Nove Mesto

I helgen har, som jag skrev igår, världscupen i längd hållt till i Nove Mesto, Tjeckien. Idag var det stafetter som stod på programmet. På både dam- och herrsidan är det ju allt som oftast ett lag som är klar favorit, Norge, även om det är lite mer öppet för andra lag på herrsidan.

                                 Norge var som vanligt favoriter...

I damloppet var det aldrig någon tvekan om vilka det var som skulle stå som dagens segrare. Det norska förstalaget hade till sist 33 sekunder ner till 2:orna, Finland och 3:orna, Norge II. Sverige slutade 4:a efter att Sofia Bleckur tappade mycket på första sträckan, och växlade som sista lag, över minuten efter. Men redan på den andra sträckan, som Ida Ingemarsdotter körde, så tog man in på lagen framför, och när Ida skulle växla över till Anna Haag var Sverige uppe på 5:e plats. Haag höll i stort sett jämna steg med det norska förstalaget som låg i tät, och växlade sedan till Charlotte Kalla som lyckades fixa en 4:e plats till Sveriges damer.

Herrloppet hade en helt annan karaktär, där man körde i en enda stor klunga länge. Det blev till slut luckor i fältet i alla fall, och när man gick ut på sista sträckan så var det väl fem eller sex lag som låg med i tätklungan. För Sverige hade Daniel Richardsson kört första sträckan, gårdagens segrare över 30 km masstart i klassisk stil; Johan Olsson den andra, Anders Södergren den tredje, och sist men inte minst, Marcus Hellner på den sista sträckan.

Sverige ställde upp med exakt samma lag som i OS 2010. Dock gick det inte riktigt lika bra som då.

Den sista sträckan blev mycket märklig... Det var för det mesta sjukt låg fart i täten, vilket gjorde att andra lag som låg betydligt längre bak kom ifatt. Eftersom att farten var så låg, så var det ju heller ingen som lyckades gå ifrån innan upploppet, vilket ju då automatiskt leder till en spurt. ;p Sverige slutade 3:a, och om jag säger att Petter Northug körde sista sträckan för Norge så kan ni ju gissa hur det gick. ;) Joo, Norge vann på herrsidan också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0