykling och boxning! :D


Här sitter jag och väntar på bussen...


Specifik värmekapacitet

Jag sitter just nu och skriver en labbrapport om specifika värmekapaciteten hos vatten... Inte det roligaste man kan göra, men jag fattar i alla fall vad jag håller på med, vilket inte alltid är fallet. ;) Sen vill jag bara passa på att skryta lite över att jag slutar 11.40 idag. :D Nu måste jag springa till kemin!

Veckans...

..sporthändelse: Det måste ju bli Johan Olsson även den här veckan. Vilken form han är i! I lördags krossade han allt motstånd på 15 km i Szklarska Poreba. Dessutom, idag körde Daniel Richardsson Tartu Ski Marathon i Estland, ett lopp på 63 km som ingår i långloppsvärldscupen. Han blev tvåa där, efter Jörgen Brink. Till det ska tilläggas att han också tävlade i Szklarska Poreba igår. Szklarska Poreba ligger alltså i Polen, Tartu Ski Marathon kördes som nämt i Estland. Han reste under natten så han hade ju inte direkt en optimal uppladdning. Att då bli tvåa tycker jag är sjukt starkt gjort. :)

                                 Jörgen Brink och Daniel Richardsson.
                                                      
Bildkälla

..film/tv-serie: Bodyguard. Typ det ända jag sett på tv i veckan förutom sport... ;) Men den är grymt bra!

..låt: Jag Saknar Dig Mindre och Mindre med Melissa Horn. Den är så fin. :)



..sämsta:
Att jag i veckan fått reda på hur omänskligt mycket jag måste göra i skolan innan vi åker till fjälls och Uruguay. :o

..bästa: Att jag kommit igång med träningen! Jag känner mig så mycket lyckligare när jag gör något som jag älskar så mycket. :D ♥

Vasaloppet- 2 veckor kvar

Nu är det bara två veckor kvar till Vasaloppet och jag längtar så! Det är så mysigt att sitta och titta ända från tidiga morgonen och flera timmar framåt. ♥ Jag brukar inte ha en speciell favorit, utan vara rätt nöjd om det bara är en svensk som vinner. Men i år har jag en klar favorit, och han är inte ens svensk.

Jag menar såklart Petter Northug. Det hade varit ascoolt om han vann! Han är en sådan stark profil inom skidsporten, att typ alla vet vem han är. Jag tror att antingen så älskar man honom eller så älskar man att hata honom. ;)

Här är i alla fall en intervju med Northug från svtplay där han pratar om just Vasaloppet.


Färdig!

Nu har jag städat klart! Eller det var nån timme sedan, men ändå.. ;) Jag tycker det blev mycket trevligare och mysigare, eller vad säger ni? :)





Och bilderna är ju fortfarande bakvända... Jag tycker det ser aningens mysko ut, men för de som inte varit i mitt rum ser det säkert helt normalt ut. :)


Städa?

Jaa, vad tror ni, det kanske är dags att städa? Det ser då för j*vligt ut i mitt rum, så jag tycker det känns som en bra plan.. ;)





Det ser lite bakvänt ut på bilderna eftersom jag tog de med camen i datorn, men det får ni leva med.. ;p


Bodyguard ♥

Ikväll har jag och mamma legat i soffan och tittat på Bodyguard. ♥ Den är så bra! Dessutom så måste jag ju säga att Kevin Costner ser rätt bra ut i den filmen, ojojoj! ;) Jag tror jag ska ta och beställa Bodyguard, och samtidigt beställa The Notebook som jag velat ha länge. :)


Bodyguard.


He ä lungt...

