Sjusjöen!

I helgen så var det ju, som jag skrivit typ hundra gånger, världscuppremiär i längdskidor! I går så blev det hela två pallplatser för Sverige, Charlotte Kalla 2:a och Johan Olsson 1:a. Johan vann med över 30 sekunder, helt otroligt! :D Petter Northug blev 2:a, och Roland Clara blev 3:a. Sen kom en åkare som definitivt måste varit tävlingens överraskning (i alla fall med svenska ögon sett ;p). Calle Halfvarsson blev 4:a, inte alls många sekunder från pallen. Skitkul ju! :D Damernas tävling var ju typ bara massa norskor över nästan hela topp tio, med Marit Björgen som självklar etta (surprise, surprice!).

Petter Northug och Johan Olsson.

Idag var det stafetter som stod på schemat. Det gick väl ändå okej för de svenska damerna, om man bortser från Ida Ingemarsdotter som tappade mer än 40 sekunder på första sträckan. Men de slutade till sist 4:a ändå. Det blev norsk dubbelseger, och sen var det Finland som körde in på tredjeplatsen.

På herrstafetten hade Sverige en lite annorlunda laguppställning än vad säkert de allra flesta hade förväntat sig. I ordning så var det dessa som körde: Marcus Hellner, Daniel Richardsson, Johan Olsson, Calle Halfvarsson. Sverige var med i täten, tillsammans med fem andra lag, då man gav sig ut på den sista sträckan. Man hade typ 40 sekunder eller något ner till laget som låg närmast bakom tätklungan. Men då blev det bara ”luskörning” och det tog inte länge tills man hade bjudit in fler lag i matchen om pallplatserna.

Inte fören på sista varvet blev det någolunda fart, men man kunde inte hänga av någon så det slutade med en spurtuppgörelse. Och när det kommer till spurt så vet man ju hur det brukar sluta när Petter Northug är med. Med vinst för honom, och den här gången hela det norska laget. Norges tredjelag blev tvåa, och Calle Halfvarsson kunde till sist spurta hem en tredjeplats till Sverige. Jag tycker han gjorde det väldigt bra för att vara första gången som slutman.