Peterson, Jönsson, Brodin!

Sprint från Davos idag alltså, och självklart satt jag som vanligt klistrad framför tv:n. Kvalet gick inte speciellt bra för de svenska damerna. Det var bara Hanna Brodin som tog sig vidare. Hon tog sig faktiskt hela vägen fram till finalen, där hon till sist slutade fyra. Amerikanskan Kikkan Randall vann före Natalia Matveeva och Maiken Casperson Falla. Alltså ingen Marit Björgen på pallen idag. Det är sannerligen inte ofta det händer. Hon tog sig inte till finalen idag, och slutade i stället på en sjunde plats.

För de svenska herrarna gick det desto bättre i kvalet. Emil Jönsson, Teodor Peterson, Jesper Modin, Anton Lindblad, Robin Bryntesson och Johan Edin tog sig vidare. I finalen blev det två svenskar (Jönsson, Peterson) som kämpade mot ryssarna Alexey Petukhov och Nikolay Morilov, kanadensaren Devon Kershaw, och norrmannen Petter Northug. Det blev Petukhov som drog det längsta stråt och vann, men därefter körde Peterson in som tvåa och Jönsson som trea. :D Därefter följde Kershaw, Northug och Morilov.

             Dagen svenskar på pallen, Emil Jönsson och Teodor Peterson.

Det var så spännande idag så det nästan var löjligt. ;p Speciellt på herrsidan, med Emils comeback, och så fanns ju en viss norrman i fältet, och det är ju en garanti för att det blir spännande. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0