God middag på er! ♥

Idag har jag inte gjort många knop ska jag tala om för er.. Jag sov till typ 11.00, även fast jag gick och la mig tidigt (för att vara mig iaf), redan vid 00.00 igår kväll. :o Sedan har jag såklart tittat på skidor, surprise, surprise! ;) Johan Olsson vann idag! En ren utklassningsseger till och med! Han hade 19 sekunder ner till Dario Cologna på 2:a plats och sedan var det nästan minuten ner till 3:an Alexander Legkov. Så stora tidsdifferenser är typ oceaner på 15 km. :)

Så det där är väl ungefär vad jag har hunnit med idag. Och det ser ut att fortsätta i samma stil. Ska snart äta gomiddag, hörde det pratades om nå kött och potatisgratäng. :) Sedan hade jag tänkt kika på Melodifestivalen eller Gladiatorerna, kan inte riktigt bestämma mig..

Hahah! Jag bjuder på den här. ;) Skulle se hur jag såg ut med ögonen i kors.. ;p

Aja, ska väl gå och se om de behöver någon hjälp med maten. :)


Himmelblå ♥

Det finns en serie som jag är helt frälst av. Jag blir som lugn på något sätt när jag tittar på den. Och lycklig. :) Det är en norsk serie som har gått på SVT för något år sedan. Det finns tre säsonger av den, och självklart har jag köpt alla. Kan titta på den hur många gånger som helst utan att bli less. Jag pratar såklart om Himmelblå. ♥ Det är så vackra omgivningar och musiken är helt fantastisk! Har ni inte sett den har ni verkligen missat något, tycker jag. :)

Första delen av episod 1, säsong 1. Bara så ni får en liiiiten inblick om vad den handlar om. :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och börja se om serien från det allra första avsnittet. :D ♥


Matte D och halkbana

Äntligen är det helg, som jag har längtat! I morse höll jag knappt på att ta mig upp ur sängen för att jag var så trött, så det här med helg känns som rätt nödvändigt. ;)

Jag måste bara berätta att jag var ju och körde halkbanan igår. Jag var så nervös innan att jag knappt visste var jag skulle ta vägen, men det var verkligen ingenting att känna oro inför, för det var såååå kul! :D Och en sak är då säker, det var då jävligt halt! ;D


Idag har jag varit på skolan sjukt länge för att vara en fredag. I vanliga fall så går jag ju till 14.55, men idag så var jag kvar och jobbade matte efter min vanligtvis sista lektion, tills min buss gick 16.20... Kanske låter lite overkill, men jag har missat flera lektioner den här veckan på grund av körlektion och halkbana, och att då ha prov nu på måndag känndes inte som någon höjdare. Dessutom, är man borta en lektion missar man rätt mycket, eftersom vi läser kursen under ett halvt år och måste ju då hålla ett rätt högt tempo, att det är matte D vi läser gör ju inte det hela bättre precis.. :p

Varför?!

Tänkte bara titta in för att säga att jag hatar böcker skrivna på gammelsvenska!! Inte så kul då man måste läsa 250 sidor av det till imorgon... Jag förstår verkligen inte syftet med att läsa sådana böcker, det är ju inte som att man någonsin kommer att ha nytta av det, om man nu inte tänkt forska i svensk språkhistoria, vilket jag kan säga att det har jag inte tänkt göra.

Kan inte något magiskt hända så man hips vips har gjort bort allt skoljobb för den här terminen typ nyss, och kan ta det lungt och ha det gött under de återstående veckorna innan vi far till fjälls och Uruguay?! :o

Jaja, drömma går ju...

Emmylou ♥

Det här är en av de vackraste låtar jag hört. Lyssna och njut! ♥


"Emmylou"- First Aid Kit.


Madame Bovary

Just nu håller jag på att läsa boken till svenskan.. Den heter Madame Bovary och utgavs för första gången 1857. Visst känns det modernt? ;p Jag kan ju också nämna att nu har jag "bara" 320 sidor kvar... *Suck*


Tungt

Nu sitter jag här på Hannas och Sigrids ekonomilektion igen... Jag hade historia från 08-09, och nu har jag inte lektion för ens 13.00, och där ska vi ändå bara läsa. Känns ju sådär asså. :/ Dessutom så är det ingen god lunch idag, köttkorv och solskensmos, och jag som är jättehungrig redan! :(

Det här blev ju ett dystert inlägg, men snart får jag fara hem! ;) Nu ska jag läsa min bok som ska vara utläst på torsdag!

Veckans...

..sporthändelse: Frida Hansdotter blev tvåa i slalomen från Andorra igår, dessutom vann Johan Olsson 30 km masstart i klassisk stil, med sina "superskidor". ;)

                                               Frida Hansdotter.

..film/tv-serie: Body of Proof. Jag har kommit på att jag gillar läkarserier, och den här är riktigt bra.

..låt: Marchin On med OneRepublic. Jag får en sådan härlig känsla när jag lyssnar på den. Det går inte riktigt att beskriva, men lyssna på låten själva och se om ni gillar den lika mycket som jag gör. :)


..sämsta:
Min stödskena. Jag börjar bli jävligt less på den nu, rent ut sagt. Den hjälper inte det minsta lilla. Så fort jag tar av mig den så är det exakt som "vanligt"... :/

..bästa: Överraskningen som mina vänner hade ordnat, med gofika och allt! :D

5 roligaste sporterna att utöva

Längdskidor: Så länge jag kan minnas har jag åkt skidor. Jag älskar känslan av frihet som man får när man är ute i spåret och känner vinden i ansiktet och tröttheten komma krypande.


Slalom: Jag har åkt slalom sedan jag var ungefär 8 eller 9 år skulle jag tro. Det är inte mycket som går upp emot att susa nerför backen en solig dag med klarblå himmel i perfekt före. Så härligt! :D

Badminton:
Jag och Carro brukar spela det lite till och från, och det är skitkul! :D Speciellt när man får röra sig över hela banan så att man får anstränga sig lite. ;)

Boxning: Det här är helt klart den sport jag har utövat minst av dessa 5, men det är så sjukt kul! Dessutom är det ju bra om man är arg på någon, då behöver man ju inte slå personen i fråga utan bara tänka på den och dra på en massa smällar på boxningssäcken. ;)

Löpning/styrketräning: Jag kunde inte välja mellan de här två, men jag gör de ofta under samma "pass" när jag tränar. Först springer jag, lite som uppvärmning, och sedan kör jag styrka.


Jag kan fortfarande inte fatta att jag knappt gjort något av det här på så länge, när jag känner att jag blir exalterad och lycklig bara jag skriver om dem. Knäppt, men nu är det slut med det. :D


Ole Einar Björndalen

Vad ska man säga om karln? Han är helt makalös! För er som inte vet så kan jag ju berätta att han har varit världens främsta skidskytt, men han hänger fortfarande med i världseliten, om än inte i samma utsträckning som tidigare. Idag tog han sin 93:e världscupseger! 93:e!!! Karln är alltså 38 år! Helt otroligt.

                         Björndalen på väg mot sin 93:e världscupseger.

Förutom sina 93 världscupsegrar så har han inte mindre än 6 OS-guld och 16 VM-guld. Lägg där till 4 OS-silver, 1 OS-brons, 10 VM-silver och 9 VM-brons, plus att han vunnit den totala världscupen hela 6 gånger under sin karriär! Han har alltså 46 mästerskapsmedaljer. Dessutom, som om det inte vore nog, så har han tävlat i längdvärldscupen, där han stått på pallen 4 gånger, varav 1 gång som segrare. Snacka om meritlista!

                                     Jag tycker att han är ascool! ;D

Jag kan inte sluta att imponeras av honom. Att han orkar göra det som krävs för att ligga med i yttersta världstoppen år efter år. Jag hoppas verkligen att han lyckas ta någon medalj även under årets VM i skidskytte som drar igång den 1 mars i Ruhpolding, Tyskland. Heja Ole Einar! :D

Nove Mesto

I helgen har, som jag skrev igår, världscupen i längd hållt till i Nove Mesto, Tjeckien. Idag var det stafetter som stod på programmet. På både dam- och herrsidan är det ju allt som oftast ett lag som är klar favorit, Norge, även om det är lite mer öppet för andra lag på herrsidan.

                                 Norge var som vanligt favoriter...

I damloppet var det aldrig någon tvekan om vilka det var som skulle stå som dagens segrare. Det norska förstalaget hade till sist 33 sekunder ner till 2:orna, Finland och 3:orna, Norge II. Sverige slutade 4:a efter att Sofia Bleckur tappade mycket på första sträckan, och växlade som sista lag, över minuten efter. Men redan på den andra sträckan, som Ida Ingemarsdotter körde, så tog man in på lagen framför, och när Ida skulle växla över till Anna Haag var Sverige uppe på 5:e plats. Haag höll i stort sett jämna steg med det norska förstalaget som låg i tät, och växlade sedan till Charlotte Kalla som lyckades fixa en 4:e plats till Sveriges damer.

Herrloppet hade en helt annan karaktär, där man körde i en enda stor klunga länge. Det blev till slut luckor i fältet i alla fall, och när man gick ut på sista sträckan så var det väl fem eller sex lag som låg med i tätklungan. För Sverige hade Daniel Richardsson kört första sträckan, gårdagens segrare över 30 km masstart i klassisk stil; Johan Olsson den andra, Anders Södergren den tredje, och sist men inte minst, Marcus Hellner på den sista sträckan.

Sverige ställde upp med exakt samma lag som i OS 2010. Dock gick det inte riktigt lika bra som då.

Den sista sträckan blev mycket märklig... Det var för det mesta sjukt låg fart i täten, vilket gjorde att andra lag som låg betydligt längre bak kom ifatt. Eftersom att farten var så låg, så var det ju heller ingen som lyckades gå ifrån innan upploppet, vilket ju då automatiskt leder till en spurt. ;p Sverige slutade 3:a, och om jag säger att Petter Northug körde sista sträckan för Norge så kan ni ju gissa hur det gick. ;) Joo, Norge vann på herrsidan också.

Härligt!

Ojoj vilken härlig dag detta har varit så långt! :D Jag vaknade vid nio, men låg kvar och halvsov/kikade på alpint till typ elva. :p Sedan steg jag upp och gjorde fika och såg på skidor. Jag bestämde mig också för att fara ut och träna, när det ändå var så fint väder, idag också! Det var sol och klarblå himmel och -8-10 grader, helt underbart! :D Jag for ut och sprang/gick mellan de båda längdstafetterna som jag ju inte kunde missa. ;p Precis när jag kom hem så började herrarnas stafett, så det var riktigt vältajmat. Jag körde lite styrka med gymsticken också framför tv:n, blandat med lite andra övningar, och sedan stretchade jag såklart ordentligt!

Känslan efter att man tränat är typ världens bästa känsla. Man känner sig trött, men samtidigt full av energi. Man känner sig glad och lycklig, och stolt över vad man presterat. Jag ska börja träna mer igen. Det är helt sjukt att jag har kommit bort från det mer och mer, när det är bland det roligaste man kan göra, enligt mig. Men när det är så hemskt mycket att göra i skolan hela tiden, så känner man att man inte orkar, när det egentligen är då man skulle behöva träningen som allra mest.

       Känner mig lika lycklig just nu som jag gjorde då den här bilden togs. ♥
                                       (Bilden snodd från
Sigrid. ;))

Det första jag ska göra efter att jag skrivit klart detta inlägg är att gå och be pappa hjälpa mig att hänga upp min boxningssäck. Den har stått på golvet i tvättstugan alldeles för länge nu! Åhh, jag känner mig så taggad och glad! :D ♥

30 km masstart!

Sitter här och ser herrarnas lopp från Nove Mesto och dricker te. Mysigt! :) De kör 30 km masstart i klassisk stil, och det ser bra ut för svenskarna än så länge! :D Marcus Hellner och Johan Olsson ligger med allra längst fram, så spännande! Även Anders Södergren, Daniel Richarsson och Jens Eriksson ligger bra med. Dessutom åker Petter Northug, som inte åkt världscup på flera helger eftersom han tränar inför Vasaloppet. :) Det blir alltid extra spännande när han är med, man vet liksom aldrig vad som komma skall. ;)

Vinterstudiodag! :D

Idag är det en riktig Vinterstudiodag! :D Jag sitter och zappar mellan längdskidorna och skidskyttet. :p Men jag måste nog ta mig ut själv också när det är såndan härlig temperatur. +2 grader!! :D

Senare har jag en del skolgrejer jag måste ta tag i, bland annat en bok som vi ska läsa på svenskan. Vi fick den typ innan jul eller nåt, och den ska vara utläst på torsdag, men jag har inte ens börjat läsa den.. Ops! ;p Den är på ungefär 350 sidor, så det kanske inte var världens smartaste drag att vänta till så här nära inpå.. ;)

Nu ska jag gå och koka mig lite nudlar till lunch. Mums! :D

Marit Björgen gick just i mål som vinnare av 15 km masstart i klassisk stil i Nove Mesto. Det var hennes 51 världscupseger, helt otroligt! :)



Marit Björgen.


Överraskad!

Idag har varit en jättebra dag! :D Det började med att jag försov mig (som vanligt alltså) så pappa fick skjutsa mig på macken. När jag klev på bussen där så ser jag Signe, och sedan Hanna. Det var skitmysko för ögonen såg dem, men hjärnan reagerade typ inte. :p De hade åkt med sexbussen till Vuollerim, och sedan åkte de tillbaka till Jokkmokk med sjubussen. Allt detta för att de hade tydligen tänkt sjunga för mig i micken framme i bussen, men den funkade inte.  :(

Väl på skolan så hade jag fysik, där vi gjorde en labb, och för en gångs skull så höll jag inte på att somna på fysiken. ;) Efter det så kom dagens stora överraskning! Mina fina vänner bjöd på tårta eftersom jag fyllt år. Det var så himla gulligt gjort. :) De kom uppför trappan i skolan och sjöng, men jag fattade inte att det var till mig för ens de stod brevid mig. Hahah, vadå trög? ;) Tårtan var i alla fall jättegod, och jättefin! :D ♥ Tack så hemskt mycket alla! Ni gjorde min dag! ♥


Titta vilken fin tårta! Till och med skidor på den! :D ♥


Dear Mr. Shakespeare

Jaaaaaaa!!! Äntligen är jag klar med engelska uppsatsen! :D Jag kan ju bara tala om för er att det är inte lätt att komma på vad man ska skriva i ett brev till Shakespeare, karln har ju liksom varit död i snart 400 år.. :o Men nu är det i alla fall gjort, och jag känner mig så stolt! Är riktigt nöjd med texten också, men det återstår ju att se vad min "fantastiska" lärare tycker... :/


Nu ska jag sova! Gonatt! ♥


Kallt!

Jag ligger här under min Snug Rug som jag fick av Sigrid i födelsedagspresent. Även fast jag har den ända upp under näsan så håller jag på att frysa ihjäl. :(


Jag kom hem strax efter fem idag, så jag har i princip bara hunnit äta middag, och snart hade jag tänkt skriva färdigt min engelska uppsats som ska vara inne imorgon. Jag har bara skrivit en halv sida, och man måste skriva minst två, så jag har ju det jag gör... Så det är väl bara att sätta igång då! :)

The Wombats ♥

Jag har just upptäckt ett helt fantastiskt band! The Wombats! :D De har massvis med underbara låtar. De är så otroligt bra! :D ♥


Bara en av alla fantastiska låtar. :)

thewombats.co.uk


Trött...

Gud vad trött jag är! Jag höll till och med på att somna på matten och fysiken idag. Då är det illa! :o

Jag slutade 11.40 idag, och efter att vi varit och ätit lunch så började jag med körkortsteorin. Jag hade tänkt fortsätta med den på ett litet tag, hade bara tänkt ta mig en liten tupplur först. Men tror ni inte pappa just kom och typ krossade mina planer?! :( Nu ska jag tydligen skura hela huset. Jippi... :/

5 saker jag ser fram emot med körkortet

Om man har  sovmorgon kan man sova lääänge, istället för att kliva upp mellan klockan 06.00-06.30.

Om man slutar flera timmar innan bussen går hem så kan man ta bilen på morgonen och åka hemåt direkt man har slutat.


Man kan ta bilen till exempel till matsalen (om man nu har kört bil på morgonen), om det är svinkallt. (Det var till exempel inte så härligt att gå till maten idag i typ -30 grader...

Man slipper be mamma eller pappa om skjuts när man ska någonstans.

Bara att slippa övningsköra. Att kunna fara ut och köra själv! :)


Stödskena

Åhh vad drygt det är att sitta på skolan och vänta på körkortsteorin! Om det inte hade varit för den så hade jag slutat 13.40 idag, men nejdå, då börjar teorin först 15.15...

Men det har ändå varit en rätt lugn dag. Hade historia på morgonen där Karin babblade på om Lenin, Stalin, Hitler och massa andra gubbar. Jag skulle egentligen haft matte efter det, men jag hade tid hos arbetsterapeuten uppe på vårdcentralen, där det till sist slutade med att jag fick en stödskena för handleden som jag ska ha i två veckor. Sedan ska jag på återbesök.. Så vi får se hur det går. Det är i alla fall aningens konstigt såhär i början att inte kunna röra på handleden det minsta lilla. Det är liksom lite svårt att utföra vissa saker, bland annat att skriva på datorn, men det fungerar ju åtminstone. ;)

                                                Min stödskena...

Just nu hoppas jag på att jag hinner hem med fyrabussen. Det hade varit härligt asså! :D

Veckans...

(Jag har haft fullt upp hela helgen, så det har helt enkelt inte funits tid över till att vara speciellt aktiv här. Därför kommer nu "Veckans..." idag i stället. :)

..sporthändelse: Sverige tog ju VM-guld i bandy igår, vilket ju är kul. Inte för att jag brukar kolla på bandy, men jag lyckades snappa upp det när jag snabbkollade Sportbladet.se.. Annars vet jag inte, har inte haft så mycket tid till att se på sport i veckan om jag ska vara helt ärlig. :)

..film/tv-serie: 2 1/2 män. Förut brukade jag se det varje kväll på 3an, men sen slutade jag bara, helt oförståeligt eftersom det är en så sjukt kul serie. Jag såg ett avsnitt i veckan, och jag älskar det! :D

..låt: Foot of the mountain med A-ha. Den är ju rätt gammal, men jag hörde den för första gången på tv i veckan. :p

..sämsta: När folk frågar hur det känns när man fyller år. Jag kan bli lite småirriterad då eftersom att jag tycker att det är ganska självklart att det inte känns nå annorlunda motför dagen innan. Vad ska man svara på en sån fråga liksom? "Bra?" "Dåligt?" "Ingen skillnad?" "Ge dig för fan, inte klänns det väl nån skillnad, vilken jävulskt dum fråga?!" Eller vad? :p


..bästa: Det är ju ändå rätt kul att fylla år, men det är ju långt ifrån den bästa dagen på året.

Dag 20 - Min favoritfilm

Förra gången jag hade en sådan här lista var det samma fråga en dag, och då vet jag att jag svarade filmen Charlie St. Cloud. Jag älskar fortfarande den filmen, men min favoritfilm at the moment är helt klart Something Borrowed! Den är bara helt underbar. ♥ Det är en romantisk komedi, och eftersom jag är en sucker för sådana filmer så föll jag ju totalt för den första gången jag såg den. Kärlek vid första ögonkastet kanske man skulle kunna säga? ;) Nämen allvarligt, se den! :D


Seger!

Idag var det ju som jag skrev tidigare både längd- och skidskyttetävlingar i världscupen. I skidskyttet blev det tyvärr ingen större framgång för de svenska åkarna, varken på dam- eller herrsidan. Damsegraren blev Magdalena Neuner, Tyskland, och vinnaren på herrsidan blev Evgeniy Garanichev, Ryssland.

I sprinten från Moskva däremot, så blev det desto större framgång, med seger för Teodor Peterson. Han var dock den enda svensk som tog sig till en final. Jag tycker det är rätt häftigt vilket stort genombrott Teodor har fått den här säsongen, med tanke på att han förra säsongen inte alls nådde till de fantastiska resultat han gör nu. Han har ju denna säsong också visat en sådan otrolig jämnhet. Jättekul att följa en sådan åkare tycker jag i alla fall! :D


Teodor Peterson.


Ny design!

Jag blev så less på det vita och rosa i designen, så nu har jag bytt till något som känns mycket bättre! :) Just nu sitter jag på matten och tittar på sprinten från Moskva på svtplay. ;) Sen kan jag ju också berätta att vi var och käkade lunch på marknaden idag. :D Det blev souvaskebab, och det var MYCKET godare än fiskspoppan som var i matsalen idag, brukar vara. :)

...

Idag är det både skidskytte OCH längdskidor på tv. Och kan ni gissa var jag befinner mig under tiden tävlingarna pågår? Joo, självklart är jag på skolan! Jag blir så less på att det alltid ska vara så! :( Längdskidorna börjar klockan 12.55 på SVT1, så det tror jag att jag ska försöka se under lektionens gång på svtplay. ;) Men skidskyttet kan jag ju inte se på det sättet... Men jag får väl försöka överleva. ;p


Nu börjar jag snart svenskan, vilket känns sådär. Tre timmar svenska med Karin Höög känns inte jättelockande måste jag ju säga, speciellt inte när man redan haft henne en timme i historia nu på morgonen. :p

Straffarbete... ;)

Tänk vilken härlig känsla imorgon när man kliver upp på morgonen! Att veta att det är sista dagen den här veckan som man måste kliva upp klockan 06.00. :D Det tycker jag nästan är det bästa med att det är marknad, att man får vara ledig marknadsfredagen. Att gå omkring ute i kylan på marknadsområdet blir jag less på efter en halvtimme. Man har ju varit där varje år, och det är ju inte direkt någon större skillnad på utbudet. Men visst, jag kan förstå turister och så som kommer hit upp att de tycker att det är "exotiskt" och häftigt, eftersom de inte är van vid det.

                                         Jokkmokks vintermarknad.

Men jag ska väl ändå en liten sväng på marknaden imorgon antar jag.. Det känns som ändå fel på något sätt att inte gå dit. :p På lördag måste jag ju också upp till Jokkmokk, eftersom vi i Uruguaygruppen ska sälja våfflor på Östra. Men på söndag, då ska jag då absolut inte åka någonstans, för då fyller jag år! 18 år till och med! Det känns lite konstigt om jag ska vara ärlig. :)

Nu måste jag tyvärr gå och hänga tvätt... Jag är ju tydligen skyldig pappa två veckors "straffarbete" för att han var tvungen åka upp till Jokkmokk igår med en kaka som jag glömt att jag skulle ha med mig till Östra. ;)


Dag 19 - En bild på det jag köpte senast

Jag glömde bort listan igår också, men hur kul är det egentligen att veta vad jag åt liksom? :s Så vi hoppar dag 18, och går direkt på dag 19 i stället. :)

Det var ett tag sedan jag köpte något, men jag skulle kunna tänka mig att det mest troligt är så att det var en kopp varm choklad på skolan. ;p Dessvärre har jag ingen bild, men jag hoppas att ni vet hur en helt vanlig kopp med varm choklad ser ut. ;) Annars får ni väl googla! ;p Haha!

RSS 2.0